SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Günleri' Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:04
'Malatya Günleri' Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde 19 Nisan ile 23 Nisan günleri arasında 'Malatya Günleri' düzenleneceği duyuruldu.
 
"MALATYA'NIN TANITIMI YAPILACAK"
 
Vali Ulvi Saran, Ankara'da yapılacak 'Malatya Günleri' ile ilgili yaptığı açıklamada, " 7-10 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz '1. Malatya Günleri- Ankara' ve 26-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlemiş olduğumuz '2. Malatya Günleri-İstanbul' siyaset, sanat, iş dünyası, bu iki büyük ilimizde yaşayan Malatyalılar ile Ankara ve İstanbullulardan büyük ilgi görmüş, zengin içeriği ile her kesimin beğenisini toplamış ve bu alandaki önemli bir eksikliği gidermiştir. Etkinliklere katılan esnaflarımız da yapmış oldukları alışveriş ve tanıtım faaliyetlerinden memnuniyetlerini çeşitli vesilelerle ifade ederek, bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilmesi taleplerini sıklıkla dile getirmişlerdir. Tanıtım organizasyonları ve buralarda gerçekleştirilen aktiviteler öncelikli olarak haber niteliği taşımakta ve medya kuruluşlarının ilgisini çekmektedir. Bu sayede çok sayıda basın-yayın kuruluşu etkinlikler süresince dikkatini etkinlik alanında yoğunlaştırmakta ve yayınlarında tanıtım günleri ile ilgili haberlere yer vermektedirler. Katılımcı firmalar, standlarında başarılı gösterimler, ilgi çekici tanıtım aktiviteleri gerçekleştirdikleri taktirde medyada haber olarak yer alma ve bu şekilde de tanıtım yapma fırsatına sahip olmaktadır. Tarihi, turistik ve ekonomik değerler iyi bir şekilde sergilendiği takdirde bu tür etkinliklerden, çok kısa sürede, çok yönlü bir geri dönüşüm sağlanabilecektir. Bölgesinde önemli bir kültür, finans ve ticaret merkezi olan Malatya, bu özelliklerini her gün biraz daha geliştirmektedir." dedi.
 
"YOĞUN İLGİ BEKLİYORUZ"
 
Vali Saran, konuşmasının devamında; "Dört gün sürecek olan tanıtım günlerinde her akşam farklı bir sanatsal etkinliğe (konser, halk oyunları gösterisi, yöresel oyunlar vb.) yer verilecek, ilimiz değerlerinin tanıtımına yönelik konferans ve seminerler düzenlenecektir. Ankara'da çok sayıda hemşehrimizin yaşaması nedeniyle etkinliklere yoğun bir ilgi ve katılım olacağını beklemekteyiz. 19-23 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 10.000 metrekarelik kapalı alan ve 3500 metrekarelik stant yerleşim alanında gerçekleştirilecek "Malatya Günleri Etkinlikleri" nde çeşitli sektörlerden firmalarımız hem ürünlerinin satış ve tanıtımını yapacak hem de ilimizin çeşitli yönleriyle bilinmesine katkı sağlayacaklardır. Tanıtım etkinliklerimizde özel sektörün yanında kamu kurumlarımızda (Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Belediyeleri, İl Müdürlükleri) yer alarak görev alanları ve projeleri ile ilgili tanıtım faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir. Atatürk Kültür Merkezi; merkezi konumu, ulaşım-iletişim olanakları ve alan büyüklüğü ile Başkentimizde düzenlenen bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapan en önemli mekanlardan birisidir. Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sanayi ve Ticaret Örgütleri, Bakanlıklarımıza bağlı ve özel Üretici Birlik ve Kooperatifler, Sivil Toplum Örgütleri, Üniversite, Özel Sektör Temsilcileri, Sanat Atölyeleri, Kültür ve Turizm Kuruluşları ve Firmaları, Gıda Firmaları, Restaurant ve Cafe İşletmeleri, Giyim ve Tekstil Firmaları, Müzik ve Folklör Toplulukları ile Malatya'mızın tanınmış ses sanatçılarının yer alacağı bu etkinlik tüm Ankaralıların katılımına hitap edecek, ziyaretçiler konserler ve tüm etkinliklere dört gün boyunca ücretsiz olarak katılabileceklerdir. Bu etkinlik ulusal ve yerel medya kanalları ile tüm outdoor (bilboard, raket pano, megalight ve elektroboard) mecralarında ilan edilecek, ilgili internet sitelerine banner konularak mümkün olduğunca geniş bir kitleye ulaşılmaya çalışılacaktır. Devlet büyüklerimiz, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, bürokrasi, kültür ve sanat camiası, akademik camia, yabancı misyon temsilcileri, yerel ve ulusal medya temsilcileri, Ankara'da yaşayan Malatyalılar ve tüm kesimlerden geniş bir katılımcı sağlanması için gerekli duyurular yapılacaktır. Etkinliğe katılan firmalar, varsa özel stantlarıyla yoksa tarafımızdan tahsis edilecek stantlarda ürünlerini sergileyebilme, satış yapabilme, tanıtım materyallerini dağıtabilme v.b. olanaklara sahip olacaklardır. " ifadelerini kullandı.  Organizasyonla ayrıntılı bilgiye www.malatyagunleri.org adresinden öğrenilebilecek.
 

ÖN TOPLANTISI YAPILDI
 
Malatya Tanıtım Günleri'nin ön toplantısı yapıldı. Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ön toplantıya Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, daire müdürleri, mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Sinevizyon eşliğinde geçen yıllar İstanbul ve Ankara'da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinlikleri gösterildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız