SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Günleri" Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:12
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’nın doğal, tarihi, kültürel ve diğer güzelliklerini Malatya dışında yaşayanlara tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane’de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinlikleri başladı. Buradaki açılış töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, atandığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine başlamak üzere 1 Eylül Cuma günü Malatya'daki görevinden ayrılacağını da bildirdi.
 
AÇILIŞ TÖRENİ..
Salı günü saat 11.00’de düzenlenen açılış törenine Malatya Valisi Doç.Dr. M.Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, şirket genel müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 4. Malatya Tanıtım Günleri açılış töreninde protokol konuşmaları çerçevesinde ilk olarak etkinliğin düzenlendiği Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu yaptı. Eşinin Malatyalı olmasından dolayı kendisinin de Malatyalı sayılması gerektiğini söyleyen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’nin coşkuyla kutlandığını söyledi. Ülke zenginliklerini İstanbul’da sergilemekten mutlu olduklarını kaydeden Kavuncu, “İstiyoruz ki ülkemizin bütün güzellikleri Feshane’de sergilensin. Bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Geçtiğimiz günlerde Yaz Günleri etkinlikleri çerçevesinde Malatya Günleri’ni yaptık. Malatyalıları ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Tanıtım Günleri etkinliğine emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederek, İstanbul’daki Malatyalılarla birlikte olmaya geldiklerini söyledi. Malatya’nın tarihi, doğal, kültürel ve diğer zenginliklerini Türkiye’ye tanıtmak amacıyla İstanbul’da olduklarını kaydeden Çakır, “ Malatya son yıllarda önemli gelişme göstererek, cazibe merkezi haline dönüşen bir konumda. Sadece Belediyecilik anlamında değil, genel anlamda gelişiyor. Belediye olarak sorunsuz bir şehir ortaya çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.
 
Malatya’nın hızlı bir şekilde geliştiğini kaydeden Çakır, Belediyecilik hizmetlerinin yanısıra, ekonomi, sanayi, sağlık ve eğitim gibi sektörlerde de önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda da Malatya’nın çok canlı olduğunu anımsatan Çakır, Belediye olarak Malatya ile ilgili her etkinlik içerisinde olduklarını belirterek, “6 tane fuar düzenliyoruz. Fuarlar kültürel anlamda şehre önemli katkılar sunuyor. Malatya Tanıtım Günleri de bunlardan bir tanesi. Valimizin öncülüğünde bütün kuruluşlar buna destek veriyor. Bize bu konuda destek veren, ev sahipliği yapan, ziyaret eden, katılan herkese teşekkür ediyorum. 
 
Bu tür etkinlikler Malatya’yı marka şehir yapma adına, fiziki ve sosyal gelişme adına önemli faaliyetlerdir. Gelecek adına ümit vadediyor. Etkinliğin başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
 
"OLUR MU, OLUR?!"
Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada Malatya’nın önemli cumhurbaşkanları, işadamları, devlet ve siyaset adamları, düşünür, sanatçı yetiştirdiğini belirterek, ‘Malatya insanları 4/4’lük olur’ dedi. Malatya’nın Türk tarihine damgasını vuran bir il olduğunu da kaydeden Çalık, İsmet İnönü ve Turgut Özal gibi iki cumhurbaşkanından sonra şimdi de Atatürk’ün Malatyalı olduğunun söylendiğini belirterek, “Olur mu? Diyorlar, bence olur” dedi.
 
Çalık Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu günlerin Malatya’nın tanıtımına çok büyük katkı sunacağını söyledi.
 
Daha sonra konuşan İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Malatyalı Aziz Yeniay, Malatya Tanıtım Günleri’nin Malatya’nın tanıtımı ile ilgili güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Malatya’nın bilinenin ötesinde faklı kültürel özellik ve güzelliklerine sahip bir il olduğunu söyleyen Yeniay, “Bu güzellikleri ön plana çıkarmamız lazım. Biz bu güzellikleri bugüne kadar yeterince anlatamamışız, tanıtamamışız. Malatya’nın 5 bin yılın ötesinde bir tarihi var. Türkiye’nin harcı-hamuru olan insanları var. Bu gibi etkinlikler sayesinde Malatya’yı layıkıyla anlatma fırsatı bulunuyor” şeklinde konuştu.
 
"CUMA GÜNÜ MALATYA'DAN AYRILACAĞIM.."
Son olarak konuşan Malatya Valisi Doç.Dr.M.Ulvi Saran, Malatya’nın Malatya dışında tanıtılmasını amaçlayan Malatya Günleri’nin 4’ncüsünü düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının Malatya’yı tüm ürünleriyle birlikte İstanbul’da yaşayan Malatyalı ve tüm İstanbul’lulara tanıtmak olduğunu kaydeden Saran, “Malatya’nın tanıtımı sadece kömbeyle, kayısıyla, kirazla olmaz. Malatya’nın farklı yönleriyle kendisini tanıtması, farklı başarılarıyla kendisini ortaya koyması lazım” dedi.
 
Bu konuda Malatya’nın her geçen gün daha ileri gittiğini söyleyen Saran, son olarak Ankara’da düzenlenen Malatya Günleri etkinliğinin Türkiye’ye örnek teşkil eden bir organizasyon olduğunun altını çizdi. Saran, “Burada 6 gün boyunca Malatya’nın sahip olduğu değerleri, hizmetlerle birlikte ortaya koyarak tanıtımını yapacağız. Amaç, bilinenin dışında, günışığına çıkmamış değer ve güzellikleri tanıtmak” şeklinde konuştu. 
 
Bu etkinlik sayesinde İstanbul’da yaşayan 400 bin Malatyalı’ya bir soluk getirmek, Malatya’nın güzelliklerini sunmak olduğunu kaydeden Vali Saran, görev süresi içerisinde düzenledikleri her organizasyonda Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı yanlarında gördüklerini, birçok organizasyonu birlikte omuzladıklarını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere, herkese teşekkür etti.
 
Cuma günü Malatya Valiliği görevinde ayrılacağını ve Malatya Günleri tanıtım etkinliğinin son organizasyonu olduğunu söyleyen Saran, “Malatya’dan ayrılıyorum ama bir parçam Malatya’da kalacak. Malatya’yı asla unutmayacağım. Malatyalıların katkısıyla önemli birçok başarılı organizasyonlara imza attık. Bu organizasyonların gelecekte daha çok verimli olacağına inanıyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından, törene katılan protokol tarafından kurdela kesilerek, Malatya Günleri’nin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından topluca Malatya Günleri’nde açılan standlar gezildi.
 
YENİ VALİ YOKTU..
Bu arada, Malatya Valiliği görevine Ağustos ayı başında atanmasına rağmen Malatya Valisi Ulvi Saran görevden ayrılamadığı için Malatya'daki görevine başlayamayan Düzce eski Valisi Vasip Şahin'in İstanbul'daki açılış törenine katılmaması dikkat çekti. Şahin'in açılış törenine davet edilip edilmediği merak konusu oldu.
 
MİLLETVEKİLLERİNE DAVETİYE ULAŞMADI
Malatya Valiliği tarafından organize edilen Malatya Günleri'nin açılış töreni için Malatya milletvekillerine de davetiye ulaşmadığı öğrenildi. Bu nedenle Malatya Günleri'nin bugünkü açılış törenine AKP ve CHP'li milletvekillerine davetiye gitmemesinden dolayı Öznur Çalık dışındaki milletvekilleri törene katılmadı. Çalık'ın törenle ilgili bilgileri medyadan öğrenerek açılışa gittiği öğrenildi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız