SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Verimli Oldu"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçeleştirilen enerji toplantısını değerlendiren AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfentçi "Gerek Malatya gerekse bölge için gerçekten verimli bir toplantı oldu." dedi. Tüfenkçi, üniversitelere girişte uygulanan katsayının kaldırılmasını da değerlendirdi.
 
Tüfenkçi, "Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya'nın sorunları masaya yatırıldı. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bizler Malatya'nın özellikle elektrik ve enerjiyle ilgili var olan şikayetleri dile getirdik. Bakanımız, bu şikayetlerin giderilmesi konusunda söz verdi. Bölge toplantısı sonrası bir de Malatya ile ilgili bir toplantı yapıldı. Malatya'daki sivil toplum kuruluşları, elektrik ve enerjiyle ilgili birimler, işadamlarımız ve muhtarlarımız toplantıya katıldı. Bakanımızın ilgili kişilerden bire bir şikayetleri alması ve netice itibariyle de bu şikayetlerin giderilmesi noktasında beraberinde getirdiği bürokratlara emirler vererek, sorunları çözmede ciddi adımlar atıldı" dedi. 
 
BAKAN OLUMLU KARŞILADI
 
Malatya Belediyesi'nin iki önemli projesinin Bakan Yıldız tarafından olumlu karşılandığını belirten Tüfenkçi, Malatya Belediyesi'nin iki önemli hususta bakandan söz aldığını belirterek, "Malatya Belediyemizin talep ettiği iki önemli proje vardı. Bakanımız tarafından olumlu karşılandı. Bu konuda ilgili yerlere de gerekli talimatları verdi. Birisi TEMSAN şirketine ait olan ve Malatya Belediyesi'ne kazandırılmak istenilen 200 dönümlük arsaydı. Bakanımız bu yerin belediyeye devri için gayret göstereceklerini ve devredeceklerini söyledi. Diğeri de Kernek Şelalesi'nin orada bulunan Kayseri Elektrik'e ait özelleştirmeden aldığı santraldi. Onunla ilgili de bakanımız Kayseri Elektrik yetkilileriyle görüştü. Oranın da Malatya Belediyesi'ne kazandırılacağını belirtti. Bu belediyemiz açısından iyi bir kazanım oldu" dedi. 
 
SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİN 
 
Sıkıntıların giderilmesi için Keban Barajı'ndan yeni bir hat çekileceğini ifade edin Tüfenkçi, "Enerji noktasında Organize Sanayi Bölgelerimizde yaşanan ve müteşebbislerimizin de sık sık şikayetlerine neden olan elektrik aktarım bölgesinin güçlendirilmesi için yeni bir indiricinin kurulması için söz verildi. Onunla ilgili çalışma yapılacak. Ayrıca Keban'dan Malatya'ya yeni bir hat çekilmesi noktasında çalışmalara başlandığı ve 2 sene içerisinde Malatya'ya yeni bir enerji hattının geleceğinin müjdesi verildi. Eğer bu hat gelirse, hem Malatya merkez hem de Organize Sanayi Bölgesi'nin büyük bir rahatlama içine gireceği belirtildi. Malatya'da doğalgaz noktasındaki çalışma beğeni ve takdir topladı. Ancak son zamanlardaki ufak tefek şikayetlerde doğalgaz firmasına iletildi. Bununda en kısa zamanda çözüleceğinin sözü alındı. İnşallah bu ziyaretten sonra hem enerji noktasında hem de doğalgazın dağıtımı noktasında ciddi ilerlemeler kaydedileceğine inanıyoruz. Ayrıca bakanımız Kuluncak maden yataklarının önemine değindi. Bu maden yatakları gerek Malatya gerekse Türkiye için büyük önem taşıyor. Bunun işletmesinin önümüzdeki günlerde devreye gireceği iletildi. Maden yatakları, Hekimhan'ın gelişmesi ve Türkiye'nin ihracatına ciddi bir kazanım olacak. Malatya'da çok konuşulacak bir müjde oldu." 
 
"TOPLUMDA YARAYDI"
 
Üniversitelere giriş sınavında uyguyanan katsayı uygulamasını, "Katsayı adaletsizliği toplumda bir yaraydı" şeklinde değerlendiren Tüfenkçi, "Katsayı adaletsizliği toplumda bir yaraydı. Özellikle 28 Şubat'ta birçok gencimiz mağdur oldu. O günleri yaşayanlardan biride bizlerdik. Sahada maç yapılırken, birden oyunun kuralları değişti. Binlerce öğrencimiz üniversiteye girememekle karşı karşıya kaldı. Öyle ki, 500 tam puan alan bir öğrencimiz İmam Hatip veya Meslek Lisesi mezunuysa istediği bölüme girememe durumu vardı. Yıllarca gençlerimiz bu adaletsizliğin giderilmesini bekledi. Bu çok kolay değildi. 28 Şubat sürecini AK Parti iktidara geldikten sonra bunu birkaç kere değiştirmeye teşebbüs etti. Ama o günün şartlarında gerek Anayasa Mahkemesi gerek YÖK gerekse askeri kanat şiddetle karşı çıktı. Kamuoyu buna hazır değildi. Ancak bu konu, AK Parti'nin söz verdiği ve sözünde durması gereken bir mücadeleydi. Geçen sene katsayı noktasında belirli bir iyileştirme sağlandı. Ancak geçtiğimiz günlerde YÖK'ün almış olduğu kararla hem adaletin sağlanması adına hem de adaletsizliğin giderilmesi adına çok güzel bir uygulama oldu. İnşallah bir daha böyle bir adaletsizlikle gençlerimiz karşılaşmaz. Eşit, herkesin aynı haktan yararlandığı bir sınav sisteminin gençlerimiz arasında da mutluluğa neden olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız