SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Hakediyor..'

A- A+ PAYLAŞ

"Büyükşehir" statüsünün Malatya'nın Turgut Özal'la başlayan rüyası olduğunu belirten AKP milletvekili Öznur Çalık, 2011'de gerçekleşmesini bekledikleri bu statüyle Malatya'nın daha sağlıklı bir şekilde gelişeceğini söyledi.

Çalık'ın, TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Ak Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya’nın büyükşehir olma konusunda iddialı olma nedenlerine değindiği açıklamasında, “büyükşehir olmak Malatya için artık düş olarak kalmayacak.” dedi.

Büyükşehir statüsünün, Malatya’nın rahmetli Özal’la başlayan 30 yıllık rüyası olduğunu ve bu rüyayı gerçekleştirmenin inşallah Ak Parti’ye nasip olacağını ifade eden Çalık, 2011 yılı Malatyasının neden bu statüyü hak eden bir profil sergileyeceğine dair görüşlerini paylaştı.

Verilen sağlık hizmetleri bakımından Türkiye 12. si; sağlık kurumlarında çalışan aktif personel dağılımı bakımından ise Türkiye 6. sı olan Malatya’nın, sadece sağlık alanında değil; Beylerderesi Viyadüğü ve Darende Yolu gibi önemli karayolu çalışmaları, eğitim kurumları, sanayi-ticaret hacmi ve turizm kapasitesiyle de bölgenin yıldızı olduğunu anlattı. Malatya’nın, sadece 2010 yılında, 88 ülkeye, 67 bin 756 ton kuru kayısı ihracatı yaparak, ülkeye 194 milyon dolar gelir kazandırdığını söyleyen Çalık, ilimizin 3 organize sanayi bölgesini içinde barındırması ve bölgesel kalkınma ajansının merkezi konumunda olmasının da yatırımcıların dikkatini fazlasıyla çektiğini belirtti.

Malatya’nın yükselen büyüme grafiğinin, DPT-Fırat Kalkınma Ajansı verileriyle de kanıtlandığını ve ilimizin yüzde 41 istihdam oranı ile yüzde 49.3 büyüme hızına sahip bir şehir olarak bölgede birinci sırada yer aldığını duyuran Öznur Çalık, Malatya’nın istihdama elverişli ekonomik işgücü potansiyeli ve toplam nüfusun beşte birini oluşturan genç nüfusuyla Türkiye için lokomotif kuvvet olmaya aday bir şehir olduğunu da söyledi. İlin tüm bu özelliklerini göz önünde bulunduran Malatyalı vekiller olarak, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla ilgili yaptıkları girişimlerin Sayın Başbakan ve Sayın İçişleri Bakanının değerli katkı ve destekleriyle, neticeleneceğine duydukları inancın tam olduğunu belirten Çalık; böylece yasayla beldelerin Büyükşehir kapsamına gireceğini duyurdu.

Malatya büyükşehir olduğunda, daha sağlıklı bir kentleşmenin tesis edileceğini ve bölünmüşlüğün önüne geçileceğini ifade eden Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü :

“Belediyecilik hizmetlerinin tek elden yürütülmesi, hizmeti planlamanın tek elden yapılması, Malatyamız için büyük bir artı olacaktır. Elbette pekâlâ, böyle de hizmetler görülüyor; gelişiyoruz; yeni yollar, yeni mahalleler, hizmetler aksamadan sürüyor. Ancak büyükşehir olmak demek, şehrin ekonomisinin yüzde elli büyümesi, işsizliğin daha da aşağı çekilmesi, belediyemize devlet tarafından ayrılan payın artmasıyla hizmet kalitesinin yükselmesi anlamına gelecek. Malatyalı vatandaşlarımız daha iyi hizmet almayı, daha yüksek yaşam standartlarında hayatlarını sürdürmeyi hak ediyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız