SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Sevindirici"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Kırmızı Et Üretici Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Ankara’da yapılan Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği genel kurulunda 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Taneli düzenlediği basın toplantısında bu göreve seçilmelerinin Malatya açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “ Bizleri bu göreve seçilmemizde desteklerini gördüğümüz AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile  Milletvekili Mustafa Şahin’e teşekkür ederiz” dedi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Birlik yöneticileriyle birlikte Dede Korkut Restaurant’ta dün sabah basın toplantısı düzenledi. Taneli basın toplantısında 2 Nisan tarihinde  Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin genel kurul yaptığını ve bu kurulda  Bülent Tunç’un yeniden  merkez birliği başkanlığına seçildiğini, 7 kişilik yönetim kurulunda kendisinin de görev aldığını kaydetti.

Taneli, görev dağılımında kendisine Doğu Anadolu’nun yanı sıra Ege Bölgesi’nin sorumluluğunun verildiğini belirterek, “ Bizlerin ülke genelinde 110 birlik  başkanı arasında yönetime alınmamız, Malatya için sevindirici olmuştur. Tabii bizlerin bu yönetimde göreve seçilmemizde Malatya Milletvekillerimiz Öznur Çalık ve Mustafa Şahin’in de desteklerini gördük. Onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Taneli, Merkez Birliği’nin destekleri ile Malatya’da Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin daha da geliştirilmesi ve  üretici ile hayvan varlığı sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Malatya’da birliklerine bağlı  800 üye  bulunduğunu , Malatya’da erkek sığır varlığının yaklaşık 20 bin civarında olduğunu değerlendirmelerine rağmen  kendi üyelerine ait 14 bininin kayıt altında bulunduğunu  ifade etti.

Birlik olarak Malatya Tarım Fuarı’nda yaklaşık 1 ton kavurma dağıtımı yaparak ta fuara gelen misafirler ve vatandaşlara ikram edildiğini de belirtti.

ARPA UYARISI

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, basın toplantısında besicilere Arpa uyarısında da bulundu. Taneli, Birlik olarak yapılan girişimler sonrasında 2014 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Malatya ’daki besicilerin yararlanması için 6 bin ton arpa getirildiğini bunun yaklaşık  4 bin tonunun besiciler tarafından alındığını söyledi. Taneli, kalan yaklaşık  bin  600 ton arpanın besicilere değil 3. şahıslara satılması konusunun gündeme geldiğini belirterek, “ Bu durumdan haberdar olduğumuzda girişimlere başladık. Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya  Ajans Amirliği ile yaptığımız görüşmede, konunun Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile görüşülmesi gerektiğini söylediler. Biz de Diyarbakır ile yaptığımız görüşmede Genel Müdürlüğün bilgisinde satış yapıldığını belirttiler. Bu konuda birlik olarak Malatya'daki besicilerin yararlanması için tutulan  arpaları ucuz fiyattan alıp tekrar piyasaya daha yüksek bedelle satmak istendiği yolundaki bilgiler sonrasında  durumu Malatya Milletvekilimiz Mustafa Şahin’e ilettik. Sağ olsunlar  durumla ilgilendiler ve  besiciler dışındakilere arpa satışı yapılmayacağı kararı alındı. Besicilerimizin arpa ihtiyaçlarını Toprak Mahsulleri Ofisi’nden  almalarını bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız