SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya "Havalimanı" Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:17
Malatya
A- A+ PAYLAŞ
DHMİ bünyesindeki 31 havaalanının ismi havalimanı olarak değiştirildi Bu doğrultuda, Malatya Havaalanı'nın adı da "havalimanı" oldu. 
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, havalimanı/havaalanı karışıklığına bir son verdi. DHMİ bünyesindeki 31 havaalanının ismi havalimanı olarak değiştirildi.
 
DHMİ’nin sitesinde yer alan duyuruya göre, DHMİ işletiminde bulunan 43 havaalanının 12 tanesi havalimanı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 31 tanesi ise havaalanı olarak isimlendiriliyor ve bu durum isim karışıklığına neden oluyordu.
 
DHMİ Yönetim Kurulu, 18 Şubat 2012 tarihli toplantısında almış olduğu kararla havalimanı/havaalanı karışıklığına bir son verdi. DHMİ Genel Müdürlüğü işletimindeki tüm havaalanlarının teşkilat yapılarında değişiklik yapılmaksızın, bundan sonra 31 havaalanının ismi "Havalimanı (Airport)" olarak değiştirildi. Bu karar doğrultusunda Malatya Havaalanı da "Havalimanı" oldu.
 
12 HAVALİMANI VARDI..
DHMİ tarafından yapılan düzenlemeden önce "havalimanı" olarak geçen 12 meydan şunlardı:
 
İstanbul Atatürk,   Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya,  Muğla Dalaman,  Muğla Milas – Bodrum,  Adana,  Trabzon, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya,   Erzurum ve   Gaziantep.
 
Düzenlemeden önce bu 12 havalimanının dışındaki 31 meydan da "havaalanı" olarak adlandırılıyordu.
 
Alınan karar doğrultusunda 31 havaalanında terminal içi ve terminal dışı tüm kullanımlarda "Havaalanı" ibaresinin kaldırılıp yerine "Havalimanı" yazılması için gerekli tüm çalışmalar başlatıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız