SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İçme Suyu Şebekesinin Planı Bile Yokmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bulunan 600 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesinin, bilgisayar ortamına geçirilerek kayıt altına alınacağı bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'da geçmiş dönemlerde yapılan içme suyu şebekelerinin kayıt altına alınmadığını belirterek, bunun en önemli örneğini Ofis ve Sıtmapınarı kavşaklarındaki alt geçit çalışmaları esnasında 17 ayrı içme suyu şebekesine rastlamaları esnasında yaşadıklarını söyledi.

Akın, "Sıtmapınarı kavşağındaki çalışmada 1930'lu ve 1950'li yıllarda yapılan içme suyu borularına rastladık. Biz artık belediye olarak içme suyu şebekesiyle ilgili tüm çalışmaları bilgisayarda kayıt altına alacağız" dedi.

Malatya'daki asbestli boru tartışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Akın, "Malatya'da 600 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi var. Bunun yalnızca 127 kilometrelik kısmı asbestli borudan oluşuyor. Ancak yeni çalışmalarda asbestli borular değiştiriliyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın, içme suyunda kullanılan klorun kalitesiz olduğu yöndeki iddialarla ilgili olarak ise "Malatya Belediyesi'nin şu anda kullandığı klor 3 belediye başkanı döneminde kullanılan klorun aynısı. Yani 3 dönemden beri aynı kurumdan klor alınıyor" dedi.

Malatya için en önemli doğal tehlikelerden birisinin Beydağı eteğindeki Karagöz Deresi'nin yol açabileceği sel olduğunu belirten Akın, "Sayın Recai Kutan, Malatya'da DSİ Şube Müdürü iken burası için bir proje yapılmış. Ancak proje bugüne kadar hayata geçirilmemiş. Karagöz Deresi ile ilgili çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

Akın, Şeker Fabrikası'na ait arazinin çok yakında Malatya Belediyesi'ne geçeceğini kaydederek, Sümer İşçi Evleri arazisi üzerine yapılacak olan parkın ise önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız