SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Çok Çalıştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2003- 2011 yılları arasında Malatya'da toplam 500 milyon liralık yatırım yaptığını bildirdi.

Malatya'daki sulama projeleri ile ilgili olarak milletvekili Çalık, TBMM'deki sekreteryası aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Orman ve Su İşlerinin Malatya yatırımları hakkında bilgi verdi. 2003-2011 yılları arasında Bakanlığın Malatya için 510.000,000 TL yatırım yaptığını belirten Çalık, 24 taşkın koruma tesisinin ve 10 baraj/ sulama programının tamamlanarak açılışa hazır hale getirildiğini; bunun büyük ve özverili bir çalışmanın eseri olduğunu ifade etti. 

58.790 dekar arazinin kapalı borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan Darende- Gökpınar Sulamasının fiziki olarak yüzde 77’sinin geçekleştiğini belirten Çalık, projede toplulaştırma uygulamasının devam ettiğini söyledi. Öznur Çalık, Kapıkaya Barajının inşaatının tamamlandığını ve işin geçici kabulünün yapıldığını, sulama inşaatının ise 7 Trilyonluk ödenekle devam ettiğini belirtti. Malatya-Doğanşehir Söğüt Göleti’nin yapım durumuyla ilgili de bilgi veren Çalık, 1330 dekarlık araziyi sulayacak göletin gövde ikmali ve sulama şebekesi inşaatının 1.250.000 TL’lik ödenekle sürdüğünü söyledi. Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Malatya için çok çalıştı. Son 10 yılda çok çalıştı. Şöyle bir bakıyoruz; 3120 dekarlık tarım arazisini sulayan Hekimhan –Güzelyurt Barajı ve Sulamamız bitmiş. 320 dekarlık alana su götüren Arapgir Barajı ve Sulamamız bitmiş. 8230 dekar bölgede kuraklığa çare olan Darende-Sofular Barajı ve Sulamamız tamamlanmış. 1712 metrede açılan 11 adet YAS su sondajı kuyusu yapılmış.  193.090 dekar tarım arazisi ve yerleşim biriminin taşkınlardan korunmasını sağlayan dere yatağı ıslah ve temizlik çalışmalarımız bitirilmiş. 1969 yılında açılan Sürgü Barajının vana yenilemesi halledilmiş. Akçadağ sulaması anakanalının 3550 m.lik bölümü yenilenmiş ve artık su kayıpları vermiyor. 330 bin TL’ye mal olan Boztepe Barajımız ve Çat Projesi Derme ve Çerkez Yazı Sulama Tesisimizi bitirmişiz. Bir şehir için su demek can demektir. Malatya, sularıyla, doğasıyla dost bir il olarak; canlanmaya inşallah devam edecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız