SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Fuat Kozluklu

Malatya, Güzel Memleketim

A- A+ PAYLAŞ

Fuat KOZLUKLU / Washington E Post: kozluklufuat@hotmail.com
Bu bir yolculuk yazısı...

Amerika Birleşik Devletleri’nin bulut yüklü başkenti Washington’dan New York’a uzanan bir tren yolculuğundaydım... Vagonları ihtiyar ama tertemiz bir trende tatlı bir sallantıyla üç saat sürecek bir New York serüvenindeydim...

Yüreğimin coşkusuna koşturmacaydı!

Günlerden Cumartesi ve Mart ayının ortasıydı...

Kafamda internet teknolojisyle haber yayıncılığı var. Amacım, Malatya’daki meslekdaşlarımın gazete ve televizyonlarda sergilediği gazeteciliğe çağımızın soluksuz heyecanı internetle katkıda bulunmak.

Biran bile “Olur mu?” sorgusuna kapılmıyorum.

Biraz “düne” gidelim, sonrasında ne demek istediğimi biraz daha ayrıntılandıracağım...

Gazeteciliğe adım attığım ilk günlerde (1981 Ekim-Malatya) “Sabırla çabalarsam yaparım, üstesinden gelirim” demiştim. Türk basınının mutfağı olarak gösterilen ve gazetecilik karışımı her tür işi yapan İstanbul ve Ankara’dakilere rağmen yaparım bu işi demiştim. Ve sanırım oldu da!

Geriye dönüp baktığımda değil, ulusal ve uluslararası basın kayıtlarına göz atıldığında karınca kararınca “tarihe tanıklık” yolculuğumda yerli-yabancı kitaplara ve de internet kayıtlarına geçmiş hatırı sayılır işlere imza attığımı görüyorum.

Çıtayı ilk günlerde yüksek tutmuştum, Malatya’dan başlayacağım ama durmadan koşacağım diye. Hala durmuş değilim. Tıpkı ilk ve tek hocam İsmet Yalvaç gibi. Zaten henüz kendimize geldik! Koşunun ortasındayız!..

Neyse okuru “ben merkezli” bir yazıdan kurtarmak, meramı anlatmak gerekiyor... Ancak son bir iki not daha....

Sağolsun Malatya ve Malatya’daki kıdemli gazeteci dostlar... Ve Tanrı rahmet eylesin sevgili babam Ali Osman Kozluklu ile amcam Dursun Kozluklu’ya!. Sayelerinde, basın dünyasındaki koşuya Kışla caddesinden (Görüş Gazetesi’nin ilk bürosu buradaydı) başladım.

Celal Yalvaç, Cevdet Barış, İsmet Yalvaç, merhum Erhan Kırçuval, Raşit Kısacık, Haydar Karaduman, Osman Karakaş, Ali Aladağ, Bülent Sarıçiçek, Gayret gazetesi ailesi bu meşakatli ve gerçekten yürek isteyen gazetecilik serüveninde tanıdığım ilk isimler. Yine o günlerde mesleki değer yargılarıma etki eden birkaç isim daha; Orhan Apaydın ve Muzaffer Bal...

Umarım “yüzümüzü kara çıkarttın” demiyordurlar!..

Hoş, deseler de olan oldu!

Topluma kin, nefret ve öfkeden başka bir şey vermediklerini bizzat gördüğüm, yalan, talan ve entrika üçkeninde yüzen Türk basınının “Medya Terörizm*”inden olabildiğince korunarak gazetecilik yapmaya çalıştığımı da burada vurgulamalıyım.

Şimdi sanal dünyada ama gene Görüş gazetesinde edindiğimiz ilkeler çerçevesinde dil, din, ırk, milliyet ve cinsiyet ayırımcılığı gibi insanı sadece bitiren bir anlayıştan uzak koşuyu sürdüreceğiz.

......
Evet... Yeter ne diyeceksen de diyorsunuzdur, demiyorsanız da ben haklı olarak diyebileceğinize inanıyorum...

Konuyu kardeşim Suat Kozluklu’ya açtım. Aynı heyecan. Sonra saatlerce konuşup şekillendirdik. Böyle bir projeye nihai onayı her zaman olduğu gibi İsmet Yalvaç verecekti. O tereddüt bile etmedi.

Derken çalışmaya koyulduk. Ve internette Malatya haberleri veren ilk siteyikurduk.

Kendimizi kıdemli gazeteci İsmet Yalvaç’ın kaptanlığında kardeş Suat Kozlukluile Levent Barış'ın sorumluluğundaki sanal dünyanın uçsuz bucaksızlığına bırakıyor, tarihe not düşmeye başlıyoruz.

Malatyalılara ve yüreği Malatya sevgisiyle dolu olanlara sesleneceğiz, bir platform oluşturmaya çalışacağız.

Ne getirirse getirsin her yeni güne nasıl bir öncekinden daha bir heyecan ve coşkuyla uyanıyorsak Malatya tarihine not düşme yolculuğumuza da aynı duygularla soluksuz başlıyoruruz.

Hem internet dünyasında yalnız da değiliz. Uçsuz bucaksız bir alem bu! Bizden başkaları da var!

Kısacası Malatyahaber.com "Beydağı’nın suyunu içmiş, Kernek’te soluklanmış ve Mişmiş'i tatmış olanlarındır!"
_____________________________

* “Medya Terörizm” - Gazeteci Varlık Özmenek'e ait bir kavramdır.

(Bu yazı 14 Nisan 2002'de malatyahaber.com'da yayınlanmıştır)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

Fuat Kozluklu yazıları