SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Gurur Duyuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:22:12
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'na katılan sporcularla bir araya geldi. Vali Saran, Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan 8 yaşındaki Akif Erdem Hedekoğlu ile yakından ilgilendi. 
 
Vali Saran, Malatya’nın 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda 33 madalya ile birinci olması nedeniyle sporcularla açık yüzme havuzunda bir araya gelerek yemek yedi.
 
Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Saran, Malatyalı gençlere imkan verildiği takdirde neleri başarabileceklerine tanık olduklarını söyledi. Saran, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını kaydederek, "Geçtiğimiz yıllarda Malatya, kısmen birinci ya da ikinci oluyordu. Bu madalya sayısına göre netlik kazanıyordu. Bu sene Malatya olarak 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda hem madalya sayısı hem de madalyaların değeri itibariyle tartışmasız birinciliği elde etmiştir. İlimiz en fazla altın madalyayı kazandı. İkinci sırada bulunan Erzurum’a da 10 madalya fark attık. Malatya, gençleriyle gurur duyacağı bir konumu elde etmiş oldu" dedi.
 
"AMATÖR SPORA DESTEK VERMEK LAZIM"
Amatör branşların ve amatör ruhun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Saran, şunları aktardı: 
 
"Bir yerde sporun gelişmesi için spor alt yapısının geliştirilmesi gerekiyor. Amatör ruha, amatör spor anlayışına destek vermek lazım. Bu anlamda Malatya amatör spor branşlarında kendilerine destek verildiği takdirde ve teşvik edildikleri takdirde gençlerin ne yapabileceklerinin en açık delilini teşkil etmektedir. Amatör spor branşlarında gençlerimize bilgi, cesaret, şevk, heyecan ve sorumluluk duygusu vermeliyiz. Bunları verdiğimiz zaman geriden gelen maddi destek o kadar yekun teşkil etmiyor. Önemli olan insanın kendine güvenmesi, azim ve kararlılık içinde olması, başaracağına dair olan inancını her daim muhafaza etmesidir. Gençlerimizin gösterdikleri bu başarı, hem Malatya’nın her zaman önde olma konumuyla yakışan bir kazanım, hem de gençlerimizin kendilerine olan güvenlerinin boşa çıkarmadıklarının göstergesidir."
 
"ŞEHRİN MUHTELİF YERLERİNDE SALON VE SEMT SAHALARI YAPMAK İSTİYORUZ"
Malatya’da sporu geliştirme ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla çalıştıklarını ifade eden Vali Saran, "Malatya’da amacımız olabildiğince geniş bir alanda ve olabildiği kadar farklı branşlarda, olabildiği kadar çok sayıda gencimizi spor aktivitesine dahil etmektir. Bu manada attığımız adımların olumlu sonuçlar verdiğini hep birlikte görüyoruz. Mümkün olduğu kadar fazla spor tesisini, spor yapmak isteyenlere sunmanın gayreti içerisindeyiz. Malatya’nın hemen her yerinde farklı branşlarda spor aktivitelerine destek vermek üzere öncelikli olarak spor tesislerinin yapımı, daha sonra amatör sporcularımıza malzeme ve eğitim desteği verme yönünde katkımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu manada Çavuşoğlu ve Tecde mahallelerinde büyük spor salonlarımızın inşası devam ediyor. İmkanlar elimize geçtiğinde semt sahaları ve çok amaçlı spor salonları yapma çabası içerisindeyiz. Malatya’da hedefimiz bu spor salonlarını 4’e çıkarmaktır. Şehrin muhtelif yerlerinde, özellikle spor tesislerine ve spor yapma imkanları kısıtlı olan gençlerimize imkan sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda elde edilen birinciliğin kendilerini çok gururlandırdığını belirterek, "Yıllardır Malatya olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda başarılı sonuçlar alıyoruz. Özellikle Malatya milli takıma gönderdiği sporcularla ön plana çıktı" dedi.
 
Fındıklı, alınan derecelerin büyük bir emek karşılığında alındığını söyleyerek, "Buradaki bütün sporcularımızın amatör ruh ile çalıştıklarını ve milli takıma da sürekli sporcu verdiğimizi belirtmek isterim. 2 yıl içerisinde milli takım hazırlık kampları da dahil olmak üzere milli takıma 85 sporcu gönderdik. Bundan sonraki süreçte de bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Özellikle aramızda bulunan bir sporcumuz bizleri çok gururlandırdı. Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda Malatya’yı temsil eden 8 yaşındaki Akif Erdem Hedekoğlu, 100 metre serbest-free S7 Yaş Kategorisinde Türkiye ikincisi oldu" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Fındıklı, madalya kazanan sporcular ile kazanılan madalyalar hakkında da bilgiler verdi.
 
Vali Saran, Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan 8 yaşındaki Akif Erdem Hedekoğlu ile yakından ilgilenirerek Akif’i tebrik etti.
 
Programın sonunda Vali Ulvi Saran, sporculara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti. 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda derece elde eden sporcular ve madalyaları şöyle:
 
"Atletizm - bayanlar; Firdevs Alper gümüş, Semra Şanlı bronz, Ebru Parlak bronz, erkekler; Emre Arslan bronz. Badminton - ferdi; Emin Doğan altın, karışık çiftler; Emin Doğan - Betül Başak bronz. Güreş - grekoromen Ömer Yıldırım altın, Hüseyin Binektaş gümüş, Erdal Doğan bronz, Şükrü Yılmaz bronz, Onur Özata bronz, serbest Fırat Aytekin gümüş, Musa Yıldırım gümüş. Judo - ferdi erkekler; Ebubekir Karadeniz gümüş, ferdi bayanlar; Buse Mumcu bronz, Sıla Yıldırım bronz. Masa tenisi - ferdi; Miraç Kahraman altın, karışık çiftler Miraç Kahraman - Ayşegül Aktaş bronz. Tekvando ferdi erkekler Sıddık Parlak gümüş, bayanlar; Şeyma Nur Ezen altın, Şeyda Ezen altın. Voleybol - Merve Türkoğlu, Zeynep Özbey, Fatoş Ongan, Serap Uçar, Suna Kesici, Nursel Yeşilcan, Ayşegül Ongan, Esra Akın, Solmaz Doğan, Sevilay Çubukçu, Merve İkis ve Sena Adıgüzel bronz. Yüzme - bayanlar Beliz Şanlı altın, Dila Sevim Doğan altın, Burcu Sarı gümüş, Şeval Dayı gümüş, Beste Ödevci altın. Erkekler Furkan Aknar 
altın, Hasan Utku Dirik gümüş, Hayrettin Kıvanç altın, Miraç Kırmızıtoprak gümüş, Yasin Genç altın."
 
Genel klasmanda illere göre madalya sayısı ve dereceler ise şu şekilde oluştu:
 
"Malatya; 11 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya ile birinci, Erzurum; 11 altın, 3 gümüş ve 9 bronz madalya ile ikinci, Gaziantep; 10 altın, 9 gümüş ve 5 bronz madalya ile üçüncü."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız