SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Büyük Fırsat"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:41
A- A+ PAYLAŞ
Türk Hava Kurumu (THK) Malatya Şube Başkanı Mehmet Torun, uzayla ilgili ilk ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin kurulduğunu belirterek, Türk Uzay ve Havacılık Üniversitesi'nin taşralarda Meslek Yüksek Okulları açacağını söyledi. Torun, "Gerekli girişimlere şimdiden başlanırsa,  Malatya'nın havacılığın merkezlerinden biri olabileceğinin " altını çizdi.
 
"Malatya'ya Olumlu Bakılıyor"
 
Türk Yıldızları'nın Malatya'da yapacağı gösterinin koordinasyon toplantısında söz alan Torun, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım ile görüştüğünü belirterek, " Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün katılımıyla, Türk Uzay ve Havacılık Üniversitesi kuruldu.  Bu üniversitenin taşralarda birimleri olacak,  yüksek okulları olacak. Genel Başkanımız, Malatya'ya bu konuda çok müspet bakıyor. Malatya 4-5 bölgenin kavşak noktası. Ulaşımın kesiştiği nokta Malatya'dır. Bu noktada genel başkanımızın Malatya'da havacılık merkezi oluşturulması konusunda istekli olduğunu gördüm. " dedi.
 
"Şartları Bütünleştirelim"
 
Konuyla ilgili girişimlerin Valilik ve Belediye tarafından bir an önce başlatılması gerektiğini savunan Torun, " Bugün Eskişehir'i Eskişehir yapan; birincisi Anadolu Üniversitesi'dir,  ikincisi havacılık merkezi olmasıdır. Valiliğimizin bu konuda girişimlerinin bulunması halinde, yüksek okulunda Malatya'ya açılması sağlanabilir.  2013 yılı itibari ile Türk Hava Kurumu yerli malı uçak yapımına başlayacak. Bununla beraber, havacılık taşımasına başlayacaktır. Bu havacılık taşıma merkezinin de Malatya'da olması çok önemlidir. Girişimler bugünden başlarsa, bunu öncelikle alırız. Böylece Malatya'nın Ankara'dan sonra havacılık merkezi olması yönünde önemli adımlar atılmış olur. Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ve 25 bine yakın  öğrencisi olan İnönü Üniversitesi var. Bu şartları bütünleştirmek gerekir. " diye konuştu.
 
Kaynak: Görüş Gazetesi - Üniversitenin Açılış Fotoğrafları İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız