SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Hayırlı Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:09
A- A+ PAYLAŞ

64’üncü Hükümette yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci’nin memleketinde sevinç hakim. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’nın uzun zamandır bakanlığa hasret kaldığını belirterek, “Malatya için hayırlı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümeti onaylamasıyla yeni kabine Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Yeni kabinede Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci olması kentte her kesim tarafından sevinçle karşılandı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni Hükümetin başta Türkiye olmak üzere Malatya’ya hayırlar getirmesini istedi.

Milletvekili Tüfenkci’nin Bakan olmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Erkoç, “Malatya uzun zamandır Bakanlık görmemişti. Bu haber bütün Malatya’yı sevindirdi. Malatya’mızın artık bir Bakanı var. Malatya için hayırlı olsun. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bağlı olduğu bir bakanlık ayrıca. Bu da bizim için ayrı bir sevinç. İnşallah hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Malatya’ya faydalı olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Kurulan yeni Hükümetin de ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erkoç, “Yapılması gereken ve atılması gereken adımlar var. Reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu meclise düşen görevler var yeni bir anayasanın oluşması lazım. Hükümetimize düşen görevler var özellikle sanayicinin iş dünyasının ciddi sıkıntıları var. Bu sorunun çözülmesi noktasında biran önce adımların atılması gerekiyor. Sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Türkiye’nin üretimden başka çaresinin olmadığını biliyoruz. Etrafımız ateş çemberine dönüştü. Bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin üretmekten başka şansının olmadığını biliyoruz. 2023 hedefine ulaşmak istiyorsak bu da üretmekten geçiyor. Üretim ile istihdamın da oluşması için psikolojik rahatlama oldu ve belirsizlik ortadan kalktı. Yeni hükümetimize de bu noktada ciddi icraatlar düşüyor” ifadelerini kullandı.

DARENDE'DE SEVİNÇ..

64’üncü Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin olmasından sonra Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı’nın da yeni kabinede bakan olması memleketi Malatya’nın Darende ilçesinde sevinçle karşılandı.

Malatya’nın Darende ilçesinde doğan AKP Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı’nın yeni kabinede bakan olması doğduğu ilçede sevinçle karşılandı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yeni hükümetin kurulması ile Malatya’nın iki bakanının olduğunu belirterek Başbakan Davutoğlu’na teşekkür etti. Başkan Eser, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr Ahmet Davutoğlu Darende’ye özel değer vermiştir. Kendilerine ne kadar minnettar olsak azdır” diye konuştu.

Darendeli Fatmagül Demet Sarı’nın bakanlığa getirilmesinin Darende’ye verilen özel bir değer olduğunu ifade eden Eser, “Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ömür boyu minnettar kalacağımızı bildiririz” ifadelerini kullandı. 

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin de bakan olması ile 2 ismin Malatya’dan Bakan olduğunu ifade eden Eser, bu durumunda kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdi.

Başkan Eser, her iki Malatyalı bakana da yeni görevlerinde başarılar diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız