SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Grubu New York'tan Döndü

A- A+ PAYLAŞ

Türk- Amerikan Ticaret Odası tarafından yapılan davetin yanı sıra, "Türk Yürüyüşü"ne katılmak üzere, Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin organizasyonuyla, 15 Mayıs'ta ABD'ye giden yaklaşık 25 kişilik Malatyalı grup, ABD'deki faaliyetlerin ardından Malatya'ya döndü.

Bazıları MAKİAD yöneticisi ve üyesi olan 24 işadamının yanı sıra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, MAKİAD Başkanı Kubilay Karaaslan, Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Fendoğlu'nun da yeraldığı Malatya Grubu'nun, ilk olarak New York Başkonsolosu Ömer Önhon'u makamında ziyaret ettiği bildirildi. Malatya grubu, daha sonra Türk- Amerikan Ticaret Odası, ardından Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz'i ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerde, gidilen yerlerde Malatya kayısısı dağıtıldı.

Malatya'dan giden, aralarında iki ülke arasındaki saat farkı nedeniyle ABD'de 19 Mayıs, Türkiye'de ise 20 Mayıs'a denk gelen "Türk Yürüyüşü"ne katıldılar. 23 yıldır yapılan ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Türk Yürüyüşü'nün, 56. Caddede başlayıp Birleşmiş Milletler binasına kadar sürdüğü bildirildi.

Yürüyüşe katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, yürüyüşe Malatya'dan bir grubun katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Organizasyona katılan Malatyalılardan bir grubun New York'ta incelemelerini sürdürürken, bir grubun da New Jersey'e geçerek, burada incelemeler yaptıkları, daha sonra Malatya'ya döndükleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız