SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Geriye Gidiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya il başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında “İçinde bulunduğumuz tablo maalesef , ülkemiz , şehrimiz ve milletimiz için huzur , refah ve mutluluk çizebileceğimiz bir tablo , ne yazık ki değildir. Ağır buhranların ve bunalımların devam edeceği karanlık bir gelecekle ülkemiz karşı karşıyadır.” İddiasında bulundu.

Ekici, parti binasında düzenlediği toplantıda, ülkenin temel milli konularıyla ilgili inisiyatifin tamamen yabancı güçlerin ve onların belirlediği sürecin kontrolunda olduğunu belirterek, “Türkiye ardı ardına gelen taviz talepleri ile, ancak savaş mağlubu bir ülkenin düşeceği diz çökme halini göstermeye başlamıştır.”dedi.

Ekici, Malatya ile ilgili konulardaki iddia ve değerlendirmelerini de şöyle sıraladı:

“İlimizde ise sosyo – ekonomik ve kültürel manada hızla geriye doğru gidiş devam etmektedir. Yapılan istatistiki verilerde yaşanabilir kent sıralamasında 41.sırada kalarak , ilimiz komşu illerin çok gerisinde gösterilmektedir.

Oysa geçmişte doğuyu batıya, batıyı doğuya bağlayan bölgenin ticari çekim merkezi bugün yaşanılabilir kent özelliğini kaybetmekle karşı karşıyadır.

Önemli gördüğümüz İlimizin öncelikli sorunlarından bazıları :

• Malatya için hayati önemi olan kayısı AKP iktidarları döneminde Malatya’da tarihinin en düşük değerinde işlem görmüştür. Üreticisini, ihracatçısını en mağdur ettiği dönemleri yaşamıştır.

• Karmaşık hale gelen , her gün artarak ilimizi yaşanmaz hale getiren trafik sorunu bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.

• Cazibe merkezleri oluşturacağız iddiasında bulunan yöneticiler 5 yıldızlı Malatya projesi hala uygulamaya konulmamıştır.

• Kentsel dönüşümden etkilenen hemşehrilerimizin çaresizliği hala belirsizliğini korumaktadır.

• Şeker fabrikası da Sümerbank ve Tekel fabrikası gibi kapatılma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

• Fabrika alanının dışında kalan alana yapılacak olan 640 yataklı hastane Malatya‘lının ihtiyacına cevap veremeyecek kapasitededir, aynı zamanda yer olarak uygun değildir.

• Biz yetkililere ve hastane yerinde iddialı olarak direten siyasilere çağrıda bulunuyoruz . Sivil toplum kuruluşlarının ve Malatya’lı hemşehrilerimizin görüşleri doğrultusunda iddialı olsunlar.

• Özellikle mevcut hastanelerin Toki’ye devri karşılığı yapılacak olması tamamen bir garabettir. Mevcut hastaneler hizmete mutlaka devam etmelidir.

• Son yağışlarda görülen altyapı yetersizliği bir an önce dikkate alınarak yaşanacak şiddetli bir yağışta felaket yaşanmasının engellenmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

• Şehir merkezinde inşaatı devam eden iş merkezi sahipleri; bu arazinin Girişim gurubuna peş keş çekilmesiyle birlikte teslim aldıkları gün hemşehrilerimize form dağıtarak iş vaadiyle aldatmışlardır.

• Bugün inşaat içerisine şehrin ortasına konulan beton santrali ile hemşehrilerimizi rahatsız etmeye devam etmektedirler , bu santral derhal kaldırılmalıdır.

• Belediye ile doğalgaz firması arasında yüzde on (%10) Belediye hissesine bugüne kadar sahip çıkılmayarak ve vatandaştan gizlenen bu ciddiyetsizliğin ve yolsuzluğun sorumluları hakkında yasal işlemler bir an önce başlatılmalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız