SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Gözetlenecek...

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, kentte asayişi bozan olaylara karşı, “teknik” önlemleri de devreye sokuyor. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, MOBESE diye de adlandırılan “Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi” için girişimlere başlandığını, kentin değişik yerlerine 33 kamera yerleştirilmesinin planlandığını söyledi. Polise araç takviyesi de geliyor.. Kahya’dan, Malatya’ya göç konusunda çarpıcı saptamalar..

GÖÇLE GELEN YÜZDE 60..
Emniyet Müdürü Kahya, Malatya’ya doğu ve güneydoğu illerinden önemli göç olduğunu, kent nüfusunun yüzde 60’ının göçle gelenlerden oluştuğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Malatya’ya gelen göçün önemli bölümünün Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş ve ilçelerinden olduğunu belirten Kahya, bu göçün kontrol altına alınmasının, bunu engelleyecek yasal bir mevzuat bulunmaması nedeniyle şimdilik mümkün görülmediğini belirtirken, göçün negatif etkilerinin hissedildiğini kaydetti.

Göçle gelenlerin kenar mahallelere yerleştiklerini, ekonomik durumları bozuk olanların suç işlemeye meyilli bulunduklarını, hırsızlık, kavga, darp vs. olaylara göçle gelenlerin daha fazla karıştıklarını belirten Emniyet Müdürü, Malatya’nın ise batı illerine göç verdiğini bildirdi.

KENTE KAMERALI KONTROL..
Kahya, Malatya’da asayişle ilgili olayları kontrol altına almak, suça daha kısa sürede müdahale ve failleri yakalama konusunda, kentin değişik yerlerine, İstanbul’da MOBESE adı altında uygulanan proje kapsamındaki kameralı kontrol sistemini getirmeyi planladıklarını, ilk etapta “suç haritası” değerlendirmesinin yanı sıra önem arzeden yerlerin bulunduğu 33 noktaya kamera yerleştirmeyi planladıklarını, belirli bir dönem içerisinde bu sayının 70’i bulmasının düşünüldüğünü kaydetti.

Projeye, Malatya Belediyesi’nin 25 bin dolar katkı sağlayacağını, ilk etaptaki bir kısmı dönerli, bir kısmı sabit 33 kamera bağlantılı sistem için en az 100 milyar lira gerektiğini belirten Emniyet Müdürü Kahya, maliyet araştırmalarının devam ettiğini, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği gibi kuruluşlar başta olmak üzere, bu projeye destek beklediklerini da bildirdi.

İstanbul’da MOBESE Projesi ile ilgili görevlinin Malatya’ya davet edildiğini, önümüzdeki günlerde geleceğini ve buna göre değerlendirmelerin netleşeceğini belirten Kahya, bu sistemle kentin daha güvenli bir konuma getirileceğine inandığını ifade etti.

27 POLİS OTOSU..
Emniyet Müdürü, ayrıca polis ekiplerine otomobil takviyesi de yapılacağını, Ford Connect ve Renault Clio marka araçlardan 27 adet satın alarak, özellikle Asayiş ve Trafik ekipleri olmak üzere, ihtiyacı olan tüm polis birimlerine dağıtılacağını, ekonomik ömrünü tamamlamış bir kısım araçların da devre dışı bırakılacağını bildirdi.

Kahya, araç takviyesinin de kısa sürede tamamlanacağını, bunun polisin kendi olanaklarıyla gerçekleştirileceğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız