SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İçin Tarihi Fırsat'

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı bölgesindeki 9 mahalleyi kapsayan "Kentsel Dönüşüm Projesi" bölge sakinleri ve Malatyalılara anlatıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla projeyi başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, 2 bin 600 dönüm alanda 15 bin adet konut yaptırılacağını, bu projenin Malatya'nın çehresini değiştireceğini bildirdi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantı ile ilgili Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde organize edilen toplantıya katılarak, Beydağı Mahalle sakinleri ile gazetecilere Beydağı eteklerinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm Projesini anlattı.

Toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Beydağı Mahalle Muhtarı Yusuf Kubat, Çelikhan Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş ile çok sayıda gazeteci ve Beydağı Mahallesinde oturan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Malatya’yı güzel gösterecek projelere imza attığını kaydeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Kentsel Dönüşüm projesinin de bu projelerden biri olduğunu, kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesiyle birlikte Malatya’nın daha da güzelleşeceğini söyledi.

Karaduman, projenin hayata geçirilmesi için Gazeteciler Cemiyeti olarak bazı görevler üstlendiklerini, Beydağı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek projenin Malatya ve kendileri için faydalarını Belediye Başkanı H. Cemal Akın’dan dinleyeceklerini ifade etti.

Şehrin çehresini değiştirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinin faydaları ile vatandaşların kafalarına takılan soruların çözümü için Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile Beydağı Mahalle sakinlerini bir araya getirdiklerini söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, toplantının çok faydalı olacağını belirterek, toplantıya katılan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür etti.

Beydağı Mahalle Muhtarı Yusuf Kubat ise Beydağı Mahallesinde oturanların ekonomik durumunun çok iyi durumda olmadığını projenin hayata geçirilmesinde vatandaşların durumlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini, projenin gerçekleştirilmesinde hiç kimsenin mağdur olmayacağına inandıklarını söylerken, Çelikhan Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çelik de bu toplantının vatandaşların kafalarındaki soruların çözümü noktasında büyük bir anlam taşıdığını kaydetti.

Şehirlerin planlı bir şekilde oluşumu için Kentsel Dönüşümün kanunlaştığını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise proje ve projenin gelişimi ile ilgili olarak geçiş ve detaylı açıklamalarda bulundu.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Malatya’da uygulanması için Malatya milletvekilleri ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek, bu projenin Malatya için gerekliliği ve önemini anlattıklarını belirten Belediye Başkanı Akın, “Sayın Başbakanımız TOKİ’ye projenin Malatya’da da yapılması talimatını verdi. Biz de projenin bir an önce başlatılması için Malatya Belediyesi olarak TOKİ’yle ön protokol imzaladık” dedi.

Projenin gerçekleştirileceği 9 ayrı mahallede ev, arsa ve müştemilat değerlerinin hesaplama işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Akın, proje ile ilgili olarak zemin etüt çalışmalarının yapıldığını 2600 dönümlük alanda 15 bin konut yapılacağını vurguladı.

Malatya’nın deprem bölgesinde olduğunu, geçmişte deprem yüzünden çok acılar çekildiğini söyleyen Başkan Akın, “Küçük şiddetli bir depremde burada bulunan gece konduların yıkılması söz konusu, bunun önüne geçmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı gecekondu bölgelerine kanalizasyon, içme suyu gibi gerekli altyapı hizmetlerinin bu bölgelere sağlıklı bir şekilde getirilmediğini, Beydağı mahallesi 17’ci sokakta yolun dar olmasından dolayı Belediye otobüsünün bile geçemediğini, hizmet akışının zor şartlarda yapıldığını, çocukların okuyacağı okul, vatandaşların gidebileceği sağlık ocağı ve parkların olmadığını, bu bölgelerin şehrin nimetlerinden yeterince faydalanamadığını belirten Belediye Başkanı Akın, Kentsel Dönüşümle birlikte bu bölgelerin bu imkanlara kavuşacağını söyleyerek, “Tapu ve tapu tahsis belgesi olmayanlar için gece kondunun ve arazinin bedelleri Bayındırlık birim fiyatlarına göre hesap ediliyor. Bu hesaplamalar yapıldıktan sonra TOKİ 15 yıl vadeyle, mülkiyeti size ait birinci sınıf bir ev sahibi yapacak” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Malatya’nın güneyini gecekondusuz modern bir şehir haline getireceklerini belirterek, Türkiye’de en kapsamlı ve en büyük kentsel dönüşüm projesinin Malatya’da 9 mahallede gerçekleştirildiğini söyledi. Akın, “Projenin Taştepe, Melekbaba, Cevat Paşa ve Karakavak mahallelerinde de yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Ankara’da başlatılan kentsel dönüşüm projesinde 7 bin konut yapıldı. Bizim yaptığımız projede 15 bin konut yapılacak. Malatya’nın en rahat ve yaşanılabilir yerlerinde oturacaksınız. Sosyal tesisleri, yeşil alanları olan yeni bir alt merkez oluşturuyoruz. Buranın daha cazip bir hale gelmesi için teleferik sistemini de projeye koyduk. Bununla beraber burası Malatya’nın en güzel yeri olacak” dedi.

Hedeflerinin gelecek nesiller için daha yaşanılabilir bir Malatya meydana getirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Kentsel Dönüşüm Projesinin Malatya için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

En güzel şehrin gecekondusuz şehir olduğunu da kaydeden Akın, “Biz projeyi gerçekleştireceğimiz bölgelerdeki sosyal dokuyu bozmayacağız. Gelecek nesillere daha iyi bir Malatya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Akın, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Başkanvekili Kemal Deniz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız