SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Önemli ve Kıymetli Bir Dönem"

0
Güncellendi - 2016-09-03 16:52:52
A- A+ PAYLAŞ

  • Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Bu dönem, Malatya için önemli ve kıymetli bir dönem.” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Haydar Karaduman, 15 Temmuz’da ülkenin büyük bir belayı atlattığını ifade etti.

Karaduman, yaşanan süreçte Malatya’nın sorunlarını unuttuklarını belirterek, “Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımlarından birisi olan Vagon Onarım Fabrikası’nın yüzde 90’ı tamamlanmıştı. Ama gerek Özal gerekse de başka dönemlerde burayı hizmete açmak nasip olmadı. İkinci sorun çevreyolu, bunu hep söylüyoruz; Türkiye’de çevreyolu olmayan bir il yok. Bir tek Malatya hariç. Bu bize manevi yönden baskı oluşturuyor. Artık hizmeti bir kenara bırakalım, manevi yönden baskı oluşturuyor. Barajlarımızın dağıtım kanalları sorunu var. Kayısımız çok rezil bir durumda. İkinci üniversite beklentimiz var. Bunları sizlere anlatarak rahatlıyoruz” dedi.

“BASIN ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, 15 Temmuz darbe girişiminde basının onurlu bir duruşunun olduğunu ifade etti.

Çakır, ulusal ve yerel medyanın son derece önemli bir görevi ifa ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Basınımız bizim için büyük önem taşıyor. Yerelde ve genelde halkın bilgilendirilmesi, halkın istek ve talepleri, kentin geleceğine dönük projelerin tartışılması, gündeme getirilmesi bunun yanında sıkıntı ve problemlerin ortaya konulmasında basınımız halkla aramızda adeta bir köprü vazifesi görüyor. Bu anlamda basınımızı önemsiyor ve dikkate alıyoruz.”

İlin ve ilçelerin daha yoğun gelişmesi, düzenli kalkınması ve büyümesi, ilimizin ekonomik büyümesi, kırsalın kalkınması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çakır, çalışmaların devam ettiğine değindi.

Çakır, ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini ifade ederek, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bunun temelinde de ülkemizin çok hızlı büyümesi, kalkınması ve ekonomik büyümesi var. Siyasi olarak etkinliğinin artması var. Tabi ki hep birlikte kenetlenip, ülkemizin gelişmesi, huzuru, istikbali adına bütün siyasi partilerin, farklı görüşten insanların bir araya gelmesi gerçekten çok anlamlıydı. Ülkemizin bundan sonraki süreci daha hızlı adımlarla sürdüreceği kanaatindeyim. Genel kalkınmaya uygun olarak bizlerde yerel kalkınmayı da, sağlıklı kentleşmeyi de sürdürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, kırsal normal yatırımların üzerinde 2-3 katı daha fazla yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“FETÖ EŞİTTİR PKK, EŞİTTİR DEAŞ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, basın mensuplarına 15 Temmuz darbe gecesinde gösterdikleri gayret, çaba ve milli iradenin yanında yer almalarından dolayı teşekkür etti.

Çalık, “Basın mensuplarımızın 15 Temmuz darbe girişiminde, darbenin püskürtülmesi esnasında göstermiş oldukları tavır çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi maalesef demokrasimizin yara aldığı, maalesef kesintiye uğradığı birçok hatırayla dolu. 6 kez darbe girişimi yapılmış, başarılı olanlar, yarıda kalanlar ve sonunda idamlarla noktalanan darbeler olmuş. 1960 darbesinde bir başbakan asan ülkenin milleti olmuşuz. Rahmetli Menderes ile birlikte bakanları idam sehpasına göndermişiz. 12 Mart muhtırasını yaşamış, eğer 9 Mart’ta bu muhtıra öncesi darbe haberi alınmamış olsaydı, 12 Mart muhtırası da en az 1960 darbesi kadar kanlı bir darbe olacaktı” diye konuştu.

Türkiye tarihinin birçok darbe girişimiyle anıldığını kaydeden Çalık, “Bunları kara lekelerimiz olarak nitelendiriyoruz. Ama 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişimi, hiçbir darbe girişimi kadar kanlı bir girişim değildi. 17-25 Aralık’tan sonra Türkiye’deki fotoğrafı tüm dünya gördü. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yaklaşık 40 yıldan beri devletin organlarına, damarlarına nasıl sindiğini ne zaman fark ettik? 17-25 Aralık’ta fark ettik. O gün anlatmaya çalışmış olduğumuz cümlelerin 15 Temmuz gecesi nasıl bir sonla noktalandığını gördük. Milletine, meclisine, cumhurbaşkanına, başbakanına, TRT'sine, TÜRKSAT’ına, ne kadar milli kurumu varsa hepsine saldırıya geçen bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Bu terör örgütünün beraberinde olan, birlikte hareket eden diğer örgütlerinde var olduğunu biliyoruz. PKK’nın da en az FETÖ kadar tehlikeli olduğunu çok net bütün dünyaya haykırıyoruz. PKK eşittir Fetullahçı Terör Örgütü, eşittir DEAŞ. Hiçbirinin birinden farkı yoktur. Biz Türkiye olarak bunlarla mücadeleyi sonuna kadar verdik, vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“NE SÖYLEDİYSEK YERİNE GETİRDİK”

Çalık, Malatya’nın sorunlarının ve fiziki olarak gerçekleştirilmesi gereken çok önemli yatırımlarının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz bunları 15 yıldan beri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Malatya gelişmişlik endeksiyle, istihdamıyla, işsizlik oranlarıyla, sanayisiyle, hastanesiyle, sağlık merkezleriyle, yerel yönetimlerimizin sunmuş olduğu hizmetle artık bölgenin en önemli cazibe merkezidir. 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 14,1 katrilyonluk yatırımı Malatya’mıza aldık. Ne söyledikse yerine getirdik. Şimdi yapılması gereken en önemli hedeflerimizden bir tanesi ikinci üniversite ve bununla ilgili teklifi meclisimize yaptık. Milli Eğitim Bakanımız ve YÖK ile gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İnşallah bu dönemde Malatya’ya ikinci üniversitemizi kazandıracağız. Malatya’ya Karaciğer Nakil Enstitüsünü kazandırdığımız gibi bir Onkoloji Hastanesi kazandırma sözümüz var. Allah nasip ederse Onkoloji Hastanemizi de Malatya’mıza kazandıracağız. Kuzey Çevreyolu’nun 500 milyon tutarla ihalesi tamamlandı maalesef Kamu İhale Kurumu aracılığıyla yapılan itirazlarla iptaline gidildi. Ama bilin ki, Kuzey Çevreyolu bizim en yakın takip ettiğimiz konulardan bir tanesi inşallah onu da Malatya’mıza kazandıracağız. Şuanda il bağlantı yollarımızın tamamına yakını bitmek üzere. Elazığ-Malatya, Malatya-Kayseri, Malatya-Mersin, Gaziantep Güney bağlantısı Kuzey bağlantısı Malatya-Sivas ve Karadeniz bağlantısı olmak üzere tüm il bağlantı yollarımız tamamlanmak üzere, tünellerimiz açılıyor. Yapmış olduğumuz yatırımlarda bizim yüzümüzün akıdır. Vagon Onarım Fabrikası gibi hala çözüm üretilememiş işler var. Erbakan hocayı rahmet ve minnetle anmak lazım, Vagon Onarım Fabrikası’nın temelinin atıldığı dönem, Türkiye’deki sanayi hamlesinin başladığı döneme denk geliyor. Biz, Vagon Onarım Fabrikasıyla ilgili çok önemli işler yaptık. İdaresini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Maliye Bakanlığına yaptık. Bir sürü süreçler yaşandı. Burada yapılması gereken özel sektörün açılan ihalelere girmeleriydi. Ama burada özel sektörün açılan ihalelere girmemesinden dolayı Vagon Onarım Fabrikasına yapılacak yeni bir yatırım imkanı bulunamadı. Ama bunun dışında devletle ilgili bir yatırım yapılabilir mi? Bunları da konuşuyoruz, çalışıyoruz. Bu dönem, Malatya için çok önemli ve kıymetli bir dönem.”

“7’NCİ ANA JET ÜSSÜ KAPANMIYOR”

Milletvekili Çalık, darbe girişiminin Türkiye’ye çok acılar getirdiğini ifade ederek, “Yaşamış olduğumuz bu darbe girişimi Türkiye’de çok önemli bir ruhu canlandırdı. 14 Temmuz’da Türkiye’de kutuplaşan, dağılan ruhu 15 Temmuz’da birlik olarak gönderdi. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, AK Parti'nin, sivil toplum örgütlerinin, medyanın hepsinin bir arada, tek yürek olması çok önemliydi. Belki bu darbe girişiminin Türkiye'ye getirdiği en önemli kazanım birlikti. Malatya'da darbe girişimi esnasında 7’nci Ana Jet hava alanının oradan uçakların kalkmaması ve yeni bir ikinci bir darbe girişiminin engellenmesi konusunda hem sayın valime hem de cesaretiyle tüm Türkiye'nin takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ çok teşekkür ediyorum. Bütün araçları oraya yığarak ikinci bir kalkışmanın olmasını engellemişlerdir.  ‘7’nci Ana Jet Üssü gidiyor mu, kapanıyor mu?’ gibi sorulara muhatap olmuştuk. Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ile görüştü ve bakanımız böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Burasıyla ilgili daha büyüyen bir yapı düşünülüyor. Sayın bakanımız bunu kendisi açıklayacaktır. İnşallah daha güzel şeyler olacak. Sivil havaalanı gerek ve şart dedik. Malatya-Elazığ arasında sivil bir havaalanı inşa edilebilirdi. Devletin imkanlarını da sınırsızca harcamamak gerekiyor. Elazığ’a bir havaalanı yapıldı, Malatya’nın terminal binası yenilendi. Bu terminal binası da bize hala yeterli gelmiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ile Malatya’ya geldiğimizde çok net cümlelerle çok net sivil havaalanını ilettik. Sayın Başbakanımıza da sivil havaalanı ile ilgili talebimizi ilettik. Fakat bu talebi iletmemiz, kamuoyunda ‘sivil havaalanı gelecek’ kanaatini oluşturmasın. İktidar partisi mensupları olarak bu mücadelemizi vereceğiz. Ama arz-talep dengesini de göz önünde bulundurmamız lazım. Eğer sivil havaalanı olabilirse bu konuda mücadeleyi veriyoruz. Eğer olamazsa bu terminal binasını yeniden yaptırma sözünü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızdan aldık” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

çalıkkaraduman1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Halil (7 yıl önce)
    Arabasini park edecek yer bulamayan malatya,ailesi ile gidecegi piknik alani yetersiz malatya,gunden gune yesili yok edilen malatya,malatya gunluk cozumlerle biryerlere gidemez milleti kandirmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali veli (7 yıl önce)
    millet vekillerimiz esnaflarımızı kendine oy veren çevre mahalle sakinlerini ziyaret edip sorunlarını dinlemeyi hiç düşünüyorlarmı yoksa gazete cemiyeleri belediyeler odalarda yemek masalarında birbirlerine iltifat etmekten fırsat mı bulamıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Malatya'mızın en önemli sorunlarından biri de otopark sorunu yanlış bilmiyorsam 30 sene önce yapılan otoparkın dışında bu sorunu çözmeye yeterli bir gayret yoktur ulaşım planlaması yeterli değildir yetkililerin bu sorunlarında gündemlerinde bulundurması görüşündeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    Herşey iyide binali bey bakan oldugu dönemde elazığ malatya arasına havalimanı yapalım dedi ve en başta öznur çalık karşı çıktı istemiyoruz burasını yapalım dedi sırf seçim öncesi millete yutturmak için şimdide ne diyor vay malatyanın haline
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    1- saglık ( 30 buyuksehıre yapılmasını ıstedıgı Cumhurbaşkanı'mızın sehri hastanelerı projesınde neden Malatya yok?) 2- havalımanı ( sıvıl bır havalımanı gundemınızde hıc yoktu bız halk olarak gündeme getırdık ve asla termınal bınasının degıl yenı bır havalımanı ıstıyoruz kale tarafına ) 3- sayın Çalık su trambusu Başkan'a söyleyınde yolun ortasına alsın yandan gıtmesın mılet dıreklere çarparak olmeye başladı ayrıca olursa kaldırıp raylı sısteme gecılsın kesınlıkle memnun degılız.4- kuzey Çevreyolu mutlaka bıtmelı, vagon fabrıkası bıtmelı yeter mılet bıktı artık.5- hızlı tren bır an once yapılmalı gec kalınmamalı 6- unıversıte çoktan yapılmalıydı gec bıle kalındı örnek kayserıde 4 tane var!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyanın hemen hemen bütün ilçeleri AKÇADAĞ, DOĞANŞEHİR, HEKİMHAN, KULUNCAK, ARGUVAN YEŞİLYURT, YAZIHAN, DARENDE, batıya yakın Bu da Malatya nüfusunun % 70 demek bu ilçelerde oturanlar kale ye gitmek için ortalama 70 KM yol gidecekler sayın bakan söz vermiş terminali yenilenmesi en mantıklı olanı KONYA VE DİYARBAKIR HAVA ALANLARI da asker/sivil önemli olan birbirinden ayrı pist ve terminal olması
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogru söylüyorsun askerı bır olay olsun havalımanı aylarca, yıllarca kapalı olsun degılmı? İlce'lere gore vılayetlere gore havalımanı yapılır . Ada'na- mersın Çukurova havalımanı... Kütahya Zafer havalımanı! Kale ye Nıye yapılacak Elazığ'a Doğu'ya yakın olması onemlı Batı'da zaten havalımanın var erhac! Yolcu Doğu da!
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil (7 yıl önce)
    Kesinlikle oyle kayisimiz para ediyor malatya genclerinin yuzde 50 si issiz ve issizlik cok fazla1
    0
    0
    Yanıtla