SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İçin 5 Dakika Düşünün'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:22
'Malatya İçin 5 Dakika Düşünün'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, bugün Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette, Malatya halkına seslenerek “Malatya’nın gelecek 5 yılını kaybetmemek için lütfen 5 dakika düşünün” çağrısında bulundu. Doç. Dr. Kazancıoğlu, Malatya’nın son 10 yıllık yerel yönetim performansını da eleştirdi ve “Malatya şehrimiz büyüdü büyükşehir olacağız, ama şehir gelişmedi. Şehrin gelişmesi ile büyümesi aynı şey değil” dedi. 

MGC Başkanı Haydar Karaduman ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ‘30 Mart seçimleri Malatya için büyük önem taşıyor. Çünkü Malatya’nın çözüm bekleyen büyük sorunları var” dedi. Karaduman MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu’na seçim çalışmalarında başarı dileğinde bulundu. 

‘Malatya’nın hızla kalkınmaya ihtiyacı var’

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, seçim ziyaretleri kapsamında dün Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. 

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Vahdettin Mumcu, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Fahrettin Kıtlık ve MHP il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette MGC Başkanı Haydar Karaduman ile bir süre görüşen Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, yerel medyanın Malatya’nın sorunlarının gündeme taşınmasında önemli bir misyon ifa ettiğine dikkat çekerek, MGC’nin yerel medyanın birlikteliğini sağlamanın yanısıra sivil toplum örgütü işlevi üstlendiğini söyledi. 

Türkiye’de 30 Mart 2014 tarihinde şehirlerin geleceğini derinden etkileyecek bir yerel seçim yapılacağını söyleyen MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’nın gelecekteki 5 yılı için Malatya halkına çağrıda bulunarak “Ben özellikle Malatyalı hemşehrilerimden şunu istirham ediyorum. Lütfen Malatya’nın gelecek 5 yılını kaybetmemek için 5 dakika düşünün ve geleceğini kaybetmeyelim” dedi. 

Malatya’nı hızla kalkınmaya ve ayağa kalkmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu, şehir içi ulaşım sorununun çok önceden çözülmüş olması gerektiği halde bugüne kadar çözüm odaklı bir proje hayata geçerlemediğini savundu.  

Büyüme ve gelişme kavramlarının birbirinden çok farklı kavramlar olduğunun altını çizen MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu’nun Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ndeki konuşmasında öne çıkan açıklamalar şöyle: 

“Şehrin büyümesi ile gelişmesi aynı şey değil”

“Malatya, şehrimiz, büyüdü. Büyükşehir olacağız ama maalesef şehir gelişmedi. Şehrin gelişmesi ile büyümesi aynı şey değil. Mesela, Malatya’da ulaşım konusunun en son problemimiz olması lazım. Yani çok önceden çözüme kavuşturmuş olmamız, o meseleyi artık aşmış olmamız gerekirdi. Çünkü bir şehir ikamet etmeye, dinlenmeye, sosyal faaliyetlere, boş zamanları faydalı aktivitelerle doldurmaya elverişli olmalı. Bütün bunların altyapısının bir parçası olarak da ulaşım elverişli olmalıdır. Ulaşım araç iken amaç olmuş maalesef. Bu anlamda gerek görsel anlamda, gerek medyada, gerekse sohbetlerimizde bununla ilgili çözümlerimizi anlatıyoruz”

‘Malatya’nın sür’atle ayağa kalkmaya ve büyük düşünen insanlara ihtiyacı var’

“Malatya’nın sür’atle uyanıp ayağa kalkmaya, yönetim anlamında büyük düşünen insanlara ihtiyacı var.  Aslında Malatya halkı sorunu da biliyor çözümü de. Çünkü Malatya’da sokaktaki insanımız hem derdini söylüyor hem de ‘Hen olsam şunu yapardım’ diye çözümünü de söylüyor. Farkındalığı yüksek olan insanlarımızın varlığı bizim için büyük şans. Ben bu bilince sahip olan insanımızın gönlüne hitap ediyorum: Malatyalı hemşehrilerimden şunu istirham ediyorum. Lütfen Malatya’nın gelecek 5 yılını kaybetmemek için 5 dakika düşünün. Düşünün ki Malatyamızın gelecek 5 yılını, geleceğimizi kaybetmeyelim.

‘İki merkez ilçe ile entegre projelerimiz var’ 

“Tüm ziyaretlerimizde, televizyon programlarımızda ve gazetelerdeki söyleşilerimizde Malatya ile ilgili projelerimizi açıklayarak halkımızın teveccühünü kazanarak iş başına geldiğimiz takdirde uygulayacağımız şehircilik projelerimizi anlatıyoruz. Burada da kısaca şunu söylemek istiyorum: İki merkez ilçe ile birlikte çok entegre projelerimiz var.  Yoktan var etmek ancak Cenab-ı Allah’ın kudretidir, ancak insanın işi vardan varları üretmek. Fakat bugünkü Malatya yönetimine bakıyoruz, tam tersini yapıyorlar. Vardan yoklar üretiyorlar. Güzelim kenti bitirmişiz, Kernek bitirildi. Trafiği tam anlamıyla bir kaos. Malatya’nın markalarını bitirmişiz, şimdi süratle Malatya’yı eş zamanlı, 5 yıllık periyotlardan bahsediyoruz öyle 40-50 yıl ileriye gitmeye gerek yok”

‘Malatya’yı eğitim kenti yapacağız’ 

Malatya’yı bir eğitim kenti yapacağız. Özel okulların, özel üniversitelerin gelmesi için gerekli alt yapıyı kurup burayı eğitim anlamında cazibe merkezi yapacağız. Malatya sağlık turizmi ile de adını duyuracak. Aslantepe gibi önemli yapıları öne çıkarıp kültür turizminin başkenti yapacağız. UNESCO’nun dünya mirası listesine sokacağız. Malatya’nın yer altı da yer üstü de zengin.  Yeter ki  bunlara ulaşacak zihniyetler olsun. 

‘Malatya’nın yönetim koltukları ya işgal, ya da meşgul edilmiş’

“Malatya’nın yönetim koltukları ya işgal edilmiş ya da meşgul edilmiş. Malatya bunu hak etmiyor. Malatya’da hep söylüyoruz ama incitici geliyor bazen. Hırsızlık hainlik hayırsızlık olmayacak. Malatya’nın geleceğini çalarsanız hainlik edersiniz. Malatya hep iktidarla uyumlu çalışmış ama iktidardan bir şey alamamış”

‘Adayların meziyetlerini yarıştıralım’ 

“Ceketimi koysam mantığı ile bizi yönetiyorlar. Şehircilikle ilgili olduğu gibi, istihdamla ilgili de çok önemli projelerimiz var. Ama şunu istirham ediyorum. Adayların yaşam hikâyelerine bakın. Düzgünlük dürüst olmak temiz olmaktan bahsetmiyorum. Çünkü bunlar mecburiyetimiz, olmazsa olmazlarımız zaten. Böyle olmak zorundayız. Ama meziyet farklı şey. Meziyetlere bakalım, meziyetleri yarıştıralım. Malatya’da adaylardı yarıştırın, hikâyelerine ve donanımlarına bakın”

‘Sadece beni değil ekibimi de oylayacaksınız’ 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, konuşmasının sonunda, seçime kısa süre kala iş başına geldiği takdirde beraber çalışacağı ekibinde yer alacak isimleri de açıklayacağını belirterek “Son derece donanımlı, birikimli ve deneyim sahibi bir ekibimiz var. Seçime çok az bir zaman kala kiminle çalışacağımı ekibimi ilan edeceğim. Belediye başkanı olduğum taktirde. Bütün ekibimi açıklayacağım. Sadece ben değil yönetim kadromu da oylayacaksınız. Yarışacak olan biziz”. 

MGC Başkanı Karaduman: Malatya’nın büyük sorunları var

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu’nun Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Başkanı Haydar Karaduman, “30 Mart seçimleri gerçekten Malatya için büyük önem taşıyor. Çünkü Malatya’nın çözüm bekleyen büyük sorunları var. Hangi parti ve aday kazanırsa kazansın biz üreteceği hizmete bakarız ve hizmet kriteri ile değerlendiririz” dedi. 

MGC Başkanı Karaduman, MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu’na siyasi yaşamında ve seçimler için başarı dileğinde bulundu.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız