SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:21
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı rakamlara göre, 31 Aralık 2011 itibarıyla il genel nüfusu 757 bin 930 kişi olarak belirlenirken ve bu rakamla, “Büyükşehir” statüsü için gereken sınırın aşılmasını değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya bu statüyü çoktan hak etmiş bir ildir” dedi.
 
Çakır, büyükşehir için getirilen asgari 750 binlik il nüfusunun geçildiğinin açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada,  “Malatya, büyük şehir olmayı hak eden illerin başında geliyor. Bu statüyü çoktan hak etmiş bir il. Malatya’nın çevresiyle birlikte alt ve üst yapılaşması başta olmak üzere birçok alanda sağlıklı gelişiminde çok önemli bir karardır. Kaydını memleketine aldıranlar başta olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Çakır açıklamalarını, “ Malatya’mız için çok önemli bir karar. Çevre ilçe ve beldeleriyle bütünlüklü planlamalar sayesinde alt ve üst yapılaşmalar düzenli ve sağlıklı yapılacak. Gelişmenin önünü açan bir karar. Malatya büyükşehir olmayı çoktan hak etmiş bir illerden biri idi. Biz de bu hakkı kazanmak için kampanyalarla nüfus kayıtlarının ilimize alınmasını sağladık. Kaydını alan hemşerilerimiz başta olmak üzere emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Çakır, “Büyük şehir kararı 2014 yılında yapılacak seçimler öncesi çıkarılacak yönlü duyumlar var. Bu demektir ki 2013 yılı sonu itibarı ile de 750 nüfusunun altına düşmemek gerekir. Böyle bir durum söz konusu mu?” şeklindeki bir soruyu da “ Hayır. Öyle bir durum söz konusu değil. Başbakanın ifadesi Büyükşehir kararının 2012 yılında alınacağı yönündeydi. Ancak, yasa çıkmaz  2014’e sarkarsa bile böyle bir endişemiz yok” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız