SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Büyük Adım"

0
Güncellendi - 2021-01-17 23:16:30
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Karakaya Baraj Gölü rezervuar alanında hayata geçirilecek olan ‘Su Üstü Yüzen Restoran’ projesinin alanında incelemelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Takdire şayan bir çalışmaya imza atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, barajdan yeteri kadar istifade edemeyen Malatya için büyük bir adım attı” dedi.

Battalgazi’ye kazandırdığı ve kazandıracağı projelerle ilçenin tarihine imzalar atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte ilçenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve aynı zamanda tanıtımına katkı sağlayacak olan ‘Su Üstü Yüzen Restoran’ projesinin alanında incelemelerde bulundu. Proje hakkında Başkan Güder’den bilgiler alan Milletvekili Çakır, Karakaya Baraj Gölü’nün sahip olduğu eşsiz turizm değerini ortaya koyacak projenin, Malatya için büyük bir adım olduğunun altını çizdi. Malatya’nın baraj kıyılarından yeteri kadar yararlanamadığını vurgulayan Milletvekili Çakır, takdire şayan projeyi hayata geçirecek olan Başkan Güder’in ilçede vizyonel değişimi başlattığını belirterek, teşekkürlerini iletti.

“BİZİM VATANDAŞLARIMIZA HİZMET SÖZÜMÜZ VAR”

Battalgazi’nin geleceğine yönelik önemli hamleler yaptıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, şunları söyledi:

“Battalgazi bölgemizde yeni cazibe merkezlerimizi oluşturma adına ve özellikle Karakaya Barajımızın kıyı şeridini Battalgazi Belediyesi olarak neler yapabiliriz bunun bir çalışmasını yaptık. Bu çalışmamızın birincil olarak amacı; barajımızın kıyı şeridini canlandırmak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla devletimizin ikinci üniversitemizi de Malatya’mıza kazandırmasıyla birlikte bu hamleyi güzel projelerle desteklemek istedik. İnşallah Hasırcılar ile Feribot İskelesi’nin olduğu sahil şerit güzergahını Büyükşehir Belediyemiz ile beraber açarak, bölgemizi canlandıracağız. Vatandaşlarımızı barajımız ile buluşturacağız. Bu yönüyle çalışmalarımızı başlattık. Biz, ilçedeki vatandaşlarımıza Battalgazi’mizin yarınlarını çok daha güzel yapmak için söz verdik. Bizim vatandaşlarımıza hizmet sözümüz var. Sözümüzü tuttuğumuzu her geçen gün hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerle ortaya koyuyoruz. Battalgazi’mizi turizm cennetine çevireceğiz. Sayın vekilimizin daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı olması nedeniyle onun görüş ve fikirlerini aldık. Battalgazi’mizi daha çok tercih edilen ilçeler arasına koymak için 7 gün 24 saat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmet belediyeciliğini de gönül belediyeciliğini de canı gönülden uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

“BATTALGAZİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞİYOR”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Battalgazi’nin çehresini değiştirdiğini vurgulayan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Öncelikle Osman Güder başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Gerçekten takdire şayan projeleri ile Battalgazi’nin çehresini değiştiriyor. Battalgazi’miz her geçen gün daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Bununda sebebi başkanımızın bölgeyi ve sorunları çok iyi biliyor olmasından geliyor. Bugünde başkanımız ile birlikte ‘Su Üstü Yüzen Restoran’ projesinin yapılacağı alanı geziyoruz. Malatya olarak barajdan yeteri kadar istifade etmiyoruz. Bu projeyle bu istifadenin ilk adımı atılmış oldu. Bu noktada ciddi bir alt yapı çalışması yapılması gerekiyor. Daha önce baraja inen yolların iyileştirilme çalışması yapıldı. Güzel bir projeyi hayata geçirecek olan Battalgazi Belediye’miz bir yandan dolgu çalışmalarına başlamışlar ve diğer yandan da projeyi geliştiriyorlar. Bu bölgedeki çalışmalar aslında Malatyalı vatandaşlarımızı baraj ile buluşturma amacının ilk adımları olarak görüyorum. Malumunuz üzere Kale’den Yazıhan’a kadar olan bir baraj kıyımız var. Yol güzergahı olarak da 90 kilometrenin üzerinde olan bir alan. Büyükşehir ile Battalgazi belediyelerimiz bura ile ilgili güzel projeleri var. Malatyalı hemşerilerimize baraj gölünün kenarında su sporları, dinlenme alanları, park ve yapılacak sosyal tesis ile farklı bir nefes alınan yere dönüşecek. Uzun çalışmalar yapılması gerekiyor ama önemli olan bir adımın atılmasıydı. Bunu da Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder attı. Kendi adıma başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Mehmet Emin kayhan (3 yıl önce)
    Bu yorum yapanlar malatyanin düşmanımı yoksa ak parti düşmanımı başkanımız osman guder ne güzel bir çalışma yapıyor bizim yurumcu arkadaşlar istemiyo gidin kendinize başka bir il ve başka bir baskan bulun bizim malatyanin daha güzel olacak osman guder baskanimizla
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu restoranın tuvalet, banyo, lavabo, pis su giderleri nereye akacak. Tabi ki baraja. Çevreyi kirletmekten başka bir şeye yaramayacaktır. Peki burada kimler yemek yemeye gidebilecek. Kaç tane Malatya lının ailesi ile burada yemek yemeye maddi gücü yetecek? Bu işlere para harcayacağınıza fakire fukaraya destek olun. Onlarında faydalanabileceği projeler yapın. Doğayı kirletmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Çöp bir yatırım ve vizyonsuzluk.Birisi bu işten para koyacak cebine.Tatli su bölgelerinde hicbir zaman tesis yapılmaz.Dunyanin hiçbir yerinde de yapmazlar çünkü su kendini temizlemez koku yapar pislik tutar çevre.Bu yatırımda da paramız pul olacak anlasilan
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Yol su üretim tarım gerekli bu millete lüks hayatı sonra düşünürüz ekmeğimiz yok yemeye at ile gidiyoruz gezmeye,
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    evde canımız sıkılıyordu iyi oldu artık günümüz barajın üzerinde geçer
    0
    0
    Yanıtla
  • en büyük eksikliğimiz de böylece tamamlanmış oldu şükürler olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Milletvekili Ahmet Çakır, “Takdire şayan bir çalışma" demiş. Bunlar iyice halktan koptu. Malatya halkının kaçta kaçı gidipte burada yemek yiyecek? onuda söyleyin. Kendileri gider. Arkadaş bu proje hem çevreye zararlı, hem de gereksiz bir proje. Bu restoranın tuvalet, mutfak, banyo, lavabo giderleri nereye akacak? bir açıayın? Vatandaş işsiz, aç, asgari ücret ortada, sen kalk halkın parasını su üstüne restorana harca. Allah akıl fikir versin. Halkta seçim zamanı bunu aklına getirsin. Ona göre değerlendirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turna (3 yıl önce)
    İşsizler için farklı istihdamlara imza atmaliydiniz ..byle boş beleş isleri millet ne yapsin ..iş lazim işş ..keyfe gitmeye para yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sulama suları ne zaman vahsi sulamadan cıkartılıp modern basınclı sulama sistemlerine cevrılecek. Bununla ilgili bi calişma varmı acaba. Memlekette bunun gibi sorunlar varken biz nasıl gidip o restorantta yemek yiyip kahve içip keyif yapacagız. Bi kac yıl sonra sular cekilince yuzen restoran tabelasını söküp yerine ada restoran yazan tabela asarsınız artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Malatya da gerçekten harika yerler var. Bu proje de bölge için harika bir düşünce. Ancak bu projeden faydalanacakların yanı sıra Karakaya Baraj Gölü çevresi bozuk bir yol ve Sosyal olarak bir piknik bile yapılamayacak şekilde. O alanların yürüyüş yolları ve yeşil alanlarla insanların ailece gelip yürüyüş yapacağı temiz bir doğada dinleneceği çok şeyler yapılabilir. Yeşilyurt belediyesinin yaptığı Gedik sosyal tesislerinin çok daha kapsamlısı yapılabilir. O kadar çok ve geniş alanlar var ki... Malatya da herkesin dinlenebileceği bir alan olması dileğimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Körler sağırlar birbiri ağırlar seçimden bu yanı büyükşehir ve ilçe beleyelerinin icraatlarını yazın kaç tane acaba belediye başkanları habire borçlanma yetkisi almakta ve belediyelerin borçları her gün artmakta belediye devir alınırken ne kadar borç vardı birde devir ederken bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • olurmu arkadaş osman başkanın vizyon projesi derme deresi ıslahı.harığı ıslah ediyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyf (3 yıl önce)
    Hele önce bi sahil yolunu yapın da yüzen restorant da şurada kalsın. Yol yok yol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Cakir'in "barajdan yeteri kadar istifade edemeyen Malatya için büyük bir adım attı” sözü garip geldi bana. Sanki 9 yil boyunca memleketi yoneten kendisi değilde bir baskasiymis gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Bizim belediyeler sosyal belediyecilik malesef yapmıyor.gidin galip demirel çınar parka 1 kebap söyleyin piyasa ile aynı.sosyal tesis dediğin hesaplı olur.dışarı ile arasında 1-2 lira fark olmaz.gariban ve hatta sizlerin unuttuğu asgari ücretli ailesi ile ayda bir gider korkusuzca,düşünmeden yemek yer.yer kirası yok,eleman desen işkur destekli ucuza satın ucuza sayın başkanlar.gidip kahvaltı,öğlen yemeği verdiğiniz organizyonların parasınıda vatandaşa yüklemeyin sakın haa.
    0
    0
    Yanıtla