SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Hızla Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olan ve 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak da nitelendirilen alanın alt yap yapım yer teslim protokolü imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve ihaleyi kazanan Özsal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Özcan ile 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar katıldılar.

Vali Şahin, “Malatya’da önemli projelerimizden birisi 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olarak da adlandırılan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayicilerimizin hizmetine sunulması konusuydu. Bu konu Malatya’nın sürekli gündemindeydi. Burada önemli bir mesafe alındı. Özellikle 3. Organize Sanayi Bölgesi dediğimiz alanın 1. etabının alt yapı ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Sanayi Bakanlığımız yaptı. İhale neticesine göre, müteahhit firma ile sözleşmesini imzalayarak, yer teslimini yapacağız. Biz burada bir şey daha yaptık, oradaki müteşebbis firmalarının, proje detayları belli olduğu için, bir taraf alt yapı çalışmaları sürerken, oradaki ilkelere uymak kaydı ile kendi inşaatlarına başlayabilecekleri bilgisini onlara verdik ve tamamına bildirildi. Yatırımcılarımızın da biran önce projelerine başlamalarını bekliyoruz. Malatya gittikçe sanayisini geliştiren devamında da bölgesinde iddialı illerden bir şehir. 3. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Malatya mevcut sanayileşme yürüyüşüne daha bir hızla devam edecek.” diye konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Malatya’nın gelişmesi için 3. Organize Sanayi Bölgesi çok önemli. Ciddi bir çalışma neticesinde yaklaşık 12 bin dönümlük alanı Malatya’ya kazandırmış olduk. İnşallah bundan böyle Malatya’ya yatırım yapmak isteyenlere yer yok deme lüksümüzün olmadığını bir kez daha basın önünde ifade etmek istiyorum. Bin 800 dönümlük alanda şahıs mülkiyeti olmadığı için ilk etapta buranın Harita Planlama çalışması yapılarak 53 parsel müteşebbislerimize dağıtılmış oldu. Sanayi Bakanlığımızda buraya önemli destek verdi. Malatya için hayırlı olsun. İnşallah geri kalan 10 bin dönümlük alanda da çalışmaları tamamladıktan sonra müteşebbislerimize yer teslimi yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 3. Organize Sanayi Bölgesi alt yapı inşaat sözleşmesi müteahhit firma ile imzalanarak yer teslimi yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız