SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Huzur Kalesi'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü törenlerle kutlandı. Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya'nın bir huzur kenti olduğunu ifade ederken, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise halkla kurulan iyi ilişkiler sayesinde Malatya'nın bir huzur kalesi durumuna geldiğini bildirdi.

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 163.Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Kılıç, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilcileri, şehit emniyet mensubu yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı.

Törende ilk olarak İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, Emniyet Teşkilatı Mensupları Eşleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkan Kahya ile Emniyet Teşkilatı Mensupları Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Terkin tarafından Atatürk Anıtı’a çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlamını içeren bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, “ 163. Yıldönümünü kutladığımız Emniyet Teşkilatımız bugün birçok ülkenin kuruluşundan daha öncesine sahiptir. Emniyet teşkilatımız kuruluşundan günümüze çok önemli değişiklikler yaşamıştır. Ancak değişmeyen tek şey görev aşkı, Atatürk ilkelerine bağlılık ve Cumhuriyeti korumak ve adeletin en iyi şekilde tecelli etmesidir. Malatya’mız huzur kentidir. Bunda emniyet personelimizin önemli katkısı vardır. Polisimiz bir taraftan halkın cvan ve mal güvenliğinin sağlanması gibi asli görevlerini yürütürken bir taraftan da sosyal sorumluluk anlayışı ile ilimizde de önemli çalışmalara imza atmıştır. 91 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında bir ilköğretim okulunu ilimizi kazandırırken aynı zamanda sokakça çalışan çocuklara yönelik ve Toplum Destekli Polis projeleri için önemli çalışmalar yürütmektedir. Polis teşkilatımızın 163. Yıldönümündie şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize yaşamları boyunca mutluluklar, görevde bulunanlara başarılar dilerim” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’da şöyle konuştu:

“Teşkilatımız yaklaşık iki asırdır, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşın can ve mal güvenliğini, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi, her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürmektedir.

Yasalarla verilen görevin yerine getirilmesinde, demokratik hukuk kurallarına, insan haklarına saygıya, vatandaşlarına sevgi ve saygıyla yaklaşarak, yerine getirmesinin yanı sıra kendisini sürekli yenilemeye teşkilatımız büyük önem vermektedir.

Bugün teşkilatımız, eğitim seviyesini sürekli yükselten, nitelikli personeli ve kullandığı teknolojik imkânlarla ülkemizdeki sayılı kamu kuruluşları arasında yerini almıştır. Bu başarı, hızlı bir değişime sahne olan dünyamızdaki gelişmeleri, yakinen ve her alanda sürekli bir takip ve uygulamayla elde edilmiştir.

Polis teşkilatımızın çağdaş ve yenilikçi bir kurum haline gelmesi için Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığı altında, halkımızın yanında ve yardımcısı olan bir görev anlayışına sahip olmamız gerekmektedir. Günümüzde polis, bilim ve teknolojideki gelişmenin ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni suç türleri ile sürekli değişim gösteren karmaşık yapıdaki organize suç örgütleri ile mücadele etmektedir.

Hizmetteki bu çağdaşlaşma, teşkilatımızın her geçen gün daha da gelişmesini ve güçlenmesini sağlayacaktır. Bizim gücümüz, milletimizin gücüdür. Suç ve suçlularla yaptığımız mücadele, toplumun her kesimince takdir edilmektedir. Halkımızın güveni ile suçu önleme ve suçla mücadelede başarı grafiğimiz daima artacaktır.

Polisin başarılı olmasının en büyük kaynaklarından biri de halkın desteğidir. Halkla uyumlu bir şekilde geliştirilen ilişkiler Polisin güler yüzü, halkımızın polise daha fazla güven duymasını ve yardımcı olmasını sağlayacağı gerçeğinden hareketle sizlerle kurduğumuz en üst düzeyde iyi ilişkiler sayesinde Malatya huzur kalesi bir şehir oldu.

Vatanına, Milletine, bayrağına saygılı bir karaktere sahip olduğunu her fırsatta ortaya koyan siz değerli Malatyalıların güven ve desteği polisin başarısındaki en büyük paydır.

Malatya Emniyet Teşkilatı olarak bizler bunun bilincinde emniyet ve asayiş hizmetlerini en üst seviyede sunmaya çalışacağız.

Teşkilat olarak Polis-Halk bütünleşmesine büyük önem vermekteyiz. Sizden biri olduğumuz ve sizler için var olduğumuz unutulmamalıdır.”

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait Alex isimli köpek minibüs içerisine gizlenen patlayıcıyı bulurken, bir şüpheli paket de robot ile etkisiz hale getirildi.

Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.

BATTALGAZİ'DE..
Battalgazi ilçesinde de polis teşkilatının 163.Yıldönümü kutlamaları yapıldı. Kutlamalara ilçe kaymakamı Abdulkadir Demir, belediye başkanı Selahattin Gürkan ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’da Atatürk Anıtı’nda yapıldı ve çelenk sunuldu. Başarılı polislere ilçe kaymakamı tarafından takdir belgesi verildi. Daha sonra bir konuşma yapan ilçe Emniyet Amiri Yavuz Selim Kılıç şunları söyledi:

"Teşkilatımız halkımızın kendilerine duyduğu güven ve verdiği desteği kendisine sunulan ödüllerin en büyüğü olarak kabul etmektedir. İnanıyorum ki bizim asıl gücümüz siz halkımızın destek ve güvenidir. Bu desteği ve güveni sağladığımız ölçüde bizimde başarı oranımız artacaktır."

İlçe Kaymakamı Abdulkadir Demir ise "Huzur ortamının etkin ve kalıcı olmasında suç ve suçlu ile mücadelede özveriyle çalışmanın yanı sıra çağdaş teknik ve teknolojik imkanlarında kullanılması şarttır. Kaymakamlığımızın girişimleri ve halkımızın desteği ile gerçekleştirilen Mobese kamera sistemi sayesinde bugün ilçemizin giriş ve çıkışı ile önemli noktaları 24 saat izlenebilmektedir” dedi. (Sondan üçüncü fotoğraf Battalgazi'deki tören)

DOĞANŞEHİR'DE..
Türk Polis Teşkilatı’nın 163. yıldönümü, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de törenle kutladı. Kutlama törenine Kaymakam Cevdet Atay, Garnizon Komutanı Tolga Baş, Belediye Başkanı Hanifi Bayram, Doğanşehir'e bağlı belde belediye başkanları ile daire amirleri katıldı.

Törende konuşan Doğanşehir Emniyet Müdürü Ömer Kılıç, "Türk Polis Teşkilatı'nın 163. yıldır gece gündüz demeden milletimizin huzur ve refahı için çalışmaktadır" dedi.

Törende daha sonra ilköğretim okulları arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Şiir dalında Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aylin Meşe, Kompozisyon dalında Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Aybuke Karabıyık, Resim dalında Ertuğrul Gazi İlk Öğretim Okulu öğrencilerinden Özge Doğan adlı öğrenciler birinci oldu.

Öğrencilere ödüllerini, Kaymakam Cevdet Atay, Garnizon Komutanı Tolga Baş ve Belediye Başkanı Hanifi Bayram verdi.
Törenden sonra Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, makamında ilçede meydana gelen hırsızlık olaylarında faillerin yakalanmasında emeği geçen başarılı polis memurlarına teşekkür belgesi verdi. (Sondan ikinci fotoğraf Doğanşehir töreni)

PÜTÜRGE'DE..
Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Polis Hatıra Ormanı'na düzenlenen törenle fidan dikildi. Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle Pütürge ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde daha önceden oluşturulan Polis Hatıra Ormanı'na fidan dikme töreni düzenlendi. Törene Emniyet Amiri Hakan Yılmaz, çok sayıda vatandaş, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. İlçe Emniyet Amiri Hakan Yılmaz, fidanları kendilerinin diktiğini belirterek Pütürgeliler’in de dikilen fidanların bakımını yapmalarını istedi. (Son fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız