SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Hiç Bu Kadar Sahipsiz Olmadı''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, (CHP) Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nda iş yerini terk etmeme eylemi başlatan işçilere destek vermek amacıyla gönderdiği 4 milletvekilinden oluşan heyet, çalışmalarını tamamlayarak Adana'ya geçti.

Kapatma sürecine sokulduğu belirtilen Tekel Malatya Sigara Fabrikası'ndaki işçilerin başlattığı iş yerini terk etmeme eylemine destek amacıyla gelen CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Ankara Milletvekili Bayram Meral, Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve Tokat Milletvekili Feramuz Şahin, bugün CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe, hükümetin özelleştirme adı altında yok etme politikası yürüttüğünü iddia ederek, Tekel Fabrikası'nın kapatılmasından sonra Şeker Fabrikası'nın kapatılmasının gündeme geleceğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç da, "Malatya, AK Parti hükümeti dönemi kadar, hiç bir dönemde bu kadar sahipsiz kalmadı. Malatya'nın sorunlarına hiç bir hükümet bugüne kadar duyarsız kalmadı. AK Parti Hükümeti sorunlara neden bu kadar duyarsız davranıyor?" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ise, tarım ve hayvancılığın çökertildiğini söyleyerek, "Türkiye'de istihdama yönelik olan kurumlar tamamen bitirildi. Hükümetin bu hali ile sorunları çözmeye gücü yetmiyor, yetmez. CHP'nin bir şeyler yapabilmesi için iktidarda olması gerekiyor" diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da, "30 yıldan beri Türk tütüncülüğünün bitirilmesi için sistemli bir çalışma yapılıyor. 'Tekel vatandır, vatan satılmaz' diyor işçiler. İşçiler doğru söylüyor" şeklinde konuştu.

Tekel üzerinde 2001 yılından beri oyunlar oynanmaya başlandığını ifade eden CHP Tokat Milletvekili Feramuz Şahin ise, "Tekel önemli bir kurum. Dünyanın en büyük 10. sigara pazarı Türkiye'de. IMF ve Dünya Bankası'ndan alınan talimatlarla Tekel bitirilmeye çalışılıyor. Türkiye'deki 3.5 milyar dolarlık sigara pazarı yabancılar ele geçirmek istiyor" dedi.

CHP Heyeti'ni oluşturan milletvekilleri, basın toplantısından önce de Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

FOTOĞRAF: CHP Heyeti'nde yer alan milletvekilleri, basın toplantısından önce Vali Daşöz'ü de makamında ziyaret ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız