SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Hedef Haline Getirildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:10
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Savaşa hayır diyoruz" dedi. 

Parti binasında belediye başkanları ve partililerle birlikte yaptıkları toplantının ardından basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Barış özleminin her zaman sürdüğü, bu söylemin sürekli tekrarlandığı günümüzde, aradan geçen bunca yıla, bunca acıya, göz yaşına, akan bunca kana rağmen ne dünyada ne de ülkemizde kalıcı bir barış ortamı sağlanamamıştır. Bir taraftan herkes, hepimize hoş gelen barış söylemlerini dillendirirken, öte yandan savaş çığırtkanlıklarının da bir türlü sonu gelmemektedir. Son yıllarda dünya kaynaklarının sömürülmesini amaçlayan politikalar, dünyada özellikle çeşitli bölgelere yeni şekiller vermek isteyen hedefler, demokrasi, özgürlük ve insan hakları söylemine dayanarak uygulamaya konuluyor. Uyuşmazlıklar için, adaletli ve barışçıl çözümler aramak yerine, baskı, şiddet ve yok etmede ısrar ediliyor. Tüm dünyaya adeta silahlı güce ve sömürüye dayalı bir sistem dayatılıyor. Bu anlamda emperyalizme diz çöktüren, sömürüye sonuna kadar karşı durmuş bir ülkenin çocukları olarak bugün yanlış dış politikamız yüzünden komşularımızla olmamız gereken sıfır sorun ve barış ortamı, içinden çıkılmaz bir hal almıştır" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz, emperyalizmin taşeronu haline getirilmiş, birilerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. Daha önce komşumuz Irak’ta binlerce sivil ölmüş, yüz binlerce sivil büyük zararlar görmüş, fakat vaat edildiği gibi Irak’a demokrasi gelmemiştir. Parçalanmış, acı ve eziyetin devam ettiği, türlü sorunlarla boğuşan bir ülke haline getirilmiştir. Bu bakış açısıyla uygulanmak istenen politikalarla Suriye’ye de dışarıdan müdahale edilerek demokrasinin gelmesi mümkün değildir" diyen Enver Kiraz, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak Suriye için barışçıl çözüm önerimiz, uluslararası bir sempozyumun yapılması ve çözümün burada tartışılması ve burada aranmasıdır. Aksi durumlar başarıya ulaşmayacağı gibi Malatya Kürecik’te, İran’a karşı İsrail’i korumak için kurulan füze kalkanıyla hedef haline getirilmiş ilimiz , bugün çok daha ciddi tehditler altında kalmaya devam edecektir ve bu yükselen tehditler ülkemizin çıkarları için değildir. Bizlere emperyalizmin çıkarları dayatılmaktadır. Bu anlamda hep birlikte savaş tehditlerine karşı durmalıyız ve barış için de adil bir ülke ve dünya yaratma mücadelesini hızla sürdürmeliyiz. Bu yüzden biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, acıya, göz yaşına, akan kana karşı bunların tam tersi olan huzuru, hoşgörüyü, kavgasız, silahsız, anaların ağlamadığı bir ortamı oluşturmak için mücadelemizi sürdürüyoruz ve savaşa hayır diyoruz. Savaşa karşı durmaya devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız