SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Gerçekten Bir Yıldız Olacak"

0
Güncellendi - 2018-11-23 04:50:51
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Battalgazi ilçesinin tarihi mekânlarını gezdi. Gezi kapsamında Eskimalatya Yaşam Müzesi’ni gezen Ersoy, “İnanılmaz mükemmel bir müze” diyerek, tarihi ve kültürel değerlerin çocuklarla bütünleşince daha büyük değer kazandığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, beraberinde Yazıhan Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, HİMYAÇ-DER Başkanı Ece Budan ve BİKAP kurucusu Bilge Kuru ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesinde bulunan tarihi mekarları gezdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından ayağa kaldırılan başta Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı olmak üzere Ulu Cami, Kale Surları, Sanat Sokağı, Eskimalatya Yaşam Müzesi, Tahtalı Hamam Müzesi’ni gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Battalgazi ilçesine hayran kaldı.

Gezi sonrası habercilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Malatya’ya ilk kez geldiğini belirterek, “Benim Malatya'ya ilk gelişim. Bugün biraz kısıtlı bir süre ile geldim. Ama gerçekten çok keyif alarak geziyorum. Bu işin kaymağını yemek oldu. Benim için ama çok fazla detayları var. Malatya'yı çok gezip görmek lazım. En az 2-3 gün ayıracağıma da söz verdim. Poyraz Konağı Müzesi’ni gezdim, inanılmaz mükemmel bir müze. Çok canlı ve yaşayan bir tarih. Hatta orada çocuklarımı da getirmek istedim. Sordum da çocuklar geliyor mu? geziyorlar mı? diye. Benim için böyle şeyler çocuklarında o küçücük yaşlarda başlayıp tarihimiz öğrenmesiyle daha değer buluyor. İşte o zaman daha çok mutlu oluyorum. Bizler tamam geziyoruz, beğeniyoruz ama onlar küçük yaşlarda görüp gezmesi daha değerlidir. Şu anda da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’ndayız. Burası da çok harika. Ama hep aklıma çocuklar geliyor. Ben onlarla bütünleşince her şey daha büyük değer kazandığını düşünüyorum. Çok beğendim Malatya'yı. En yakın zamanda da Malatya'ya geleceğim. Tarihi ayağa kaldırmasını kesinlikle başarılı buluyorum. Keyifli bir heyet ile geziyorum. Çok başarılı buluyorum. Tüm bu söylenen projeler hayata geçtiği zaman Malatya gerçekten bir yıldız olacak. Bulunmaz eşi şeklinde devam edecek” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız