SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İçin Mutluluk Verici'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hayata geçirilen mikro kredi uygulamasına Malatya Belediyesi 200 bin TL destek verirken, mikro krediden yararlanacak 15 bayana paraları verildi.

Mikro Kredi Servisi'nde yapılan protokol anlaşmasına Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül katıldı.

Protokol anlaşması öncesi bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, mikro kredinin Malatya için mutluluk verici bir program olduğunu söyledi. Daşöz, mikro kredi uygulamasının Malatya'da belirli bir yere geldiğini ifade ederek, "Bu projeden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mikro kredi servisinde hizmet veren arkadaşlarımız da eğitimlerini tamamlayarak, görevlerine başladılar. Başvurular başladı ve ilk kredileri bugün itibariyle vermiş bulunuyoruz. Mikro kredi servisinin ilk açıldığı dönemde Belediye Başkanımız kalbindeki güzelliği hemen yansıtmak istedi ama bazı prosedürlerin tamamlanması lazımdı. Belediye Meclisi'nde konu görüşüldükten sonra 200 bin TL tutarında bir protokol anlaşması yapıldı" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, mikro kredinin ilk uygulanmaya başladığı günden bugüne, projenin Malatya'da da uygulatabilmenin mücadelesini verdiklerini ve hızlı bir netice aldıklarını söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Malatya Belediyesi olarak, Malatya'nın imar ve ihyası için çalışırken diğer yandan da Malatya'nın sosyal projelerine destek verdiklerini belirterek, "Malatya Belediyesi olarak ekonomik sıkıntı çeken mağdurlarımızı destekliyoruz. Bunun yanında oluşturduğumuz projeler ile yardımcı oluyoruz. Bunun yanında Malatya'ya çok faydalı olacağına inandığımız mikro kredi uygulamasına destek veriyoruz. Bu çalışmalara katkıda bulunmak üzere Belediye Meclisi'nde kararda alarak, 200 bin TL'lik protokol imzalıyoruz" diye konuştu.

TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül de, proje hakkında bilgiler vererek, "Projeye başladığımız ilk günden bugüne ilk kredileri veriyoruz. Öte yandan Türkiye'ye örnek olacak şekilde Malatya Belediyesi de mikro kredi uygulamasına çok önemli bir destek verdi. Bu protokol Malatya ve Türkiye için önemli bir protokoldür" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Valilik, Malatya Belediyesi ve TİSVA arasında protokol anlaşması imzalandı. Protokol anlaşmasının ardından mikro kredi uygulamasından yararlanan 15 bayana paraları takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız