SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Günleri' Başladı

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da organize edilen "Malatya Günleri" etkinliği açılış töreniyle başladı. Organizasyonun, geçtiğimiz yıl Ankara'da yapılana göre oldukça sönük kaldığı gözlendi.

Açılışa ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi öncülüğünde organize edilen ‘Malatya Günleri’ tanıtım etkinliği İstanbul Yeşilköy’de bulunan CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

26 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenen açılış törenine Malatya Valisi Doç.Dr.Ulvi Saran ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mevlüt Aslanoğlu, Mücahit Fındıklı ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Mehter Takımı Konseri ve Folklor gösterileriyle başlayan Açılış Töreni protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın tarihi ve coğrafi yapısı hakkında kısa bilgiler vererek, Malatya merkezinin yanı sıra ilçe, belde ve köylerinden İstanbul’daki Malatyalılar’a selam getirdiğini söyledi.

Başta tarih ve kültürü olmak üzere Malatya’nın tüm güzelliklerini İstanbul’a taşıdıklarını belirten Başkan Çakır, İstanbul’da çok sayıda Malatyalı’nın yaşadığını, Malatya ile dışarıda yaşayan Malatyalılar arasındaki ilişkileri sıcak tutmak ve Malatya’yı Türkiye’ye tanıtmak amacıyla bu organizasyonu yaptıklarını söyledi.

Malatya’nın tanıtımı ile ilgili ilk adımın geçtiğimiz yıl Ankara’da ve ABD’de yapıldığını hatırlatan Başkan Çakır, “Malatya’nın tanınmayan birçok güzelliği var. Görülmeye değer çok büyük zenginlikleri, derin bir kültürü, zengin bir tarihi mirası var. Biz bunların tanıtımı adına bu tür etkinliklere gerek yurt içinde, gerekse de yurt dışında devam edeceğiz” dedi.

Malatya’nın şehir olarak büyük bir atılım gerçekleştirdiğini de belirten Başkan Çakır, cadde ve sokakların modern bir görünüme kavuştuğunu, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda geliştiğini, Türkiye’nin en modern, bölgenin de cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Daha sonra konuşan Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise birlik ve beraberlik olması halinde Malatya’nın her yere altın harflerle yazılacağını belirterek, milletvekilliği döneminde diğer milletvekilleriyle birlik olduklarını, bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını söyledi. İstanbul’da bulunan tüm dernek ve vakıfların birlik ve beraberlik içerisinde olmasını isteyen Aslanoğlu, birlik olunması halinde her engelin aşılabileceğini sözlerine ekledi.

Milletvekili Öznur Çalık ise geçtiğimiz yıl Ankara’da yapılan ‘Malatya Günleri’ etkinliğinin dolup taştığını, bu defa da İstanbul’da yaşayan Malatyalılar’ın ‘Malatya Günleri’ne gelerek Malatya’yı İstanbul’da yaşayacaklarını umduğunu söyledi. Malatyalı olan herkesin yüreğinin Malatya için çarptığını kaydeden Çalık, kendilerinin her zaman ekip ruhuyla çalıştığını söyledi. Öznur Çalık, İstanbul’da yaşayan Malatyalılar’ı ‘Malatya Tanıtım’ günlerine davet etti.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise ‘Malatya Günleri’ etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Malatyalılar’ın her zaman öne çıkmaya ve lider olmaya alışık olduğunu, herkesin kendi alanında iddialı olarak yoluna devam ettiğini söyledi. Malatya’da yaşamayanların, her gelişlerinde Malatya’yı farklı bulacaklarını söyleyen Fındıklı, etkinliğin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Açılış Töreni’nde son olarak Vali Ulvi Saran konuştu. Malatya’nın her yönüyle gelişen, güzelleşen ve büyüyen bir il olduğunu söyleyen Vali Saran özetle, “Malatya’nın özelliklerini ve güzelliklerini anlatmaya zaman yetmez. Burada düzenlediğimiz ‘Malatya Günleri’ ile 4 gün boyunca Malatya’yı her yönüyle tanıtacağız. Amacımız Malatya ile Malatyalı olup da dışarıda yaşayanları buluşturmak” dedi.

Organizasyonun başarılı geçmesini beklediklerini kaydeden Vali Saran, ‘Malatya Günleri’ tanıtım etkinliğinin Malatya’nın tanıtımına önemli bir desteği olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından standların açılışı yapılarak, standlar gezildi. Açılış sırasında ayrıca MİAD tarafından bir kokteyl verildi.

BELEDİYE STANDI
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından ‘Malatya Günleri’nde hazırlanan standta Malatya ve Belediye hizmetlerinin tanıtımına önemli katkılar sunuluyor. 150 m2 ye yakın bir alanda hazırlanan büyük boy poster, şerbet çeşmesi maketi, Malatya ve Belediye hizmetlerinin anlatıldığı dergiler, tanıtım CD’leri, broşürler ile ziyaretçilere Malatya anlatılırken, ayrıca stand ziyaretçilerine kayısı ile Şerbet Çeşmesi’nde şerbet ikram ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bizzat katıldığı ‘Malatya Günleri’ tanıtım etkinliğine, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ile çok sayıda görevli personel de iştirak etti.

Son yıllarda Malatya’nın hızlı bir gelişme trendi yakaladığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, amaçlarının Malatya’yı Malatya dışında daha geniş kitlelere tanıtmak olduğunu söyledi. ‘Malatya Günleri’ etkinliğinin Malatya’nın tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Başkan Çakır, başta İstanbul’da yaşayan Malatyalılar olmak üzere herkesi ‘Malatya Günleri’ne beklediklerini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız