SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Geriledi..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1.sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanşehir ve Çavuşoğlu'nda halka hitap etti, Paşaköşkü'nde ise seçim bürosunu açtı.

Doğanşehir ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan adaylar, vatandaşlara hitap ettiler. CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, yaptığı konuşmada, "Sevgili Doğanşehirliler, bizleri meclise gönderin ki adaletin savunucusu olalım, bizleri meclise gönderin ki fasulyenin savunucusu olalım, bizleri Meclise gönderin ki fakir fukaranın savunucusu olalım, bizleri meclise gönderin ki elmanın ve kayısının sesi olalım" diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti: "Eğer milletvekili olursak
Elmalı'dan, Mızlı'ya, Reşadiye'den Karaterzi'ye kadar Gövdeli'den Söğüt'e Eskiköy'den Dedeyazı'ya kadar bütün Doğanşehirlilerin gür sesi olacağız, huzurlarınızda buna söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi değişimin partisidir. İktidar olduğumuzda yapacağımız birinci iş anayasayı değiştirmek olacaktır."

Siyasi Partiler Kanunu'nu da değiştireceklerini vurgulayan Ağbaba, şunları söyledi: "Lider sultasına son vereceğiz. Burada sizin seçtiğiniz insanları göndereceksiniz ki sizlerin haklarına sahip çıksın. Çiftçinin hakkına sahip çıksın, köylünün hakkına sahip çıksın, emekçinin hakkına sahip çıksın. Siyaseti temizleyeceğiz. Artık mecliste yüz kızartıcı suçlardan içeri girenler, hayali ihracat yapanlar, sahte belge düzenleyerek sizleri dolandıranlar, sahte çek vererek ürününüzü toplayıp parasını ödemeyenler
milletvekili adayı olamayacak. En azından bu önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nde hırsızın, uğursuzun işi olmayacaktır."

MİLLETVEKİLİ ADAYI DİLA BOZTEPE DE PARTİLERİNE OY İSTEDİ
Bu arada, CHP Malatya 3. sıra milletvekili adayı Dila Boztepe ise yaptığı konuşmada, partilerine teveccühün günden güne arttığını belirtip, CHP'nin seçim vaadleri arasında bulunan aile sigortasını anlattı. Fakirlere ayda 600 TL verileceğini söyleyen Dila Boztepe, iktidarları döneminde Türkiye'yi ileri noktalara kısa sürede getireceklerini vurguladı.

Hükümetin icraatlarını da eleştiren Boztepe, birçok üniversite mezunun işsiz olduğunu, CHP'nin iktidar yapılmasıyla istihdamı da arttıracaklarını aktardı.

Diğer yandan, CHP Malatya milletvekilleri adayları Çavuşoğlu Mahallesi'ne yaptıkları ziyarette büyük bir coşku ile karşılandılar. Vatandaşların müzik eşliğinde oynamasına milletvekilleri adayları da katılarak renkli görüntüler oluşturdular. Çavuşoğlu'nda bulunan Taşhoron Kilisesi önünde toplanan halka hitap eden CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatya'nın İnönü ve Özal'ın yanı sıra Hrant Dink ve Ahmet Kaya gibi övündüğü hemşehrileri olduğunu da belirterek, şunları söyledi: "Bizler birçok
hemşehrimiz ile övünüyoruz. 2. Cumhurbaşkanımız, Milli Kahraman, Lozan Kahramanı İsmet Paşamız ile her zaman övünüyoruz. Yine Malatyalı olmasından övünmüş olduğumuz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal var. Ancak bizim başka övündüğümüz hemşehrilerimiz de var. Örneğin yine bu mahallenin çocuğu olan Hrant Dink var. O da Çavuşoğlu'nun çocuğu, o da bizim hemşehrimiz. Ahmet Kaya da Malatya'nın çocuğu, o da bizim hemşehrimiz. İyi ki onlar varlar."

CHP'nin iktidarında hangi düşünceden, hangi inançtan olursa olsun, herkesin devletin önünde bir ve eşit olacağını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: "Bir reklam filmimiz var. Orada diyor ki her 3 çocuktan birisi aç. Siyaset yapan bütün insanların bunda sorumluluğu var. Halkın iktidarında hiçbir çocuk, hiçbir yavrumuz yatağa aç girmeyecek. Yine halkın iktidarında sevgili hanımlar, bir siyasi partinin Türkiye tarihinde getirmiş olduğu en önemli şey olan Aile Sigortası'nı hayata geçireceğiz. Kadınlarımız
siyasetçilerin önünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının önünde, kaymakamların ve il genel meclis üyelerinin önünde eğilmekten kurtulacaklar. Sosyal devletin en önemli görevi; kendi yurttaşını, kendi çocuklarını, kendi kadınlarını onurlu şekilde yaşatmaktır. Sosyal devletin görevi sadece bazı zenginleri korumak değildir, sosyal devletin en temel ödevi ve görevi okuyamayan çocuklarımızı okutmaktır."

Diğer yandan, CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba'nın seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü. Bini aşkın kişinin katıldığı açılışta konuşan Ağbaba, AKP iktidarı döneminde Malatya'nın gerilediğini belirterek, hükümete yüklendi.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, "İnsanların hayatlarında yaşadığı bazı günler vardır, düğünleri gibi, evlilikleri gibi. Bugün bu onuru bana yaşattığınız için başta parti örgütümün, partililerimin ve dostlarımın önünde şükranla eğiliyorum. Her zaman bir şeyi söyledim, hiç kimse tek başına kendinde keramet aramasın. Keramet sizde, keramet Atatürk'ün ve İsmet Paşa'nın kurmuş olduğu halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Cumhuriyet Halk Partisi değişimin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi
büyük dönüşümlerin partisidir. Türkiye siyasetinde Cumhuriyet Halk Partisi sizlerin desteği ile büyük değişimlere imza atacaktır" dedi.

Ağbaba, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında Malatya'da Sümerbank Pamuklu Dokuma Fabrikası ve Tekel Sigara Fabrikası'nın bulunduğunu hatırlatarak, bugün ikisinin de kapatıldığını söyledi ve ekledi: "Bütün Malatyalılara sesleniyorum, eğer bu seçim de Malatya AKP'ye aynı oranda oy verirse bilin ki Malatya'da çalışan, işleyen hiçbir kurum kalmayacak."

Malatya'nın gittikçe gerilediğini belirten Ağbaba, örnek olarak 2002 yılındaki Elazığ ve Malatya ile bugünkü Elazığ ve Malatya'nın kıyaslanmasını isteyerek, "Elazığ bizim komşu kentimiz, o kentin gelişmesinden onur duyarız. Ancak arkadaşlar Elazığ'a bir bakın, bir de Malatya'ya bakın. 2002'de bir Malatya'ya bakın bir de Elazığ'a bakın. Elazığ'ın nasıl geliştiğini, Malatya'nın ise nasıl gerilediğini rahatlıkla görebilirsiniz" diye konuştu.

Ağbaba, Aile Sigortası'nı da anlatarak, CHP'nin kadınlara verdiği öneme dikkat çekti.

MERKEZ SEÇİM BÜROSU..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya merkez ilçe seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı.

İnönü Caddesi eski Renkli Düğün Sarayı yanında açılışı gerçekleştirilen CHP Malatya merkez ilçe seçim bürosu açılışına il başkanı Hüseyin Baştürk, merkez ilçe başkanı Muhteşem Kartal, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticiliri, milletvekili adayları ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

CHP malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba konuşmasında, sınavlarda yaşanan skandalları hatırlatıp, "Sınavlar konusunda bu hükümete güven kalmamıştır" dedi.

Malatya'da kapatılan fabrikalardan da söz eden Ağbaba, "Bir Sümerbank, bir Tekel vardı. Binlerce kişi ekmek yiyordu, kapattılar. Sıra Şeker Fabrikası'nda"dedi. Açılan alışveriş merkezleri nedeniyle esnafların sinek avladığını ifade eden Ağbaba, CHP'nin seçim bildirgesinde yayınladığı aile sigortasından, işsizlere istihdam sağlanmasına kadar birçok konulardan da da söz etti.

Milletvekili adayı Dila Boztepe de konuşmasında, "Değerli dostlarım, kardeşlerim, can yoldaşlarım bugün değilse ne zaman? Ve biz değilsek kim diyerek seçim sloganımızın aslında bir özetini sunuyorum. Bu iktidar türküsü bu kez yarım kalmamalı, bu er meydanı bu kez yiğitsiz kalmamalı, bu kalpler bu kez sevgilisine hasret gibi iktidarı ile buluşmalı. Önemli olan bizlerin milletvekili olması değil, CHP'nin tek başına iktidar olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayları Ali Dağdelen, Güzide Gök ve Erol Bingöl de selamlama konuşması yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız