SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Başarılı Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, İstanbul’da düzenlenen ve Malatya’nın da katıldığı EMITT’in Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın başarılı geçtiğini söyledi.

Derviş Özbay, “Fuarın hazırlık aşamasından itibaren vurguladığımız bir konu vardı. EMITT’in bir turizm fuarı olduğunu ve bundan asıl yararlanacak olanın ilimizde turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olacağıydı. Bu amaçla müdürlüğümüzde bir toplantı düzenleyip tüm seyahat acenteleri, oteller ile ilgili kurum ve kuruluşları davet ettik. Toplantıya katılan turizm sektörü temsilcileriyle bu görüşümüzü paylaştık, kendilerine fuarda her türlü desteği vereceğimizi bildirdik. Nitekim fuar tamamlanıp Malatya’ya döndükten sonra kurumumuzu il dışından arayan tur operatörleri ve seyahat acenteleri taleplerini bize iletmeye başladılar. Acenteler Malatya’ya tur getirmek istiyorlar ve bu amaçla ilimiz hakkında, işletmeler hakkında bilgi istiyorlar. Bu geri dönüşler 2014 turizm sezonu için bizleri umutlandırdı. İyi bir sezon geçirmeyi ve çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyoruz” dedi.

“30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arası düzenlenen fuara 71 ülkeden 4 bin 500 katılımcı iştirak etti” diyen Özbay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Valiliğimizin başkanlığında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş., Doğanşehir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi, Ticaret Borsası, Kayısı Vakfı ve işadamı Murat Tokmak, Göçmez Ticaret, Sofuoğlu Ticaret ve Levent Kayısıları firmasının katkı sağladığı fuarda bir de Malatyalılar Günü düzenlendi ve standımıza gelen konuklara tereyağlı kayısı tatlısı ile kayısılı pilav ikramı yapıldı. Böylece İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelmesi sağlandı.

Fuar süresince, Malatya standını ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılara Malatya’yı tanıtıcı yayınlar ve başta kayısı olmak üzere ürünler dağıtıldı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız