SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya İçin Önemli Projeler Hayata Geçirilecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı dernek ve vakıflarının biraraya gelerek oluşturdukları Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin toplantısında genel başkanlığa, eski milletvekili ve bakanlardan Ahmet Karaaslan'ın getirildiği belirtildi.

GÖREV DAĞILIMI..
Birliğin toplantısıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, son toplantıda yapılan görev dağılımı, alınan kararlarla ilgili şu bilgiler verildi:

"Uzun Süredir çalışmalarını sürdüren Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği; Malatya Eğitim Vakfı, Malatya Spor, İstanbul Malatyalılar Derneği, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kaysı Birlik, Ankara, Aydın, Bursa, Kocaeli, Sakarya, İst. Anadolu Yakası, Bahçelievler, Sultanbeyli, Babaeski, Çerkezköy Dernekleri, Arguvan Eğitim Vakfı, Pütürge Eğitim Vakfı, Akçadağ, Hekimhan, Pütürge ilçe dernekleri, Pütürge İşadamları Derneği, ayrıca çok sayıda Malatya ve İstanbul da var olan köy dernekleri ile bazı Malatya Tarım Kooperatiflerinin katılımı ile kurulmuştur. Birlik ilk toplantısını Eminönü Sepetçiler Kasrında gerçekleştirerek, görev bölümünü tamamlamıştır.

Yönetim Kurulu Bşk. ve Genel Başkanlığı’na Ahmet Karaaslan,

Başkan Vekiliklerine Şaban Taçyıldız, Yüksel Çengel,

Eğitim işlerinde yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Semih Sadık Kayhan

Gençlik ve Spor işlerinde yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Hikmet Tanrıverdi

Sanayi ve Ticaret işlerinde yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Çetin Palancı

Kültür ve Sanat işlerinden yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Erdal Alkan

Projelendirme işlerinde yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Mehmet Erol Korkut

Teşkilatlandırma işlerinde yetkili ve sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Celal Karahan

Genel Sekreterliğe Mahmut Alikaşifoğlu

Genel Saymanlığa Paşa Koç

Halkla İlişkiler ve Basın Sözcülüğü’ne Şahin Özer

Mahalli İdareler Komisyon’una H. Cemal Akın (Malatya Belediye Başkanı)- Aziz Yeniay (Küçükcekmece Belediye Başkanı)- Nevzat Er (Eminönü Belediye Başkanı)- M. Ümit Özerol (ANAP İstanbul İl Başkanı)

Proje Geliştirme Komisyon’una Tavit Köletavitoğlu- Yaşar Yalçın Manav- Mehmet Zeki Akıncı- Bayram Şahin

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Araştırma Komisyonuna Hülya Turgut Yıldız- Hasan Servet Günay- Süleyman Çelik- İlhan Deniz- Turgay Akşahin

Sanayi ve Ticaret Komisyonuna Turan Tuna- Ali Taşkıran- Ö. Faruk Yeşilyurt- Ali Rıza Yıldırım- Battal İlgezdi

Gençlik Komisyonu Başkanlığına Ali Rıza Yıldırım,

Kadın Komisyonu Başkanlığına da Hülya Turgut Yıldız seçilmişlerdir.

Ayrıca, dernek organlarından Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na Mesut Parlak, Başkan Yardımcılığı’na Naci Ekşi, üyeliklere Muammer Şahin, sekreterliğe Teyfik Temelli, Denetim Kurulu Başkanlığı’na M. Emin Beyhan, Disiplin Kurulu Başkanlığı’na İsmail Kapan, Sicil Kurulu Başkanlığı’na C. Tonguç Karakuş getirilmiştir.

Birlik çok kısa zamanda Malatya’da var olan tüm tüzel kişilikleri (Özel İdare, Belediye’ler, Dernekler, Vakıflar, Tarım ve Sulama Kooperatifleri……. gibi) bünyesine kazandırmak için çalışmalara başlayacaktır.

Ayrıca, Malatya’da Malatya’nın ihtiyacı olan önemli projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına başlamıştır."

DANIŞTAY'A TELGRAF..
"Birliğin ilk toplantısı sırasında iki üzücü olay meydana gelmiştir. Bunlardan bir tanesi Danıştay İkinci Başkanlığı’na yapılan saldırıdır. Alınan karar gereği Danıştay Başkanı Sayın Sumru Çörtoğlu’na telgraf çekilmiştir. Telgraf metni aşağıdaki gibidir.

“Sayın Sumru Çörtoğlu
Danıştay Başkanı

Birliğimizin tüm organlarının katılımı ile alınan karar gereğince;

Görevleri başında Danıştay’ımızın 2. Dairesinin Başkan ve Üyelerinin şahsında DEMOKRATİK, LAİK, CUMHURİYETİMİZE yönelik MENFUR, HUNHAR SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ.
Merhumun ailesine, Danıştay’ımızın değerli mensuplarına, Yüce Milletimize baş sağlığı ve yaralı değerli üyelerimize acil şifalar diliyoruz.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği D.”"

"GÜN MALATYASOR'A SAHİP ÇIKMA GÜNÜ.."
"İkinci üzücü olay ise, Malatya Sporumuzun küme düşmesidir. Bu durumla ilgili gelişen olaylar nedeniyle tüm Malatya’lı hemşehrilerimize seslenme zorunluluğu doğmuştur.

Malatya sporun küme düşmesi bir spor oyunu gerçeğidir. Bu gerçeğin sağduyu ile kabullenilmesi gerekmektedir. Spor bir sevgi kaynağıdır ve şiddetin kaynağı olması asla düşünülmemelidir. Ancak, yapılan haksızlıklara da seyirci kalınması mümkün değildir. Haksızlıklara karşı çıkarken bilincin, bilginin, sağduyunun ve özellikle birlikteliğin yanımızda olması gerekmektedir.

Gün Malatya spora sahip çıkma günüdür. Deneyimli bir başkan, yönetim ve kadroya sahibiz. Bu kadro dağıtılmadan birkaç takviye ile tekrar süper lige çıkmamız BU SENE mümkündür. Bu fırsatı da kaçırdığımız takdirde şehrimizin tanıtımına ve sosyal hayatımızın gelişimine katkıda bulunan süper lige tekrar dönmemiz daha da zorlaşacaktır.

Başkanımız Hikmet Tanrıverdi görevine devam etmelidir ve tekrar şehrimizi süper lige taşımalıdır. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi, tüzel kişiliklerimizi, Malatya sporu süper ligde görmek isteyen tüm şahıs ve kuruluşları Sayın Başkan Tanrıverdi’ye ve Malatya spora maddi ve manevi desteğe çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız