SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Günleri'ne Rüzgar Engeli

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:20
'Malatya Günleri'ne Rüzgar Engeli
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da başlayan Malatya Günleri'nin, daha sonra çıkan şiddetli rüzgarın standların bulunduğu alana zarar verebileceği gerekçesiyle, ziyaretçiye kapatıldığı bildirildi.

AÇILIŞ YAPILDI AMA..

18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Malatya Tanıtım Günleri açılış programına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit , AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya eski valileri Mustafa Yıldırım ve Derya Kadıoğlu, çok sayıda milletvekili, bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem kültürel alt yapısı ve yatırımlarının tanıtılması amacıyla böyle bir organizasyonun düzenlendiğini kaydederek, "Bu organizasyona katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Malatya Milletvekili Cemal Akın ise "Daha önceki yüzyıllarda genellikle ülkeler kimlikleri ile ortaya çıkardı. Ancak 21. Yüzyılda artık şehirlerde ülkelerin dışında artık kendi kimlikleri ile ortaya çıkıyorlar" ifadelerini kaydetti.
 
Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Malatya'nın tanıtımı konusunda düzenlenen bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Anadolu'nun her toprağı Malatya gibi güzel insanlar yetiştirmiştir. Turgut Özal'ı ve Hamido'yu ölüm yıldönümlerinde rahmetle anıyorum" dedi.
 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise eğer yaşasaydı Turgut Özal'ın bugün Malatya'nın görünen tablosu karşısında daha çok mutlu olacağını ifade ederek, Özal'ı rahmetle andığını söyledi.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise İnönü ve Özal'ın memleketi olan Malatya'nın milletvekili olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade etti.
 
Vali Ulvi saran ise Malatya Tanıtım Günleri'ni geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, Malatya'nın kendisini tanıtmak ve Ankara'daki Malatyalıları buluşturmak istediklerini kaydetti. Vali Saran, Malatya Kitap Fuarı'na 250 kitapevinin katılacağını ve 100'ün üzerinde gazeteci ve yazarın Malatyalılarla buluşturulacağını ifade etti. Saran, 
Malatya'da başlatılan organizasyonların her geçen yıla göre ilgi görerek büyüdüğünü vurguladı.
 
Eski bakanlardan Gülday Akşit ise Malatya'nın sorunlarının çözümü için her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Malatyalı büyük devlet adamları ülkemize büyük katkılar sunmuşlardır. Bir yandan Cumhuriyetin kuruluşunda önemli görevler ifa etmiş olan İsmet İnönü,öte yandan yine ülkemize büyük hizmetleri geçmiş olan merhum Turgut Özal, başta olmak üzere pek çok siyaset ve devlet adamı yetiştirmiştir. Rahmetli Turgut Özal'ı ölümünün 17. Ölüm yıldönümünde bütün türk milleti olarak rahmetle yad ettik. Turgut Özal yakın dönemin önmli şahsiyetlerindendir. Türkiye'nin adı dünyada lider ülkeler arasında yeniden yazılmaya başladı. Türkiye'de çok şey değişti" dedi.
 
Tanıtım günlerini önemsediğini belirten Bozdağ, "Özallları yetiştiren ilkimi, kültürü, geleneği, tarihi, coğrafyayı bütün Türkiye'nin görmesi ve tanıması anlamlıdır.bu tanıtım günleri sadece kayısının öne çıktığı günler değil, Malatya'da İnönüleri, Özalları, tarihi şahsiyetleri, Hüseyin Gazileri, Battalgazileri, büyük insanları yetiştiren iklimleri, kültürleri ve tarihi bütün Türkiye ve dünya ile daha etkili ve daha faydalı bir şekil de buluşturmayı temin eder. Ben bu açıdan da önemli gördüğümü ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış yapılarak standlar gezildi.
 
RÜZGAR ENGELİ..
Yapılan açılışın hemen ardından çıkan rüzgarın giderek şiddetini artırması ve fırtınaya dönüşerek tehlike oluşturması nedeniyle, fuar alanına girişlerin yasaklanmasının ardından, fuar alanındaki tüm görevliler ve vatandaşlar tahliye edildi. Hava durumunun normale dönmesi halinde ziyaretlere izin verileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız