SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Hoş Göremez'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine CHP il yönetiminden de sert tepki geldi. Malatya SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş da, Hitler benzetmesine tepki gösterdi.

CHP'DEN AÇIKLAMA..
CHP il başkanı Veli Ağbaba, bir grup partili ile birlikte gittiği Hükümet Meydanı'ndaki İnönü Anıtı önünde şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Başbakan’ın, önceki günkü AKP grubunda, İsmet Paşa’yı Hitler’e benzettiğine şahit olduk.

AKP iktidarı sayesinde, mevki ve dünyalık sahibi olmuş siyaset tüccarları ile devletin parası ile dayayıp döşenmiş paravan kuruluşlarda konuşlanan YANDAŞ medya güruhunun; bu Cumhuriyet’e, onun kurucusu Atatürk’e ve en yakın silah ve siyaset arkadaşlarına tabii ki İsmet Paşa’ya karşı sıcak duygular içinde olmadıklarını bilmemek fazla saflık olur.

Bu yüzden Atatürk’ün ve İsmet Paşa’nın, Türk Ulusu ile birlikte, fakr-ü zaruret içinde yürüttükleri destanlaşmış Kurtuluş Savaşı’nı çok zaman göz ardı ettikleri, görmezden geldikleri, küçümsemeye çalıştıkları da cümle alemce bilinmektedir.

Başbakanın okumaya fırsatı olmadığını zaten biliyoruz.

Tarih konusunda derin bilgi sahibi olmasını beklemek haksızlık olur.

Kendisine yol gösteren YANDAŞ AKILDANELERİN Başbakan’a gerçek tarihi öğretmelerini de bekleyemeyiz.

Çünkü onlar, Sayın Başbakan’ın sık tekrarladığı, A’raf suresi 179’da dendiği gibi “GÖZLERİ VARDIR GÖRMEZLER…” halindedirler.

Onların Tarihi, Vahideddinlerin, Damat Feritlerin, Aznavurların, Delibaş Mehmetlerin tarihidir. Onların tarihi, Mandacılığın, teslimiyetin, ihanetin tarihidir.

İsmet Paşa’nın İnönü’de milletin makus talihini yendiğini görmezden gelirler.

Kendileri gibi düşünenlerin birinci Mecliste Atatürk’e ve İnönü’ye karşı, verdikleri alçakça mücadeleyi anlatmazlar.

Mütareke Medyası’nın Kurtuluş Savaşı aleyhine yazdıklarını söylemezler.

İsmet Paşa’nın, Atatürk’ün ve Ulusun desteği ile LOZAN’da verdiği mücadeleyi inkar ederler.

Kurtuluş Savaşı’nda savaş sanatının tüm inceliklerini ortaya koyarak zaferler kazanan İsmet Paşa’nın, ayağa yeni kalkmış olan bu ülkenin 2. Dünya Savaşı’na girmemesi için hangi diplomatik inceliklere başvurduğunu, baskılara karşı nasıl dik durduğunu Başbakandan gizlerler.

Kıbrıs’ın bir Yunan Adası haline getirilmesi planının son aşamasında İsmet Paşa’nın, çizmelerini ayağına geçirmesinin Dünya’da bomba etkisi yaptığını söylerler mi?

İsmet Paşa’nın rakipsiz olarak iktidarda iken çok partili hayata geçişi sağlayarak demokrasiyi getiren, Başbakan gibilerine iktidara gelip İsmet Paşa’ya laf söyleme cüretini sağladığını hatırlatırlar mı?

Muhalefette iken, kendini iktidarın cazibesine kaptırarak Demokrasiyi ve Cumhuriyet’i ortadan kaldırma hevesine düşenleri “…bu kafa ile giderseniz, gün gelir sizi ben bile kurtaramam” dediğini ve kapı kapı dolaştığı halde onları kurtaramadığını hatırlatırlar mı?

ABD Başkanı Johnson’un tehditlerine karşı, “yeni bir dünya kurulur, Türkiye oradaki yerini alır” diye cevap vererek Dünya’ya devlet adamlığının nasıl olduğunu gösterdiğini belirtirler mi?

Birileri, bu sözleri, Başbakan’ın tarihi bilgisinin eksikliğine bağlayıp hoş görebilir.

Ama biz hoş göremeyiz. Malatya hoş göremez. Malatya halkı, Başbakan’ın bu konuşmasını duyunca büyük öfke duymuş, İsmet İnönü’ye yapılan bu hakareti kendisine yapılmış bir hakaret olarak kabul etmiştir.

Başbakan, kendisini iktidarın rüzgarına kaptırıp bu ülkenin bakanlarına “benim bakanım” bu ülkenin milletvekillerine “benim vekilim” diyebilir.

Başbakan devlet eliyle besleyip mevki makam sahibi yaptığı yakınlarına, yandaşlarına istediğini yaptırabilir, istediğini söyleyebilir.

Ama Başbakan ve yandaşları İsmet Paşa’ya laf söylerken bin kere düşünmek zorundadırlar.

Birileri, okumaya, öğrenmeye zamanı olmayan Sayın Başbakan’a, Kurtuluş Savaşı’nı, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İsmet İnönü’yü anlatmalıdır.

Başbakan, günlerdir, insan haklarına uygunluğu tartışılacak yöntemlerle baskı altında tuttuğu AKP milletvekillerini motive etmek için İsmet İnönü’nün adını ağzına alamaz.

Birileri Başbakan’a, kendi tarihine ve gerçek tarihi şahsiyetlere karşı SAYGILI olması gerektiğini mutlaka hatırlatmalıdır.

Bize düşmez ama Başbakan KILAVUZLARINI mutlaka gözden geçirmelidir.

Başbakan bilmelidir ki, Dünya var oldukça, İsmet İnönü, bir Kurtuluş Savaşı kahramanı, örnek bir diplomat, örnek bir insan ve örnek bir DEVLET ADAMI olarak anılacaktır.

Adı HİTLER gibi lanetle, nefretle anılanların da olacağı gibi!

Hatta mevki makam sahibi olup bir gün HİÇ HATIRLANMAYACAK olanların da olacağı gibi!"

"BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ.."
Bu arada Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş da, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı ve "Cumhuriyetimizin kurucularından 2. Cumhurbaşkanımız Malatya'mızın yetiştirdiği büyük devlet adamı merhum İsmet İnönü'nün hiç hak etmediği bir şekilde siyasi polemik konusu yapılması bizleri derinden üzmüştür.

Bu konudaki açıklamaları talihsiz ve üzücü bir değerlendirme olarak görüyoruz""dedi.

İSTANBUL'DAN TEPKİ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü, Hitler'e benzettiği konuşmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na bağlı bir grup partili, Başbakan Erdoğan'ı protesto etti.

İsmet İnönü’nün Maçka'daki heykeli önünde toplanan partililer adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Demokrasi sınavı vermiş bir lidere, hayatının hiçbir yaşamında demokrasi mücadelesi olmayan emperyalizme uşaklık yapan bir insanın İsmet Paşa’ya dil uzatmasını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum.

Demokrasimizin beşiği, yuvası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Başbakan’ın dünkü açıklamalarıyla ilgili, bugün CHP İstanbul örgütü olarak kendisine Türkiye’nin tarihiyle ilgili bilgi vermek, cehaletini ortadan kaldırmak için bulunmaktayız. Sayın Başbakan bu lafları yeni etmiyor. Uzun süredir çaresiz kaldığı zaman toplumun genel taleplerine cevap vermediği zaman dayanacağı bir tek şey var. CHP’nin tarihine saldırmak. Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin 86 yıllık şanlı tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal var"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız