SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Halkına da Görev Düşüyor"

0
Güncellendi - 2016-04-15 21:12:27
A- A+ PAYLAŞ

Turizm Haftası açılış programı, Battalgazi Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinlikte, Turizm Haftası etkinliklerinin ve turizmin önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı konseri ile başlayan ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen programa, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Turizm Haftası’nın önemine dikkat çekerek, “15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl 40’ıncısını kutluyoruz. Dünya turizminin önde gelen ülkelerinden biri olan güzel ülkemizin daha nice Turizm Haftası’nı kutlaması diliyorum. Turizm Haftası’nın açılışını her yıl farklı mekanlarda kutlamaya gayret ediyoruz. 2016 yılı Turizm Haftası’nın açılışını ecdat yadigarı diye nitelendirdiğimiz güzel Malatya’mızın en güzel ilçelerinden her metrekaresi tarih kokan kadim kültürümüzün en derin izlerinin bulunduğu Battalgazi’de yani Eski Malatya’da ve onun en güzel eserlerinden biri olan silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Turizm, turizmciler tarafından tarif edilirken, sayısız tarifleri vardır. Kimisi ‘Bacasız Fabrika’, kimisi ‘eğitim’ der. Hepside doğrudur. Turizm, insanın insan olduğunu fark ettirme olayıdır aynı zamanda. Netice itibariyle eğitimi tarif eden eğitimciler, ‘İletişim ve etkileşim ürünüdür’ diye tarif ederler. İnsanlar birbirlerini görecek, birbirlerinden etkilenecek ve davranış gelişmesi ve kalıcılığın olması da o süreçte gerçekleşecektir. Dolayısıyla turizm, insan olduğumuzun fark edilmesi ve farkındalığın oluşturulması anlamına gelir. Turizm niye bacasız bir fabrikadır? Turizm olgusu o ülkeyi, o şehri, o beldeyi hiçbir şeye gerek kalmadan, gelen insanların bıraktığı para ile hem istihdam oluşturuyor, hem oraya bir gelir getiriyor, hem de oradaki sosyal ve kültürel hayatın canlanmasının yanında diğer sektörlerin yanında farklı bir dinamizm kazandırıyor. Ben dün Antalya’daydım. Expo 2016 fuarına Battalgazi Belediyesi olarak davet edildik. Orada 600 metrekarelik bir alan üzerine bizim Kervansaray’ın bir maketi, Ulu Cami’nin giriş kapısı ve ravakları yaptık. Hakikaten büyük bir organizasyon. Dünya çapında bir organizasyon. 55 ülkenin katıldığı bir organizasyon. İlçeler bazında da Türkiye’de her halde tek ve ilk katılan belediye biziz. Bizim yapmış olduğumuz projeler, orada en önemli, en prestijli standı olduğunu, oranın genel sekreteri tarafından bize ifade edildi. Oradaki arkadaşlarımız da çok kısa sürede çok güzel şeyler yapmışlar. Bununda turizme katkısı olacağının kanaatindeyim” diye konuştu.

Malatya’nın farklı bir yer olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Malatya farklı bir yer. Yukarı Mezopotamya’da insanlık tarihinde insanlık tohumlarının, medeniyet tohumlarının atıldığı yer ve mekan burasıdır. Tabi Malatya tarihi Arslantepe’den önce Cafer Höyük’te başlamaktadır” diyerek, Malatya’nın tarihi değerler bakımından zengin bir il olduğunu kaydetti.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı’da, turizmin önemine dikkat çekerek, “Bacasız Sanayi olarak nitelenen turizm, ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri olmanın yanı sıra, değişik kültürlerin tanışıp kaynaşması ve uluslararası barışın sağlanmasının da en kestirme yolu olan bir sektördür. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak yanlış olacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır. Malatya'mızın turizm açısından ziyadesiyle potansiyele sahip olduğu muhakkaktır. Aslantepe Höyüğü, Battalgazi ilçesi, Nemrut Dağı, Levent Vadisi, Tohma Kanyonu, Somuncubaba Türbesi, Karaciğer Nakil Hastanesi gibi önemli turizm değerlerini uhdesinde barındıran ilimiz, önemli festivaller ve sosyo­kültürel etkinlikler ile de mutlaka gezilip görülmesi gereken illerin başında gelmektedir. Tabii ki neye sahip olduğunuzdan çok, bunları ne kadar tanıttığınız önemlidir! Bu bakımdan, yetkili merciler kadar değerli Malatya halkına da görevler düşmektedir. Malatya'mızı daha fazla tanıtmak, turizm hacmimizi arttırmak için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek durumundadır” diye konuştu.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise, Malatya’da başarılı karaciğer nakillerine dikkat çekerek, Sağlık Turizmi hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, “Sağlık turizmi ne demek? Sağlığına kavuşmak için; yaşadığı ülkeden veya ilden başka bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesidir. Burada bulunmamın sebebine gelince yaptıklarımızı anlatmak için geldik. Yaptığımız işi kısaca anlatacak olursak Sirozlu bir hastanın karaciğerini hastadan tamamen çıkarıyoruz. Onun yerine ölüden aldığımız sağlıklı bir karaciğeri hastaya takıyoruz. Fakat bizim ülkemizde ölüden bağış son derece az olduğu için; hastaların yakınlarından birinci derece akrabalarından onların karaciğerin yarısını alıyoruz. Yarısı verici de kalıyor. Yarısını da hastaya takıyoruz. Bizim yaptığımız iş bu” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Bülten

b5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (8 yıl önce)
    İşinize gelmeyince böyle oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (8 yıl önce)
    Haberi yapan arkadaş katılan zevatı en alt kademeye kadar yazıyorsunda niye askeri yetkiliyi es geçiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • kültür ateşesi (8 yıl önce)
    selehattin başkan keşke bu kervansarayı belediye binası yapsa
    0
    0
    Yanıtla