SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Gümbür Gümbür!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:46:57
Malatya Gümbür Gümbür!.
A- A+ PAYLAŞ

Beydağı (Yapraklı mevki) eteklerinden sonra TOKİ'nin İnderesi ve Fırat Mahallelerinde yapımı devam eden inşaatlarında da temel açma çalışmaları dinamit kullanılarak sürdürülüyor.  İnderesi ve Fırat Mahallesi sakinleri “Dinamiti her gün patlatmıyorlar. 5-6 gün arayla patlatıyorlar. Patlatma esnasında 2-3 şiddetinde deprem oluyor hissine kapılıyoruz ve evlerimizden dışarı fırlıyoruz” derken, teknik uzmanlar “ Bilindiği gibi o bölgede fay hattı var. Bu tür küçük patlamalar fay hattını harekete geçirmez ama yine de dikkatli olunmalı. Çünkü sarsıntılar sürekli olunca yeraltındaki hareketlilikte artar.” diyerek patlatmaların sürekliliği halinde tehlikeli olabileceğini ifade ettiler.

TOKİ  tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Fırat ve İnderesi Mahallelerindeki inşaatlarında kazıcı ve kırıcı iş makineleri yerine dinamit patlatılarak kayalardan temel açılması mahalle sakinlerinin korkulu rüyalar görmesine neden oluyor. Konu ile ilgili olarak şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri “ Evlerimiz, Türkiyem İlköğretim Okulunun etrafında. Dinamit patlatıldığında deprem oluyor diye can korkusuyla kendimizi dışarı zor atıyoruz.  Patlatma esnasında fırlayan taşlar da cabası. Yetkililerin bu duruma el koyması gerekir. Can güvenliğimizden endişe ediyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

 

O bölgede fay hattının olduğunu belirten bazı teknik uzmanlar ise “İnşaatlarda yapılan dinamit patlatmaları genellikle küçük ölçekli olur.  Ama, yer sarsıntılarına neden olur. Patlatmaların sürekliliği halinde ise yer altında hareketliliğin doğmasına neden olur. O nedenle çok dikkatli olunmalı.” dediler.

Son olarak, Cuma günü saat 15.00 sıralarında da bölgede dinamit patlatıldı ve şehrin her yerinden duyuldu.

FOTO: TOKİ'nin temeli dinamitle patlatılarak açılmış olan bölgedeki inşaatlarından biri..

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız