SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Halkı, Sahip Çık..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Ağbaba, özelleştirmelerle kapatılan fabrikalardan sonra, Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin sırada olduğunu öne sürerek, Malatya halkının bu konulara ilgisini ve sahip çıkmasını istedi.

Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

Özelleştirmelerde kar eden kurumlar zarar eder hale getirildi sonrasında 3-5 kuruşa peşkeş çekildi.
Malatya’da son dönemde bunları çok gördük.

Cumhuriyetin önemli kazanımları olan Sümerbank Mensucat fabrikası, Tekel Sigara fabrikası önce içleri boşaltıldı, zarar eder hale getirildi sonra da peşkeş çekildi. Şeker fabrikası yıllardan beri yok edilmek için uğraşılıyordu ve sonunda parça parça yok edilmeye başlandı.

Şimdi sırada Sultansuyu Tarım İşletmelerinin olduğunu görüyoruz.

Tarım Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultansuyu, Türkiye genelindeki birkaç işletme ile birlikte saf kan Arap atlarının yetiştirildiği en önemli tesislerimizden birisidir.

Bir dönem Veliefendi hipodromunun en değerli atlarının soyu Malatya Sultansuyu tarım işletmeleri orijinine dayanıyordu.

Bakıyoruz bir süredir önemli bir çıkış yakalanamıyor.

Sonra bakıyorsunuz, Sultansuyu Tarım işletmelerinin hafta sonu çok vatandaş tarafından piknik alanı olarak kullanılan mesire alanı ve tesisi halka kapatılıyor. Öyle ki gazeteciler dahi tesisin ve Malatya’nın ismini Türkiye’ye duyurma amacıyla haber yapmak için izin alamıyor.

Ne oluyor derken Dünya Arap atları arasında en güzel at seçilen Polonya orijinli BATYSKAF isimli at’ın tesisten gönderildiğini duyuyoruz. Sebebi, nedeni üzerinde tek kelime açıklama yok…

Ve son olay.

424 adet süt ineği geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla Malatya’dan Eskişehir’e gönderilmek istendi.

Ve bütün bunlar, adeta kamuoyundan gizlenerek, Malatya halkına hiçbir açıklama yapılmadan yapıldı.

Basın neredeyse suçüstü yapıyor ve aldığımız bilgilere göre yılbaşına kadar bu durum donduruluyor.

Malatya süt sığırcılığı için teşvik kapsamındayken, Malatya’da müteşebbis iş adamlarının bu noktada yatırımı arzulanırken devlet işletmesi mevcut kaynaklarını Malatya’dan neden çekmek istiyor ?
Buradan açıkça ifade ediyoruz…

AKP dönemindeki özelleştirmeler, peşkeş mahiyetindeki satışlar sırasında hep aynı filmi izledik.

Malatya’nın kesinlikle aleyhine bu olumsuz gelişmenin tüm yönleriyle takipçisi olacak gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Buradan Malatya’ya bir çağrı yapmak istiyorum. Malatya Halkı, Malatya’ya sahip çık ! Senin vergilerinle emeğinle yapılan ve bu gün yok edilmek istenen kurumlarının yok edilmesine izin verme. Sümerbank gibi Tekel gibi Sultansuyu’nun da içinin boşaltılarak birilerine peşkeş çekilmesine izin verme !"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız