SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Geçiş Noktası'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya Malatya’nın uyuşturucu madde kaçakçılığının geçiş noktası olduğunu söyledi.

Kahya, Emniyet Müdürlüğü’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya’da eroin kullanımının olmadığını belirterek, “ Malatya’da eroin kullanan yok. Ancak 2007 yılında 279 kilo 602 gram, 2008 yılında ise 443 kilo 543 gram eroin maddesi yapılan operasyonlarda ele geçirildi. 2007 ile 2008 yılı arasında uyuşturucu madde kaçakçılığında büyük farklılıklar oldu. Malatya’nın uyuşturucu madde kaçakçılığında geçiş noktası. Uyuşturucu madde kaçakçılığında genelde Doğu’dan Batıya transit geçildiği için Malatya’da yakalanıyor. İntikal noktaları Malatya değil. Eroin Malatya’da kullanılan bir madde değil. Genelde Malatya’da hint keneviri ve esrar üretiliyor. Şu ana kadar Malatya’da eroin kullanan birine rastlanmadı” dedi.

Kahya, “Emniyet Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde; 2007 yılında uyuşturucu madde kaçakçılığına ve sokak satıcılarına yönelik olarak 52 ayrı operasyon yapılmış, bu operasyonlar neticesinde 122 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 54 ü tutuklanmıştır. 2007 yılında yapılan operasyonlarda; 36 ayrı esrar operasyonunda toplam 51 kilo 145 gram esrar maddesi, 7 ayrı eroin operasyonunda toplam 279 kilo 602 gram eroin maddesi, 1 operasyonda 2143 kök kenevir bitkisi, 7 ayrı operasyonda 629 adet Extacy hap, 1 operasyonda ise 633 adet yeşil reçeteye tabii hap ele geçirilmiştir. 2008 yılında uyuşturucu madde kaçakçılığına ve sokak satıcılarına yönelik olarak 55 ayrı operasyon yapılmış, bu operasyonlar neticesinde 118 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 52 si tevkif olmuştur. 2008 yılında yapılan operasyonlarda; 38 ayrı esrar operasyonunda toplam 127 kilo 750 gram esrar maddesi, 9 ayrı eroin operasyonunda toplam 443 kilo 543 gram eroin maddesi, 4 ayrı operasyonda toplam 250 kök kenevir bitkisi, 2 ayrı operasyonda 34 gram kokain maddesi, 2 ayrı operasyonda 56 adet Extacy hap ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarının 3 gündür Emniyet Müdürlüğü personelini taşıyan servis araçlarının kaldırıldığı, bunun polis servisine yapılan saldırılar nedeniyle mi olduğu yönündeki sorularına Kahya, “3 gündür servis araçlarımız bakımda. Servis araçlarımız kaldırılmadı. Saldırıdan dolayı kaldırılma gibi bir durum yok. Zaten bizim servis araçlarımızı özel hareket timi görevlileri takip ediyor. Bizim saldırı endişemiz yok.” şeklinde cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız