SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Halkı Karar Verecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:54
A- A+ PAYLAŞ

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Malatya Eski Belediye Başkanı ve AKP Eski Milletvekili A. Münir Erkal önceki gün Ankara’dan Malatya’ya gelerek bir dizi istişarede bulunmaya başladı. 

Söğütlü Cami çevresindeki esnafları ziyaret ederek Malatya’nın nabzını tutmaya ve halkın SP’den muhtemel başkan adaylığına ilişkin düşüncelerini öğrenmeye çalışan A. Münir Erkal, burada yaptığı açıklamada ‘Adaylığıma ve hangi partiden aday olacağıma Malatya halkı karara verecek’ dedi. Erkal, değerlendirmeler sonucunda adaylık konusundaki kararı en kısa sürede vereceklerini vurgulayarak ‘Malatya’da Turgut Özal vizyonu var. O vizyonla örtüşen bir Malatya inşa edeceğiz’ dedi. 

Çarşı esnafının yakın ilgisiyle karşılaşan A. Münir Erkal, Malatya’ya gelmeden önce yoğun bir temas ve iletişim trafiği yaşadığını hatırlatarak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde yoğun bir görüşme talebi doğduğunu kaydetti.

‘Başkan Birikimli Olmazsa Malatya Büyük Şehir Değil Büyük Köy Olur’ 

Malatya’nın büyük şehir statüsüne dönüştüğünü, bu nedenle büyük şehiri yönetecek başkanın birikimli ve vizyon üretecek bir altyapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan A. Münir Erkal, ‘Büyükşehir belediye başkanı birikim ve Malatya’yı geleceğe taşıyacak bir vizyon üretecek kapasitede değilse Malatya büyük şehir değil büyük köy haline dönüşecektir. "Buradaki yanlış bir tercih Malatya'nın geleceğini ipotek altına alır. Malatya Büyükşehir oldu. İlk kez büyükşehir belediye başkanı'nı seçecek. Büyükşehir belediye başkanlığı yapacak kişi, belirli bir bilgi ve birikime sahip olmazsa Malatya büyükşehir olmaz, büyük köy olur. Biz bu topraklarının çocuğu olarak bu toprakların en iyi şekilde yönetilmesini istiyoruz" dedi

Yaklaşık 10 aydan bu yana yoğun bir değerlendirme süreci içinde olduğunu ifade eden A. Münir Erkal gezisini takip eden Türkiyem TV mikrofonlarına daha sonra şöyle dedi: “ Yüzlerce insanla, sivil toplum temsilcileri ile, kanaat önderleri ile, tabandan halkla görüştüm. Bu veri tabanını ciddi bir şekilde değerlendireceğim. Bu talep bu potansiyel, Malatya'yı geleceğe taşıyacak bir potansiyel ise hiç bir zaman hizmetten kaçmam. Daha önce de kaçmadım bundan sonra da kaçmam. Bir potansiyel varsa bu potansiyeli ülkemiz için Malatyamız için şehrimiz için kullanmak boynumuzun borcudur. Bu halka karşı borcumuzdur. Ben buraya niye geldim? Ben şimdi Malatya halkına, sokaktaki insanımıza soruyorum: ‘Beni Malatya büyük şehir belediye başkanlığına uygun görüyor musunuz, benim yapabileceğime inanıyor musunuz?2 diye soruyorum. Memnuniyetle vurgulamalıyım ki yüzde 80-90 takdir gördüm. Hizmetin en iyisine layık olan Malatya halkından bir uygunluk beyanı gördüm." şeklinde konuştu.

AKP dışında 3 partiden adaylık konusunda kendisine talepte bulunulduğunu ve bunu değerlendirip açıklayacağını söyleyen A. Münir Erkal, "Malatya’nın en etkili siyasi simalarıyla görüştüm. Bazı partiler adaylarını açıkladı. Saadet Partisi benim eski partim. Saadet Partisi'nde 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. İstişarelerimizde büyük bir teveccüh ve potansiyelle karşılaştım. Her şeyi, talepleri değerlendiriyoruz. Halkımın, Malatya insanının beni nerede görmek istediğini  değerlendiriyorum. Bu benim için önemli. Hemşehrilerimizden aldığımız talepleri değerlendireceğiz. Malatya adına en doğru kararı verme için gayret göstereceğiz. Bunu da en kısa zamanda açıklayacağız." dedi.

‘Malatya’da Turgut Özal vizyonu var’ diyen A. Münir Erkal bu vizyona uygun bir Malatya inşa etmek istediklerini dile getirdi.

HABER: Türkiyem TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız