SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Hakkını Arasın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:01:09
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala propaganda çalışmalarına hız veren MHP’de , 1. sıra Milletvekilli Adayı Şinasi Kazancıoğlu ve il yöneticileri,  Malatya Şeker Fabrikasını ve Şeker İş Sendikasını ziyarete bulundu. Ziyaret esnasında çalışma alanlarını gezen  Kazancıoğlu    işçilerle öğlen yemeğinde de bir araya geldi. Fabrika temaslarından sonra Şeker İş Sendikasına geçen il yöneticileri ve milletvekilli adayı Şinasi Kazancıoğlu, Şeker İş Sendikası Malatya şube başkanı Nuri Murat ile bir süre  görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat;"Biz tabii ki Şinasi kazancı beyi tanıyoruz gerçekte gurur duyduğumuz sevdiğimiz, Malatya'yı en iyi şekilde temsil eden, uzun yıllar bürokratlık yapan bir abimiz. Bir tek problemimiz 1998 yıllından beri bu kuruma sıfırdan eleman alınmamış ve de bizim geçici işçi sorunumuz var. Biz bir kez daha sizin aracılığınızla bunu dillendirmek istiyoruz. Eğer iktidar gelirseniz bu sorunu çözeceğinize şimdiden biz eminiz. Çünkü sizde bu işin içinden gelen insanlarsınız. "şeklinde konuştu.

"Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin temel değerlerinden biridir"

Cumhuriyettin ilk zamanlarında şeker fabrikalarının endüstriyel kalkınmadaki rolüne değinen Kazancıoğlu; konuşmasında "Burası benim için çok önemli ben ilk stajımı burada yapmıştım. Hakikaten şeker fabrikasının işleyişini ve dokusunu çok iyi biliyorum. Şeker fabrikaları cumhuriyetin temel değerlerinden biridir. Cumhuriyettin ilk zamanlarında üç beyazı varmış. Bunlardan biri şeker, biri bez, biride tuzmuş. Malatya da maalesef bezi kapattılar, yerine başka şeyler yapıldı, peşkeş çekildi.  Burası da kapanmaya ramak kalmıştı. Bunu önleyen Nuri Murat başkanıma teşekkür ediyorum. Sık sık dile getiriyorum Malatya itirazcı olsun, Malatya hakkını arasın diye. Nuri Murat başkan buranın kapatılmaması ve taşınmaması için çok mücadele verdi. Ankara'daki mücadelesini, uğraşlarını ben biliyorum. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Geçenlerde bir televizyon kanalında ki konuşmamda bahsettim. Demiryolunun da taşınma ihtimali ve bölge müdürlüğünün kapanma ihtimali vardı. Oranında sendikası aynı şŞeker iş gibi dik durdu, sorguladı, sorgulatırdı, kamuoyunu oluşturdu. Böyle olmalıyız. Malatya'nın hakkını savunmak zorundayız. Çünkü Malatyalının hakkını savunmasak siyasiler itaat et rahat et mantığıyla çalışıyorlar. O anlamda böyle kurumların çok önemlidir." ifadelerine yer verdi.

"Taşeron sistemi kalkacaktır"

Kazancıoğlu,  MHP’nin iktidara doğru emin adımlarla ilerlediğine de dikkat çekerken,  "Taşeronluk sisteminden bahsetti başkan,  taşeronluk sistemi hakikatken kanayan bir yara. Malatya da on bin beş yüz civarında taşeron çalışan işçi var. Bunlar yaptıkları iş esasıyla kadroya geçmeleri lazım. Milliyetçi hareket partisi olarak seçim beyannamemizde biz bunu taahhüt ettik.  Biliyorsunuz iktidar 2015 yıllında bu yapılacak demişti. Şimdi bunu 2016 ötelediler. Biz iktidar veya iktidar ortağı olduğumuz takdirde ilk taahhüdümüz olan bu taşeron sistemini kaldıracağız. Bu anlamda ben Nuri Beyin şahsında tüm çalışanlara güzel bir ömür ve güzel bir çalışma ortamı diliyorum. İnşallah şeker fabrikasının Malatya'ya kattığı katma değerler devam edecek. İnşallah burada bereketli çalışmalar ve bereketli kazançlar olmaya devam eder." dedi.

Hamido'nun eşini ziyaret etti

17 Nisan 1978'de, Malatya Belediye Başkanı iken adına gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve 2 torunu ile yaşamını yitiren Hamit Fendoğlu'nun eşi Hacı Mukaddes Fendoğlu'nu Malatya'daki evinde ziyaret eden  Malatya MHP Milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, “Mukaddes teyzemiz bizim her zaman değer verdiğimiz bir büyüğümüzdür. Onun duaları bizim için önemlidir.  Bu gün burada büyüğümüz olan rahmetli Şehit Hamit Fendoğlu anmak ve Hacı Mukaddes Teyzemizin dualarını almak için gelmiş bulunuyoruz.  Malatya için simge bir isim olan Şehit Hamit Fendoğlu, bizlerin gençlik yıllarımızda örnek aldığı bir insandı.

Bizim için o büyük bir milliyetçi, iyi vatansever ayni zaman bir demokrasi şehididir.Örnek aldığımız bir kişiliktir.Şehit Hamit Fendoğlu merhum Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in ve MHP genel Başkanımız Sn.Devlet Bahçelinin her zaman önemsediği ve değer verdiği bir insandı. Ülkemizin içinde bulunduğu bu günlerde toplumun birlik ve beraberliği ve kaynaşması için ayrıştırıcı değil bütünleştirici olan Şehit Hamit Fendoğlu'nun ve onun gibi değerlerimizin önemi daha çok anlaşılmakta ve hissedilmektedir.”diye konuştu.

Hamit Fendoğlu'nun eşi Hacı Mukaddes Fendoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kazancıoğlu’ndan, düşünce fikir olarak doğru bildikleri yolda devam etmelerini istedi ve yollarının açık olması dileyerek, “ inşallah Malatyamızı mecliste temsil edersiniz.”dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız