SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İçin Anlaşma' da, Nasıl?!

A- A+ PAYLAŞ

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın, Arena Stadı'ndaki olayları değerlendirirken yaptığı açıklamadaki Malatya ile ilgili sarfettiği cümle, Malatya'da stad inşaası ile ilgili olarak İnönü Stadı'nın TOKİ'ye devri konusunda anlaşma yapıldığını ortaya koydu. Ancak, bakanın 25 Ocak Salı günü yapıldığını söylediği anlaşma ile ilgili ayrıntılar konusunda, ne bürokrasiden ne de siyasetçilerden ayrıntılı bir açıklama gelmedi.

ARENA'DAKİ OLAY..
Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yasa tasarısının görüşüleceği TBMM Adalet Komisyonu’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, ”Arena Stadı’ndaki protestonun çıkacak yasada yaptırımı olacak mı” sorusuna, ”Şiddet ve düzensizlikle ilgili hangi eylem varsa, onu bu yasal düzenlemelerle bitirmek istiyoruz. Islıklama bu işin içine girmez. Ahlaki boyutu olan ancak hukuki boyutu olmayan bir şeydir” karşılığını verdi.

Özak, İstanbul’daki olayla ilgili şunları söyledi:

”Galatasaray büyük bir camiadır, bu camiaya çok güzel bir stat yaptık. 105 yıllık bir geçmişi var, rahmetli Ali Sami Yen’den Özhan Canaydın’a kadar. Orada ıslıklama nedeniyle konuşmadık, çıktık. Ama biz orada evsahibiydik. Çünkü burayı millet adına biz yapmıştık. Burası Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait bir stadyum. Kiracımız Galatasaray, yine devam edeceğiz. Galatasaray büyük bir camia. Bu tip işler olmasın. Ama demokrasilerde olabiliyorsa, hakaret olmadığı, şiddet içermediği takdirde buna bakış farklıdır. Ama öbür türlü olursa biz de tepkimizi ortaya koruz.”

Bir gazetecinin, ”Protestoda fatura yapana mı kulübe mi kesilecek” sorusu üzerine de Özak, ”Biz diyoruz ki suçu işleyen cezayı çeksin. Ben saha kapanmasını istemiyorum. Sahayı kapatmaya sebep olan kişi ya da kişiler, cezayı çeksin. Yoksa seyircisiz maç oynatmanın tadı tuzu yok. Ama bu konuda kulüplerimizin alması gereken tedbirler var. Onlar da bunları alacak. Tabii yasal olarak bizim yapmamız gerekenler de var” dedi.

Çıkarılacak yasanın mükemmel olmayacağını ifade eden Özak, ”(Yasa çıktı, şiddet bitti) böyle bir anlayış dünyada olmaz. Bunun eğitim, sosyal boyutu var; Sokaktaki şiddetin iyileşmesi, aile içi şiddetin azalması var. Bu konuda tüm kurum, kuruluşların, sivil toplum ve medyanın bize destek vermesi gerekir ki asgariye indirelim” diye konuştu.

MALATYA İLE İLGİLİ ANLAŞMA!..
Devlet Bakanı Özak, Türk Telekom Arena Stadı’ndaki protesto ile ilgili soruşturmanın sorulması üzerine, şunları kaydetti:

”Soruşturma bizimle ilgili değil. Bu gibi soruşturmanın tarafı biz değiliz. Bu işin uzatılmasından da hoşnutluk duymuyoruz. Galatasaraylı yöneticiler de yapılanın yanlış olduğunu söylediler. Soruşturmanın bizimle ilgisi yok. Yasal bir soruşturma olabilir, ne çıkar ne çıkmaz bilmiyorum. Biz Galatasaray ile ilgili düşüncemizi söyledik, saygın bir camiadır, Türk sporunun önemli kuruluşlarından biridir. Ta Osmanlı’da kurulmuş, bugüne kadar gelmiş, önemli başarılara imza atmıştır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bir malını satarak, -milletimizin parasıdır bu- orayı yaptık. Bunu bütün Türkiye’de yapmak istiyoruz. Bugün Malatya ile anlaşma imzaladık, TOKİ ile… Sivas, Trabzon, Kayseri, Eskişehir, Antalya, Ankara’da, her tarafta bunu yapmak istiyoruz. Bizim görevimiz çağdaş statlar yapabilmektir.”

Özak, ”soruşturmadan beklentisinin” sorulması üzerine, ”Ben bir şey beklemiyorum. Biz unuttuk artık… Siyasetçi olarak hizmet ederiz. Anlayan anlar, anlamayanlara bir şey diyemeyiz. Anlamayanların da anlaması için uğraşırız” karşılığını verdi.

VEKİL DEMİŞTİ Kİ..
Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, geçtiğimiz hafta parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada,"Mevcut İnönü Stadı ve civarındaki spor yerlerinin değeri 35 milyon TL. TOKİ'nin yapacağı yeni stat ve spor komplekslerinin değeri ise 55-60 milyon TL civarında. TOKİ, yapacağı tesislere karşılık, yeni arsa yerleri istiyor. Bu konuda sayın valimizle de görüştük ve TOKİ'ye Milli Emlak'a ait olan arazilerin de verilmesi kararlaştırıldı. TOKİ ile anlaşıp, Malatya'ya yeni stat ve spor tesisleri yapılacak"şeklinde konuşmuştu.

Öz'ün bu sözleri, bakanın anlaşmanın olduğu yolundaki açıklaması, anlaşmanın ayrıntıları konusunda merakları daha da artırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız