SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Desteğinizi Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2016-01-10 19:45:30
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu'nu ziyaret eden CHP'li Ağbaba, sorunların çözümü için destek istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu’nu ziyaret etti.

Ağbaba’nın Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ve Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile birlikte yaptığı ziyarette, tarım ve hayvancılığın sorunları konuşuldu.

Ağbaba’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, “Tabii ki ülkelerin vazgeçilmezi tarım, hayvancılık ve dolayısıyla gıdadır. Biz de platform altında bir araya gelirken bu sloganla yola çıktık. En önemlisi bütün canlılar için gıda ve su vazgeçilmezdir. Çünkü siz otomasyonu çalıştırmak istiyorsanız, kesinlikle hammaddeye ihtiyaç vardır. Bu noktada,  bir çatı altında toplanarak Malatya’daki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalarımıza başladık” dedi.

Ağbaba: Sorunların çözümü için desteğinize ihtiyacımız var

Platform üyelerine teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, tarım ve hayvancılığın Malatya için, Türkiye için büyük önem taşıdığını belerterek, Türkiye’nin zenginleşmesi, köyden kente göçün engellenmesi için tarımsal ve hayvansal üretimin arttırılması gerektiğini söyledi. Sektörün içinde bulunduğu sorunları yakından bildiğini ve her fırsatta bunu TBMM’de gündeme getirdiğini kaydeden Ağbaba, bu konuda sivil toplum kuruluşlarından destek istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Malatya Tarım Ve Hayvancılık Platformu deyince akla tabi tarım ve hayvancılığın sorunlarını da konuşmak gerekiyor. Ben hep söylüyorum. Özellikle bizim kentimiz açısından tarım ve hayvancılık önemli.  Malatya belki Türkiye’nin en çok çeşitli tarım ürünlerini üreten bir kentiz biziz. Dünyada kayısı denince akla Malatya geliyor. Malatya deyince akla kayısı geliyor ama bizim birçok daha ilçelerimizde, ilimizde mal olmuş birçok ürünümüz var. Bunların içerisinde örneğin Hekimhan’ın cevizi,  Arapgir'in üzümü,  Yeşilyurt’un kirazı, Doğanşehir’in elması,  fasulyesi, Arguvan’ın kavunu vs gibi birçok ürün aslında marka olmuş durumda. Yani Türkiye’nin neresine giderseniz gidin,  dalbastı kirazını Yeşilyurt’tan daha lezzetli daha kaliteli bulamazsınız veya Hekimhan’ın cevizinden daha ince, daha lezzetli bir ceviz bulamazsınız. Bu anlamda Malatya açısından aslında çok önemli bir konu. Eğer Malatya’nın gelişmesi açısından da çok ilgili. Göç vermemesi açısından da ilgili. Bizim zenginleşmemiz açısından da aslında çok ilgili. Yine hayvancılıkta öyle. Sivil toplum kuruluşlarından bu konuda destek istiyorum. Yani eğer olumlu şeyler söylüyorsak, Malatya için bu konuda sizlerin de desteklemesini bekliyoruz ki,  kamuoyu oluşsun ve başarıya yani iktidar konuya sıkışsın ve yapmak zorunda kalsın. Bizim görevimiz hem yol göstermek,  muhalefet olarak hem de yapıcı bir muhalefet yapmak ama etkili de bir muhalefet yapmak bizim görevimiz Malatya ile ilgili bunu da bundan sonra sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ne sorun olursa gündeme getirmem gerekirse, bir telefon mesafesi kadar yakınım. Ben size bu konuda yönlendirmelerinizi önerilerinizi beklediğimi söylemek istiyorum. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.”

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız