SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Hızla Gelişiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:04
A- A+ PAYLAŞ
 
TRT Belgesel Televizyonu tarafından  İnönü Kapalı Çarşı üzerinde çekimleri gerçekleşen ve canlı yayınlanan 'Haydi Meydana' adlı programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
 
2 Haziran Cumartesi günü saat 10.30-12.00 arası canlı yayınlanan ve yapımcılığını Erhan Taşdemir, yönetmenliğini Metin Aydın, sunuculuklarını Hakan Urganç ve Didem Tolunay’ın yaptığı,  Belediye Sanat Merkezi’nde hazırlanan el emeği, göz nuru birbirinden güzel eserlerin sergilendiği programda, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.  
 
Malatya’nın bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Çakır, “Malatya her alanda hızla gelişen bir il. Malatya Türkiye’de sadece kayısı ile anılıyor ama son yıllarda özellikle sanayi bölgelerinin gelişmesi ve ekonomik olarak kentin büyümesi, sağlık sektörü alanında hızla gelişerek bölgenin önemli bir sağlık merkezi konumuna gelmiştir. 
 
Malatya büyük şehir olma yolunda ilerliyor.  İnşallah Malatya büyük şehir statüsünü de kazanacak. Malatya planlı büyüyen ve gelişen önemli bir şehir. Malatya’nın özelliği bölge illerinden göç alan bir şehir, doğudan önemli oranda göç alıyor. Şehrin bu gelişmişliği, ekonominin ve sanayinin büyümesi göç alması sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini bir o kadar önemli hale getiriyor”Dedi. 
 
Başkan Çakır,” Biz belediye olarak şehrin gelişmesi adına, alt yapının yenilenmesi, yeni cadde ve bulvarların açılması, şehir dönüşüm projelerinin uygulanması gibi projelerimizin yanında önem verdiğimiz bir diğer önemli proje de Sosyal Kültürel ve Sportif faaliyetlerin yapılabilecek alanların inşa edilmesiydi. Bugün burada tanıtmış olduğunuz sergilerde gördüğünüz eserler bizim sanat merkezi başta olmak üzere MABESAM olarak yapmış olduğumuz projelerdir. Sadece sanat merkezimizde bunları icra etmeyerek şehrimizin değişik bölgelerine bunları yaygınlaştırdık. Semt konakları yapıyoruz şu anda dört tane semt konağı yapıyoruz bunlardan iki tanesi faaliyete geçti. 17 tane Belediye çok amaçlı sosyal tesisimiz var. Bunlarda yaklaşık 10 tanesi şu an hizmet veriyor. Kadın kültür ve spor merkezi ile Aile Danışma merkezimiz hizmete girdi. Çok amaçlı Belediye Sosyal tesislerimizde, semt konaklarımızda ve de sanat merkezimizde kendimize ait tarihimize, kültürümüze ait sanatlar öğretiliyor, 
 
Ayrıca, Gezici bir seyyar tiyatro TIR’ımız var bununla da ilçelerimize ve köylerimize kadar gidilerek buradaki öğrencilerimize tiyatro gösterileri yapılıyor.”Dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır,”Eski eserlerin, tarihi mekanların yaşatılması adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Sanat Sokağı projemiz var.  Bu çalışmalarımızı Sanat Galerisi projesi ile bütünleştirerek, Sanat Sokağı, hanımlar pazarı, gençlik merkezi gibi çalışmaları tek bir bölge içerisinde planlıyoruz. Malatya’nın eski eserlerini bu proje içerisinde yaşatacağız.”şeklinde konuştu.
 
Program sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, program sunucularına kayısı ile Belediye Sanat Merkezi’nde yapılan işlemeli porselen tabak hediye etti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız