SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Prestij Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:42
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi ve Karayolları işbirliği ile yapılan Malatya’nın batı girişindeki çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Yaptığımız çalışmalar sonrasında Batı girişi Malatya’mız için prestij olacak bir alana dönüşecek” dedi. 
 
Çalışmalar bitince bölgenin modern bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan Çakır, "Malatya’mız için önemli projelerden biri olan batı girişi projesi çalışmaları devam ediyor. Bu projemiz Beylerderesi’nden başlayarak Battalgazi kavşağına kadar olan 8.5 km uzunluğunda bir alanı kapsamaktadır. Şu an buradaki çalışmalarımız genel olarak devam ediyor. Karakavak bölgesindeki şu anda resmi kurum ve kuruluşlara ait bahçe duvarları yıkılarak projeye uygun hale getiriliyor. Yaklaşık olarak 2000 metre civarında bir bahçe duvarının yıkılması söz konusu. Fen Lisesi, Özel İdare, Tarım İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün duvarları yıkılarak imar sınırlarına çekiliyor” ifadelerini kullandı. 
 
Kamulaştırma çalışmalarının da yapıldığını söyleyen Çakır, “Geçen yıl başlanan ve Şeker Fabrikasının bulunduğu alanda 2 kilometre duvar yapımı tamamlandı. Ayrıca, şahıslara ait olan mülkler kamulaştırılıp, enkaz bedelleri ödenerek yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Sözkonusu güzergahtaki düzenlemeler; içmesuyu, kanalizasyon, drenaj ve elektrik hatları gibi alt yapı çalışmaları için hazır hale getirildi” diye konuştu. 
 
Başkan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu sene içerisinde asfalt çalışması, kaldırım, yol düzenleme ve yan yolların düzenlemesi çalışmalarına başlayacağız. Yaptığımız çalışmalar sonrasında Batı girişi Malatya’mız için prestij olacak bir alana dönüşecek. Çünkü şehirlerin girişi çok önemli. Çalışmalar tamamlandığı zaman bu alan Malatya’ya yakışır bir görünüme kavuşmuş olacak. Şu an burada kurum ve kuruluşların bahçelerine ait duvarların yıkım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bir yandan da alt yapı çalışmaları sürdürülüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız