SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Hayırlı Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu.

Cemiyette yaptığı konuşmada, “Bölgede etkili olan bir basın var. Doğrulardan yana, yanlışların karşısında tavrını gösteren Malatya medyasının dinamik bir yapısı var” diyen Vali Şahin, Malatya’nın büyükşehir olması konusuna da temas etti. “Büyükşehir Malatya için hayırlı olmuştur” diyen Şahin, “Fırsatlardan istifade edip daha güzel geleceklere hazırlanmamız lazım” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vali Vasip Şahin, elektriğin sık sık kesilmesi ve elektrik konusunda yatırım yapılmamasıyla ilgili soruya karşılık, “Elektrik konusu önümüzde duran ciddi bir sıkıntıdır. Benden önce de Sayın Enerji Bakanımız Malatya’ya gelip toplantı yapmışlar. Şebekelerin yenilemeye gidilmesi lazım. Bunun için bütçe ayrılması lazım. Bütçeler de EPDK tarafından onaylandığı için ödenek ayrılması lazım. Şirket de ödenek sıkıntıları olduğunu söylüyor. Konunun takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Film festivalinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık da, “Malatya halkı karar verecek” diyen Vali Şahin, valilik binasının tadilatının ne zaman biteceği korusuna karşılık, “Ödenek sıkıntısı vardı. Çözdük. Ödenek intikal edilince işler hızlandırılacak. En geç şubata taşınırız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, Malatya’da basın hakkında bilgi aktarıp, “Basının yüzde 95’ini kucaklamışız. 200’e yakın üyemiz var. 13 günlük gazete, 4 karasal, 2 uyduda olmak üzere 6 televizyon, 20’ye yakın yerel radyo var” diyerek, TOKİ tarafından gazi ve basın mensuplarına 400 konut yapılmasıyla ilgili bilgi verdi.

Basın açıklamasından sonra programa katılanlara, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Akranlar Market Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Osmanlıoğlu tarafından dağıtılan aşureden ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız