SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Halkı Yolunacak Tavuk mu?''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkan Yardımcısı Şahin Doğan, düzenlediği basın toplantısında Malatya Doğalgaz dağıtım ihalesi ve sonrasında yaşananları değerlendirirken, yüksek abone bedeli nedeniyle vatandaş abone olmadığı için "ikna odaları" kurulduğunun anlaşıldığını söyledi ve fiyat düşürme çağrısında bulundu.

Doğan, şunları söyledi:

"Malatya doğalgaz hattını üstlenen PEGAZ Malatya Halkına serzenişte bulunuyor, abone olmuyor diye. Ve abone bulmak için ikna odaları kurduklarını da kendi ifadelerinden anlıyoruz, zira Elazığ`da abone bedeli 5 dolara inince Malatya’lı vatandaşlarımız haklı olarak abone olmaktan imtina etti. Yüklenici firma PEGAZ yetkilileri abone sayısının istenilen seviyeye çıkmazsa hizmetlerin aksayacağını söylüyor. Pes doğrusu.

Bakın 1 Eylül 2006 tarihli Hürriyet Gazetesinde bir haber yayınlandı. Haberde 2005 yılında Zorlu Grubu 2,5 trilyon vererek kazandığı Edirne- Kırklareli- Trakya doğalgaz dağıtım ihalesi gereği, bölgede ilk 8 yıl sıfır karla hiçbir bağlantı bedeli almadan sayaçları bile ücretsiz takarak hizmet vereceğini ifade ediyordu. Bununla beraber hemen yanı başımızda Elazığ abone bedelini 5 dolara indirmiş ve İhale öncesi ilin başta Ticaret Odası, ilin milletvekilleri, valilik belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşları fevkalade bir kamuoyu oluşturarak ihale sonucunu halkın menfaatleri noktasına getirmişlerdir.

Malatya Halkı neden 180$+Kdv ödesin? Malatya Halkı Yolunacak Tavuk mudur? Malatya`da en küçük ihale ile ilgilenen başta Ticaret odası, İktidarın yerel yöneticileri ve Milletvekilleri, böyle devasa bir ihaleye neden bigane kaldılar anlamak mümkün mü? Otuz yıla sarih olmak üzere aşağı yukarı iki yüz bin konut demektir bu.

180 dolar+Kdv`den hesapladığı zaman Malatya halkının cebinden çıkacak bedel ortaya çıkar. Bu sorular EPDK Başkanına’ da soruldu, Sayın Başkan da ihale şartlarına bağladı, yani diğer bölgelerde’de ihale yapıldı. Malatya için yapılan ihale kısa bir sürede sonuçlanırken Elazığ için yapılan ihale tam 6,30 saat sürmüştür.

Ölçek itibari ile Malatya Elazığ’dan daha büyük olmasına rağmen Malatya ihalesinin kısa sürede sonuçlanmasının tek sebebi ihale öncesi gerçek alamda bir kamuoyu oluşturtulmadığı için bugün bedelini Malatya halkını yolunacak tavuk gibi gören Ticaret Odası, iktidarın yerel yöneticileri, Malatya Milletvekilleridir.

Ve Saadet Partisi olarak yüklenici firma Pegaz’a sesleniyoruz; diyoruz ki siz 30 yıl Malatya halkına gaz satacaksınız hiç değilse şu günlerde ekonomik darboğazda olan bu halka abone bedelini dayatmayın. İlle de dayatacaksanız makul bir fiyata indirin. Yoksa abone noktasında büyük sıkıntılar çekersiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız