SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Dönüm Noktası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, büyükşehir olunmasıyla ilgili olarak, "Malatya'nın önü açılacak, bürokratik prangalarından kurtulacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir" dedi. 

12 Kasım 2012 tarihinde, TBMM tarafından kabul edilen Büyükşehir Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Yasanın onaylanmasıyla birlikte Malatya'nın da aralarında bulunduğu 13 il büyükşehir statüsüne kavuşurken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir mesaj yayınlayarak büyükşehir statüsünün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte birçok kazanımının olacağını belirten Başkan Çakır, mesajında şunlara değindi:

"6360 Sayılı Büyükşehir Yasası, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Öncelikle başta Malatyamız olmak üzere 13 ilimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bilindiği gibi; Malatya'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla bütçeden aldığı pay artacak; gerek yetki, gerekse sosyal ve ekonomik anlamda daha global düşünme, daha büyük proje ve hizmetler üretme imkanına kavuşacak, hepsinden önemlisi Malatya, bir bütün olarak yönetileceğinden daha modern ve planlı bir şekilde gelişmesi sağlanmış olacaktır. Bu itibarla büyükşehir statüsünü, Malatya'nın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı büyümesi, ekonomik olarak daha fazla güçlenmesi adına bir milat, bir dönüm noktası olarak görüyorum. Büyükşehir statüsünün getirmiş olduğu bütünlük çerçevesinde, başta imar olmak üzere birçok alanda Malatya'nın önü açılacak, bürokratik prangalarından kurtulacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir. Bu vesileyle, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulu üyelerine, hükümet yetkililerine, milletvekillerimize ve özellikle saygıdeğer Malatya milletvekillerimiz ile tüm emeği geçenlere, tüm hemşehrilerim adına bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Büyükşehir, Malatyamıza ve ülkemize hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız