SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Gözardı Edilmiş"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:23:01
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından düzenlenen 4 günlük gezi kapsamında Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde bulunan rehberler, Malatya’ya geldi. Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ve beraberindeki rehberler, Battalgazi Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen gezi kapsamında Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanları gezdi. 

4 günlük gezi kapsamında Malatya’ya gelen Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ve beraberindeki rehberler, Battalgazi Belediyesi’ne ait Tur Otobüsü ile Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserleri gezerek, bilgiler aldı. İlk olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü rehberi Bülent Korkmaz’ın rehberliğinde Arslantepe Höyüğü’nü gezen kafile, Arslantepe’nin mutlaka UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması gerektiğine dikkat çektiler. Arslantepe Höyüğü’nün tur organizatörleri tarafından mutlaka dikkate alınması gereken bir yer olduğunu belirten kafile, daha sonra Eski Malatya’da bulunan Sanat Sokağı, Kervansaray ve Ulu Cami’yi gezdiler. Heyet, burada Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer karakuş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri tarafından karışlandı. Gezi sonrası habercilere geziyi değerlendiren Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’nın tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, “Konu Battalgazi ilçesinin yalnız tarihi yerlerini değil, özellikle burada Battalgazi Belediyesi’nin tarihe, sanata ve kültüre vermiş olduğu önemi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu hanın her köşesi bir sanat merkezi olmuş. Özellikle Battalgazi Belediyesi’ni kutlamak istiyorum. Birçok tarihi yeri gezerken, sanatın ihmal edildiğini görüyoruz. Battalgazi’de sanat ve kültür sanki bir bütünmüş gibi ön plana çıkararak öyle bir ruhla bu işi kucaklamışlar ki sanki burayı yakında bir sanat evi, sanat patlaması ve turizm merkezi haline getirmek için canla başla yüreklerini ortaya koyarak çalışıyorlar” dedi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ve beraberindeki rehberler, Malatya programı kapsamında Tarihi Malatya Evi Nostalji’de eğlence programına katıldı. Burada müzik eşliğinde eğlenen heyet, güzel bir akşam geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ve beraberindeki rehberleri Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Tarihe ve kültüre önem veren Battalgazi Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyorum. Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu da teşekkür ediyorum. Daha önceleri de Battalgazi Belediyemizi ziyaret etmişlerdi. Bugünde kendilerini misafir ettik. Bizleri onurlandırdılar. İnşallah Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde geçici listeden asıl listeye geçmesinde yurt içinde ve yurt dışında gelecek ziyaretçilerimizi gezdirerek güzel bir tanıtımla katkı sunacaklarına inancımız tamdır. Misafirimiz olduklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ise, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel miras anlamında çok zengin olduğunu belirterek, “Başkanımızla üç ay önce bir toplantı yaptık. Bu konuda neler yapabileceğimizi konuştuk. Yalnız Arslantepe değil Battalgazi’nin tümünü bu konuda faydalandırmak istiyoruz. Zaten Arslantepe UNESCO asıl listesine geçecektir. Ama Battalgazi’ye turistlerin gelmesi gerekiyor. Battalgazi’de kültürel miras çok büyük. Bununla birlikte yalnız kültürel miras değil, Gurme ve Gastromiyi de buna eklemek istiyoruz. Çünkü Malatya mutfağı muhteşem. Bunu paylaşmak gerekiyor. Maalesef Malatya ve Battalgazi bugüne kadar bundan yeteri kadar faydalanamamış, göz ardı edilmiş. İnşallah birlikte el ele vererek bu eksikliği gidereceğimizi umuyorum. Kendileri bugün bizleri muhteşem ağırladılar. Onur duyduk, gurur duyduk. Bir ağırlama bir misafir karşılama ancak bu kadar güzel olur” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız