SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Huzur Şehri!..''

A- A+ PAYLAŞ

Polis Örgütü’nün 162. kuruluş yıldönümü Malatya’da da törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Malatya bir huzur şehridir. Bunda polis teşkilatımızın katkısı büyüktür.” derken Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, “Bizim gücümüz, milletimizin gücüdür. Suç ve suçlularla yaptığımız mücadele, toplumun her kesimince takdir edilmektedir.”diye konuştu.

Polis Örgütü kuruluş yıldönümü törenleri, 09.30’da Atatürk Anıtı önünde başladı. Emniyet Müdürü Kahya, Polis MYO Müdürü Recep Özmen ile Emniyet Mensupları Şehitleri Derneği ve Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği yöneticileri tarafından anıta çelenk konuldu. Ardından Emniyet Müdürü, Anıt Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Önder Atatürk,

Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum, mazisi şan ve şerefle dolu Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 162 nci yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve kıvancı içindeyiz.
Polis Teşkilatımız dün olduğu gibi bu gün de halkımızın canını, malını ve huzurunu sağlamak için, canı pahasına gece-gündüz demeden var gücüyle çalışmakta, bu çalışmalarda da Polis-Halk bütünleşmesine büyük önem vermektedir.

Yasalarla verilen görevi yerine getirirken gösterdiğiniz hedefler, İlke ve inkilaplarınızın ışığında, başta Anayasamız olmak üzere, insan haklarına saygılı, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisi ile halkına hizmet etmeye ve her geçen gün kendisini geliştirerek çağın modern gereklerine uygun hizmet anlayışı içinde görevini sürdürmeye devam edeceğinden kuşkunuz olmasın.

Kuruluşumuzun yıl dönümünü kutladığımız bu mutlu günde sizi, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran duygularıyla anıyoruz.

Ruhunuz Şad olsun.10 Nisan 2007”

KONUŞMALAR..
Saat 10.00’da da törenlerin ikinci bölümü yine Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra konuşan Emniyet Müdürü Kahya, “Teşkilatımız yaklaşık iki asırdır, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşın can ve mal güvenliğini, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi, her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürmektedir.

Yasalarla verilen görevin yerine getirilmesinde, demokratik hukuk kurallarına, insan haklarına saygıya, vatandaşlarına sevgi ve saygıyla yaklaşarak, yerine getirmesinin yanı sıra kendisini sürekli yenilemeye teşkilatımız büyük önem vermektedir.

Bugün teşkilatımız, eğitim seviyesini sürekli yükselten, nitelikli personeli ve kullandığı teknolojik imkanlarla ülkemizdeki sayılı kamu kuruluşları arasında yerini almıştır. Bu başarı, hızlı bir değişime sahne olan dünyamızdaki gelişmeleri, yakınen ve her alanda sürekli bir takip ve uygulamayla elde edilmiştir.

Hizmetteki bu çağdaşlaşma, teşkilatımızın her geçen gün daha da gelişmesini ve güçlenmesini sağlayacaktır. Bizim gücümüz, milletimizin gücüdür. Suç ve suçlularla yaptığımız mücadele, toplumun her kesimince takdir edilmektedir. Halkımızın güveni ile suçu önleme ve suçla mücadelede başarı grafiğimiz daima artacaktır.

Polis teşkilatımızın çağdaş yenilikçi bir kurum haline gelmesi, Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı, insan haklarına saygılı ve gerektiğinde canını seve seve vermekten ç ekinmeyecek mensuplarımızın gece-gündüz demeden var gücüyle, fedakarca çalışmaları sonucudur. Malatya Polis Teşkilatımızın, azimli ve kararlı kadrolarıyla daha nice başarılara imza atacağını belirtmek istiyorum.

Değerli Malatyalılar,

Teşkilat olarak Polis-Halk bütünleşmesine büyük önem vermekteyiz. Sizden biri olduğumuz ve sizler için var olduğumuz unutulmamalıdır.

Sunacağımız hizmetin kalitesi, sizlerin vereceği destek ile doruklara çıkacağı açıktır. Uyumlu bir şekilde geliştirilen ilişkiler polise daha fazla güven duyulmasını ve yardımcı olmasını sağlayacağı gerçeğinden hareketle, sizlerle kurduğumuz en üst düzeyde iyi ilişkiler sayesinde huzurlu bir şehir imar ettik ve etmeye devam edeceğiz.

Değerli Meslektaşlarım;

Anayasa ve yasalar çerçevesinde; tüm hak ve hürriyetlerin, koruyucusu ve takipçisi, suç ve suçluların korkulu rüyası olduk. Bundan sonra da bu görevlerimizi aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğiz.

Görevlerimizin yerine getirilmesinde; Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün ilkeleri ve direktifleri daima rehberimiz olmalıdır.”dedi.

Vali Daşöz de şöyle konuştu:

“Polis teşkilatı devletimizin geleneğinde, tarihinde en önemli yeri olan teşkilatlarımızın başında gelmektedir. 162 yıllık bir tarih bugün için pek çok devletin tarihinde daha eski bir tarihtir.

Polis, halkımızın milletimizin can ve mal güvenliği, kanun emniyeti ve her türlü hizmetinde en önde olmuştur. Bundan dolayı da halkımızın gönlünde taht kurmuştur. Aynı anlayışı Malatya’da en canlı şekilde görüyoruz. İlimiz bir huzur şehridir. Bunda Polis teşkilatımızın katkısı çok büyüktür. Polis teşkilatımızın kendi asli vazifesini yaparken her zaman Atatürk ilke ve İnkılaplarının, Cumhuriyetin değerlerinin, kanun hakimiyetinin ve daima gece gündüz halkın hizmetinde olduğunun en kuvvetli şekilde bilinciyle hareket etmektedir.

Yaptığı işe yüreğini katarken aynı zamanda halkıyla el ele olmaktadır. Sadece kendi asli görevini yapmamaktadır. Malatya’mızda başta Polis Amca İlköğretim Okulu olmak üzere sokakta çalışan çocuklarımızın topluma kazandırılması ve başka sosyal sorumluluk projelerinde de en önde görmekteyiz. Bu nedenle tüm Polis teşkilatımıza, ilimizin huzur ve güvenliğine, başta eğitim olmak üzere sosyal hizmet ihtiyaçlarına yapmış oldukları katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından anıt karşısında protokol için kurulan platformun önünden geçit töreni yapıldı. Törene Vali Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, bazı kurum ve kuruluşların yetkilileri, emniyet mensupları, emeklileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız