SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İçin Önemli Şans ve Fırsat'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, Malatya'da başlatıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin Malatya'da başlatılması nedeniyle Çobanoğlu Restaurant'ta bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Teknik Yardım Ekip Lideri. Dr. Jurgen Henke, Defterdar Erdoğan Ergün, İşkur Müdürü Yaşar Karataş, Bölge Çalışma Müdürü Hayrettin Yerli, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Metin Sümer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Diş İlişkiler Koordinatörü Mustafa Berktaş, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ile esnaf odaları başkanları ve kadınlar katıldı.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı açılış konuşmasında, "İlimiz kadınları için fevkalade önemli gördüğümüz bir projenin açılış törenini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Milli eğitim ve sağlık dalında bir meslek mensubu olarak çalışan çok sayıdaki kadınlarımız, sanayi ve ticaret dalında, toplumun içindeki sosyal ve ekonomik hayatın içinde örnek bir tablo oluşturmaktadır. Bu projenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Diş İlişkiler Koordinatörü Mustafa Berktaş ise, "Kadınların ekonomiye katılması ve girişimci olması ayrı bir özelliğe sahiptir. Ülkemizin ekonomik koşullarında kadınlar yeterince iş yaşamında yoktur. 1 milyon 856 bin kayıtlı esnaf içerisinde 149 bin kadın esnaf ve sanatkar bulunmaktadır. Girişimci kadınlara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Teknik Yardım Ekip Lideri Dr. Jurgen Henke de Amerika'da iş hayatındaki kadın oranının yüzde 43, Avrupa'da ve Türkiye'de ise yüzde 23 olduğunu söyleyerek, "Avrupa'da kadın girişimciliğini yenilikçilikle ilişkilendiriyoruz. Avrupa'da kadınların iş hayatında yer alması için çok büyük çalışmalar yapılıyor" dedi.

Henke, Malatya'da bir grup kadın tarafından hazırlanan Kadın Dünyası Konukevi Projesi'ni de destekleyeceklerini kaydetti.

Vali Halil İbrahim Daşöz de girişimciliğin çok önemli olduğuna işaret ederek, "Malatya'nın girişimciliğinde ve liderliğinde kadınlarımızı görmek istiyoruz. Bu proje Malatya için önemli bir şans ve fırsattır. Bir erkeği eğitirseniz bir kişiyi eğitmiş olursunuz, bir kadını eğitirseniz bir aileyi eğitmiş olursunuz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara kokteyl verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız