SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Malatya İçin Neler Yapabiliriz?' Dedik"

0
Güncellendi - 2017-03-13 21:36:41
A- A+ PAYLAŞ

  • İki bakanla şehrin ihtiyaçları için  Çakmak ve Altay kışlalarından yer tahsisi de görüşüldü.. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MESOB tarafından Özsan Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıda esnaflarla bir araya geldi. Özsan ve Yeni Sanayi Sitesi’nin Altay Kışlasına taşınması için taleplerin iletildiği Bakan Özlü ve Tüfenkci, gereken desteği vereceklerini söyledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından Özsan Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve esnaflar katıldılar.

Kahvaltı için gözleme yapıp, ekmek pişiren kadınlarla sohbet eden Bakan Özlü ve Tüfenkci, esnaflarla birlikte gerçekleştirilen kahvaltı sonrası esnafların istekleri dinlendi.

“HÜKÜMETTEN BUGÜNE KADAR İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”

Esnafların Türkiye’nin belkemiği olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’nin bel direği olan esnaflar bugün Malatya’da bulunan çok değerli iki bakanı ile bir araya geldi. Ekonomin çarkının dönmesinde, ekonominin gelişmesine vesilen olan iki bakan bizlerle bir araya geldi. Biri bilim ve teknolojiyi Türkiye’ye getirecek, diğer ise Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı bilimi getirecek, Gümrük ve Ticaret Bakanımız daticareti geliştirecek. Hamd olsun bugün iki bakanda yanımızda. Geçtiğimiz günlerde bakanlarımız katılımıyla gerçekleşen ve başbakanımızın toplantısında bulunduğu bir organizasyon gerçekleşti. Kendilerine bir önerimiz oldu. Şehir içinde kalan küçük sanayileri siteleri, bugünün teknolojisine ayak uyduramadığını kendilerine ilettik. Artık araçlar büyüdü. Bu cadde ve sokaklar yetersiz kalıyor. Bu durumu başbakanımıza anlattığımızda, “Bu Türkiye’nin sorunu ve Malatya’nın sorunu” dedi. Kendisi talimatta verdi. Artık hazinemi olur, meramı olur ya da Altay kışlasının yeri de olur. Sayın bakanlarımıza burada talebimizi iletiyoruz. Bu küçük sanayi sitelerinin en kısa sürede yeni açılacak çevre yolu üzerinde bizlere en azından esnaf ve sanatkarlar kesimin en az bin 500 dönüm yere ihtiyacı var. Büyükşehir planlamasında mutlaka ve mutlaka buna girilmesi lazım. Hükümetten bugüne kadar her istediğimiz aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onu devletin, milletin başından eksik etmesin. ÖTV’siz araç dedik, verdiniz. Faizsiz kredi dedik. Verdiniz. Esnafın cezalarını sildiniz. Çok şeyler yaptınız. Burada öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“ALMANYA VE HOLLANDA’YI KINIYORUZ”

Almanya ve Hollanda’nın aldıkları kararları şiddetle kınadığını ifade eden Keskin, “Başkanlık sisteminin ne kadar önemli olduğunu Avrupa’nın yaptığından hepimiz görüyoruz. İnanıyorum ki bu memlekette Alevi’si, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i herkes 16 Nisan’da ‘evet’ diyecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye esnaflar tarafından tablo hediye edildi.

“YENİ BİR ALANI OLUŞTURACAĞIZ”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da, Özsan Sanayi Sitesi esnaflarının istekleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Başkanlarımız konu hakkında durumu iki bakanımıza izah ettiler. Hakikaten burada yeni bir yapılanmaya ihtiyacımız var. 25-26 yıl önce yapılan sanayi sitenin ihtiyaçlara cevap vermeyeceği ortada. Malatya’da bu soruna cevap verilecek bir alanın, esnaflara verilmesi gerekiyor. İnşallah hep birlikte böyle bir alanı oluşturacağız, Malatyalıların, esnaflarımızın hizmetine sunacağız. Biraz zaman alacak. Sabırla beklememiz gerekecek” dedi.

“100 YIL HİZMET EDECEK SAĞLIKLI BİR PLANLAMA OLUR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise esnaflarla yapılan toplantıda şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Bizim Özsan Sanayi Sitesi, Yeni Sanayi Sitesi dediğimiz şehir merkezinde kalmış, gerçekten çevresindeki konutları da olumsuz etkileyen, şehrin gelişimini, trafiğini ve ulaşımını ciddi manada aksatan bir yapıya sahip. Bunun giderilmesi için biri 51 hektar, diğeri 63 hektarlık 2 tane küçük sanayi siteleri. Şuanda biz Sivas Yolu üzerinde Altay Kışlası içerisinde 240 hektarlık bunu 100.000’lık planlarımıza işledik. Tabi orada mera ve hazine arazileri olduğu için burası büyütülebilinir. Şuanda 240 hektarlık alan. Daha da büyütme imkanı var. Ama bizim biran önce uygun görürseniz, bunun takip edilmesi gerekiyor. Bunun daha önce çalışması yapıldı, ama ciddi mesafe alınmadı. Eğer bu yapılabilirse, Malatya’nın en az 50-100 yıllık hizmet edebilecek sağlık bir planlamasının ilk adımı yapılmış olur. Altay Kışlası da şuanda buna uygun. Sadece askeri alan 11 bin dönümlük bir alan. Burada askeriyemize yetecek belki 5-6 bin ya da 7-8 bin dönümlük bir alan yetebilecek bir alan.” ifadelerini kaydetti.

“BAKANIMIZ İLE MALATYA’NIN SORUNLARINI PAYLAŞTIK”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da “Özellikle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü, esnaflarımız ile ilgili olarak yapılacak olan çalışmalarımızı, Malatya’mız ile ilgili sorunlarını kendisiyle paylaştık. Bakanımıza, Özhan Sanayi sitesinin yeri, merkez içinde bulunan küçük sanayi sitesinin yeri hakkında istişarede bulunduk. Malatya’da küçük sanayi sitesinin ve sorunları, organize sanayi sitesi ve sorunlarını kendisiyle paylaştık. Küçük sanayi sitesi, şehrin ortasında kaldı. Çok küçük bir alan. Arazi tahsisiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız ile görüştük. Milli Savunma Bakanımızdan bu konuyu biz talep edeceğiz. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü. Bütün herkesin desteği ile bu konunun peşinde olacağız” diye konuştu.

“ESNAF İSTİYOR, BİZLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise esnafların toplumun omurgası, belkemiği olduğunu ifade ederek, “Esnaf, küçük işletmeler ekonominin can damarıdır. Biz biliyoruz ki KOBİ’lerimiz, küçük işletmelerimiz istihdamı sağlayan en büyük işletmelerden daha fazla istihdam sağlayanlardır. Bu ülke için esnaflarımız canını da verdi, malını da verdi, ekonomide de her türlü ayakta durmayı bildi. Dolayısıyla da biz, esnaf kardeşlerimize ne yapsak azdır. Esnaf istiyor, bizler gerçekleştiriyoruz. Biz istiyoruz ki esnaf büyüsün, tüccar olsun; tüccarımızı büyütelim sanayici yapalım; sanayicimizi büyütelim ihracatçı yapalım. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizlerin istediği gibi Bağ-Kur noktasında, ÖTV’siz araç noktasında, faizsiz kredi noktasında, vergilerin ve SSK primlerinin yeniden yapılandırılması noktasında, ilave istihdam desteği noktasında, çıraklık eğitimi noktasında, KOBİ’lere faizsiz krediler verme noktasında ayrıca Taşınır Malların Rehin Yasası’yla birçok uygulamayı hayata geçirdik. Bunların tamamını da sizler istediniz. En son Esnaf Ahi Fonu’nu hayata geçirerek, işsiz kalan esnafımıza da gerçekten en azından yeni bir iş kurana, iş bulana kadar her ay asgari ücret verme noktasında 6-9 ay ve bir yıllık evine ekmek götürme imkanını da sağlamış olduk” şeklinde konuştu.

“FİKRİ IŞIK BAKANIMIZI ALACAĞIZ ARAMIZA, …”

Tüfenkci; “Altay Kışlası ile ilgili talebi Milli Savunma Bakanımıza güçlü bir şekilde ileteceğiz. Milli Savunma Bakanımıza teşekkür ediyoruz, Çakmak kışlası ile ilgili talebimiz vardı, Çakmak Kışlasının da Büyükşehir Belediyesi’ne devri noktasında önemli bir mesafe aldık. Şimdi İnşallah Altay Kışlasında da 3 bin dönüm olur, 4 bin dönüm olur, ne olursa olsun esnafımızın en az 1.5 bin metrekare, 3 bin metrekare dükkan yapabileceği alanları yapmamız lazım. Biz popülist siyaseti hiçbir zaman yapmadık, yapmayacağız. Çakmak Kışlasını veriyorlar, ne kadarını vereceklerini Büyükşehir Belediyemizin yapacağı görüşmelerde ortaya çıkacak. Hatırlarsanız; Askerlik Şubesinin yerini Battalgazi Belediyemize verdiler. Birlikte esnafımız için yeni bir yer bulacağız. Artık şehrin içerisinde kalan ve esnafımızın büyümesine engel olan bu yerlerden kurtulup, yine buraları da yine esnafımızın kazanacağı bir dönüşüme tabi tutmamız lazım. Bunun için birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi vermemiz lazım. Bugün bu mücadele için ilk adımı attık. ‘Ya Allah, Ya Bismillah’ dedik. Faruk bakanımız ile beraber Fikri Işık bakanımızı alacağız aramıza, konuyu anlatacağız. Milli Savunma Bakanımızda Malatya’ya gelecekler.” diye konuştu.

“NE KADAR LAZIMSA O KADAR”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, esnaflara yaptığı konuşmada, “Buraya gelmemizin iki ana sebebi var; bunlardan birincisi Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Bey ve Genel Başkan Yardımcımız Öznur Hanım ile defalarca konuştuk ve ‘Malatya için neler yapabiliriz?’ dedik. Bülent Bey’in OSB için hibe yardım desteği olmuştu, bir kısmını karşılayabildik. Öznur Hanım’ın sürekli telefonla ‘OSB için, sanayi için bir şeyler yapalım’ görüşmelerimiz oldu. Buranın küçük olduğu ve yeni bir yer istendiği dile getirildi. Bu söylendiği gibi aslında Türkiye’nin sorunu. Bütün Türkiye’de bu sorun var. Biz bunu çözmek için Sanayi Siteleri adı altında bir daire başkanlığı kurduk. Tek işi sanayi sitelerimizin kurulması ve taşınması olacak. 4 bin metre kare mi, kaç hektar mı, ne kadar lazımsa o kadar” dedi.

“FİKRİ BEY BİZİ DESTEKLER, …”

Altay Kışlasından Sanayi Sitesi için yer talebi içinde Bakan Özlü, “Milli Savunma Bakanımız bizim eski bakanımız, yani eski Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Bu sorunları gayet iyi biliyor. Biz kendisini ikna edeceğiz, Fikri bey bizi destekler. Malatya’nın geleceği çok parlak. Bizde bakanlık olarak sanayi alanları oluşturulması, parsel oluşturulması noktasında çalışacağız,elimizden geleni yapacağız.Malatya’ya gerekeni yapacağız. Hiç endişeniz olmasın.” şeklinde söz verdi.

Konuşmaların ardından esnaflar tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye tablo hediye edildi.

Bakan Özlü ile Bakan Tüfenkci, toplantıda ayrıca ÖTV’siz araç alan taksicilere anahtarlarını teslim etti.

Toplantıda ayrıca 13 yaşındaki Eren Alkan, kalemden yapmış olduğu icadını Bakan Özlü ve Bakan Tüfenkci ile paylaştı. Alkan, patent alabilmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den destek istedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Mehmet bey kıskanç çocuk gıbı davranan Yok karsınızıda haklarını savunan ınsanlar var! Asıl kıskanmayı ilke edınen ben cografı olarak surdayım burdayım dıyerek hızmetleri kendı ilinize yapmayan çalışan sizlersiniz! Siz Kayseri gıbı buyuksehır dururken sıvas yapıldığını duydunuzmu? Van gıbı buyuksehır dururken bıtlis e yapıldığını duydunuzmu? Erzurum gıbı buyuksehır dururken Kars'a yapıldığını duydunuzmu? Cvp orda! Nıye meydanlarda buyuksehırlere yapılıyor sadece dıye nara atıyorlarki? Malatya Büyükşehir olmadımı? Olmadı da Bızım mi haberımız yok! Madem 30 Büyükşehir e bılılm merkezı yapılıyor Malatya ya yapılacak! Madem 30 buyuksehır e sehır hastenesı yapılıyor Malatya ya yapılacak! Elazığ'a degıl! Nokta!
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (7 yıl önce)
    pavyon ve birahanelerin yüzünden çokcuk ları kaç sokak ilereden dolaştırıyoruz yazık ya
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (7 yıl önce)
    önce pavyon ve birahaneleri kaldırın şehrin içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Önce şu malatya sokak ve caddelerinden başlasanız....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Evet çok komik? Buyuksehırlere yapılması gereken hersey buyuksehır olmayan bır ile yapılınca Malatya halkı da uyuyup hesap soramayınca bana çok komik gelıyor? Halımıze gülüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nimet (7 yıl önce)
    Elazığlı is adamlari müdürler malatyayi ele gecirecek Allahtan musiat eski baskani ve ekibi kazanamadilar yoksa m.balin bey yasayacakti
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Elazığ ın sahibi var. Malatya nın sahibi yok. Malatya ya yapılması gereken her şey Elazığa yapılıyor. Bizim vekillerin gözleri kör kulakları sağır olduğu için bunu görmüyor duymuyor. Biz artık yazmaktan bıktık. Bunlara anlatamadık. Büyükşehire yapılması gereken lerin tamamı Malatya yerine Elazığa yapılmıştır. Malatya lı vekiller öğrenmek isterlerse Milli savunma bakan yardımcı Elazığ milletvekilli Şuay Alpay a sorsunlar.. Yakında 2. orduyu da Malatya dan alır merka etmeyin. İçini boşaltmaya başlamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • bunlar kendi menfaatlerini düşünüyor rant peşinde koşuyorlar malatyamızı dşünen kim tüm müdürlükler elazığda...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatya için bilim merkezi kurmaya ne dersiniz! Tüm buyuksehırlere yapılandan hani... Elazığ da varda hatırlatayım dedım hemde buyuksehır degıller?
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Komik mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kıskanç çocuklar gibi anne onunkinden istiyorum demeyi bırakın biraz büyüyün
    0
    0
    Yanıtla