SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Haksızlığa Uğruyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:03:27
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ağbaba , İl ve İlçe yöneticileri ile birlikte Arguvan’a bağlı Parçikan,  Akören, Eymir, Kızık, Kuruttaş, Güngören, Kömürlük, Ahlasuşağı, Gökağaç, Göçeruşağı,Çobandere ve Yoncalı Köyleri  ile Dikenli Yaylası’nı ziyaret etti.

“17 YILDIR BİR ÇİVİ ÇAKILMADI”

Ağbaba , Yoncalı Barajı ziyaretinde yaptığı konuşmada özetle; “15 aydır Milletvekili olarak görev yapıyorum. Özellikle bu süreçte yapmış olduğumuz tespitlerde ,Arguvan'ın kangren olan bir yarası var. O da Yoncalı Barajı. Mecliste de söyledim.Yoncalı Barajı deyincedevlet , Devletdeyinceakla yalan geliyor. Güvensizlik geliyor. İnsanları kandırmak geliyor.17 yıldan beri yoncalı barajına tek bir çivi çakılmamış. Şimdi ‘biz sistem değişikliğine gittik’ dediler.Geçen yıl ihale yapacağız dediler olmadı, bu yıl yapacağız dediler.Yoncalı Barajı’nın bitirilmesi konusunu takip etmeye devam edeceğiz. Yoncalı Barajı,  Arguvan'ın göç vermesi ve küçülmesinin temel sebeplerinden biri” şeklinde konuştu.

“DOSYA SAYISI AZ DİYE ADLİYE Mİ KAPATILIR?”

Arguvan’ın geri kalma sebeplerini de değerlendiren Ağbaba  “Arguvan'a ve Malatya'ya siyasi ayrımcılık yapılıyor.Bakın Arguvan'ın adliyesi kapatıldı.Her gittiğim yerde söylüyorum, adliye sadece adliye değildir.Adliye ; ekmek,iş,taksi, berber demek.Adliye burada ki yoksul Kızıklıların,Şotiklerin ve Arguvanlıların bir iş yapacakları zaman veya bir keşif yapacakları zaman adalet bulaması demek. Şotikli nasıl adaleti bulacak? Atmalı adaleti nasıl bulacak?İmkan olmadığı sürece oraya gitmesi mümkün değil. Malatya'dan bir gün önce gidecek orada kalacak ikinci gün getirebilirse keşif getirecek.Arguvan’ın  dosya sayısı 360, Kemaliye'nin dosya sayısı 60. Ama Arguvan adliyesi kapatıldı, Kemaliye kapatılıp geri açıldı.Dosya sayısı az diye adliye kapatılır mı ? O zaman olay yok diye polisleri de gönder. Böyle bir mantık olabilir mi?Sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız,İl genel meclisi üyelerimiz ,ilçe başkanımız ile Arguvan'ın sesi olmaya devam edeceğiz.Bu ayrımcılığı da her yerde vurgulamaya da devam edeceğiz”dedi.

“MALATYA HAKSIZLIĞA UĞRUYOR”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , konuşmasının devamında “Malatya bir haksızlığa uğradı.2011 seçimlerinden sonra ciddi bir ayrımcılığa uğradı, uğramaya devam ediyor.Malatya'nın aldığı yatırıma bakın , çevre illerin aldığı yatırıma bakın. Malatya'nın çevre yoluna bakın. Diğer şehirlerin çevre yollarına bakın. Malatya'ya yapılan gölet sayısı ile Afyona yapılan gölet sayısına bakın. Karşılaştırın ayrımcılığı net bir şekilde görebilirsiniz.Malatya ne yapmış seçimlerde AKP’ye %69 oy vermiş. Buna rağmen Malatya haksızlığa uğruyor ve Malatya'ya bir tek yatırım yapılmıyor, bir çivi çakılmıyor. Olan kurumlar bir bir kapatılıyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK AYRIMCI BAŞBAKANDIR”

Ağbaba , “Bir başka ayrımcılıkta geçtiğimiz aylarda Sürgü'de yaşandı. Savcı bundan bir kaç gün önce bir iddianame hazırladı. Savcı, evi saldırıya uğrayan insanı tahrik etmekten dava açıyor. Eve saldıranlara ise daha az ceza istiyor.Bu Sivas davasında yakılan insanları suçlu çıkarmaya benziyor.Bu Aziz Nesin’in suçlu ilan edilmesine benziyor.Bu nefreti başlatan Sürgü'de ki yurttaş mı? Bu nefreti başlatan Başbakan her bulunduğu ortamda nefret kusuyor.Başbakan eğitim –Öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada ‘İmam hatipte terörist yetişmiyor diye mi İmam hatipleri kapattınız’diyor .Aslında en çok tepki göstermesi gerekenler İmam hatipte okuyan insanlar olmalıydı. İmam hatipten mezun olan insanların buradan da çağrı yapıyorum. İmam hatipten mezun olan insanlar Başbakanı kınamalı.Başbakan’a sen 5 yaşında ki öğrenciler arasına ayrımcılık koymamalısın,günahtır demeliler. Sen bu okullarda ayrımcılık tohumları ekemezsin demelidir. Türkiye’de ki en büyük ayrımcı Başbakandır." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız